Pawliniak Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 CyanogenMod dla Samsung X Cover 2 W tym tutorialu przedstawie krok po kroku jak zainstalować CyanogenMod na tym modelu. 1. Pobierz wymagane plikihttp://www.adriadata.net/xda/skomer/ - wybieramy z pośród 3 wersji CM 10.1, 10.2, 11 Odin_v3.07.zip20140112_cwm-6.0.4.6_skomer_fixed.tar.md5itvends.com/gapps/gapps-kk-20140105-signed.zip2. Instalacja CWM recoveryWypakuj plik "Odin_v3.07.zip" Wybierz pobrany plik "20140112_cwm-6.0.4.6_skomer_fixed.tar.md5" w sekcji PDA Wyłączamy telefon i uruchamiamy go w trybie download (Volume Down + Home + Power) Podłączamy go do komputera W programie powinna pojawić się informacja o podłączonym urządzeniu. Jeżeli takiej nie ma zainstaluj program "Kies". Klikamy start i oczekujemy na ukończenie procesu wgrywania Telefon uruchomi się ponownie, aby przejść do nowego recovery należy wykonać następujące kroki Wyłączyć telefon Przytrzymać jednocześnie Volume Up + Home + Power Naszym oczom powinno ukazać się CWM recovery takie jak na zdjęciu wyżej Proces instalacji recovery zakończony powodzeniem! Przechodzimy do kolejnego kroku. 3. Instalacja CyanogenMod (na podstawie wersji 11)Pobieramy pliki "20131231_cm_11.0_skomer-ota-eng.flx.zip" "gapps-kk-20140105-signed.zip" Umieszczamy pobrane pliki na karcie pamięci Wyłączamy telefon i przechodzimy do trybu recovery (Volume Up + Home + Power) Wybieramy Wipe (Cashe, Dalvic Cashe, Format Data) -> czyszczenie danych Przechodzimy do zakładki "Install zip" i wyszukujemy plik "20131231_cm_11.0_skomer-ota-eng.flx.zip" Potwierdzamy instalacje Ponownie przechodzimy do zakładki "Install zip" i wyszukujemy plik "gapps-kk-20140105-signed.zip" Potwierdzamy instalacje Uruchamiamy ponownie(Pierwsze uruchomienie może trwać do 30min) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Zawada Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 A i jeszcze jedno pytanie używam kabla usb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Tak tak podczas połączenia do komputera używamy kabla USB Po instalacji proszę o zrobienie kilku zdjęć z pulpitów oraz z informacji o systemie. Chciałbym załączyć je do tematu. Najłatwiej będzie tym programem https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepinus Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 WitamNiestety instalacja CWM recovery się nie udałaPomimo,że ODIN wyświetlił komunikaty<OSM> Enter CS for MD5..<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..<OSM> Please wait..<OSM> 20140112_cwm-6.0.4.6_skomer_fixed.tar.md5 is valid.<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..<OSM> Leave CS..<ID:0/012> Added!!<ID:0/012> Odin v.3 engine (ID:12)..<ID:0/012> File analysis..<ID:0/012> SetupConnection..<ID:0/012> Initialzation..<ID:0/012> Get PIT for mapping..<ID:0/012> Firmware update start..<ID:0/012> recovery.img<ID:0/012> NAND Write Start!!<ID:0/012> RQT_CLOSE !!<ID:0/012> RES OK !!<ID:0/012> Removed!!<ID:0/012> Remain Port .... 0<OSM> All threads completed. (succeed 1 / failed 0)Czyli niby OKto ekranrecovery nie uległ zmianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Spróbuj te recovery 20131221_twrp-2.6.3.0_skomer.tar.md5 i daj znać jak sytuacja potoczy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepinus Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Niestety mamtakie komunikaty <OSM> Enter CS for MD5..<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..<OSM> Please wait..<OSM> MD5 hash value is invalid<OSM> 20131221_twrp-2.6.3.0_skomer.tar.md5 is invalid.<OSM> End... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Tryb Debugowania masz włączony?Zainstalowane sterowniki USB ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepinus Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 HELP !!Udało się przeprowadzić cały proces ale (znowu ALE) po uruchomieniu nie mam zasięgu!Po wejściu do ustawień i sieci komórkowych nie wykrywa żadnych sieci komórkowych :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Wykonaj Wipe systemu w recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepinus Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Nic nie pomogłowyszukuje sieci i wysukuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 A ty instalowałeś CM i masz takie błędy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepinus Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 TakZrobiłem zgodnie z instrukcją powyżej Jedynie pierwsze uruchomienie trwało ok. 10 min a nie jak w opisie do 30I żeby wyłączyć telefon to muszę wyciągać bateriePrzeprowadzam instalacje wg pkt. 3 jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Wyjmij i włóż kartę sim czasem pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepinus Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 nic nie pomogłopobrałem 20140204_cm_10.2_skomer-ota-eng.flx.zip i sprubuję zainstalować wcześniejszą wersję CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc88 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Ten soft z linku to jest build z grudnia 2013 roku, od wczoraj jestem posiadaczem xcover i zdążyłem przemielić 3 softy na CM, ale z każdym coś nie tak.CM 10.2 nie działa tor audio w Bluetooth, czyli wszelakie słuchawki bluetooth nie mają dźwięku podczas rozmowy.W CM 11 random reset jak są jakiekolwiek powiadomienia na pasku, ale BT za to działa. Na dniach ponoć ma być fix tego softu i wg mnie on będzie najsensowniejszyhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2689519 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepinus Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Przez weekend przeinstalowałem wszystkie CM - 10.1 , 10.2 i 11.0 i zawszebył problem z brakiem zasięgu.Tam gdzie inny tel pokazywał max zasięg, to czasami łapał sieć ale na krótko.Odtworzyłem przy pomocy KIES orginalny soft PLUSA i problemów niema.Wedłóg mnie jest coś nie tak ze sterowaniem mocą odbiornika GSM i to trzeba poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Kolego Po pierwsze instalujecie "porty"Nic dziwnego, że coś nie działa. Te telefony nie mają aż takiego supportu jak inne modele rodzinne. Problem zasięgiem bierze się z kenrela. Nie jest zoptymalizowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Ś Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Witam prosił bym jaśniej też posiadam problem z brakiem sieci po wgraniu cyanogenmoda, od czego zacząć jak rozwiazac ten problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Problem z siecią jest częsty. Spróbuj wipe ponownie wykonać, albo ponownie wszystkie kroki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trollo1 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Witam prosił bym jaśniej też posiadam problem z brakiem sieci po wgraniu cyanogenmoda, od czego zacząć jak rozwiazac ten problem ? Witam, po pierwsze sprawdz czy masz numer imei w sofcie *#06#. Jak jest pusty lub same zera to gugluj "jak przywrocic EFS". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Ś Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Zrobiłem wipe factory reset, wipe cashe, wipe dalvic i nie pomogło. Wykonałem na nowo instrukcję z początku postu i dalej brak zasięgu sieci jak i nie wyszukuje żadnej. Co do IMEI wyświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Spróbuj inną wersje CM są tam 3 do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Ś Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Probowałem I problemem jesty cm bnrak certyfikatow polskich sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMeBandit Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 mam pytanie! trochę pokobinowałem i znalazłem coś takiego na stronie: gapps-jb-20121011-signed.zip Android 4.1 dla CM 10gapps-jb-20121011-signed.zip.torrent Torrent do 2012-10-11 GAPPSgapps-jb-20130812-signed.zip Android 4.2.2 dla CM 10.1gapps-jb-20130812-signed.zip.torrent Torrent do 12.08.2013 GAPPSgapps-jb-20130813-signed.zip Android 4.3.0 dla CM 10,2 gapps-jb-20130813-signed.zip.torrent Torrent do 13.08.2013 GAPPSgapps-kk-20140606-signed.zip Android 4.4.3 dla CM 11gapps-kk-20140606-signed.zip.torrent Torrent do 6.06.2014 GAPPS i czy to nie wpływa na samsung Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 @IMeBandit To są tylko Gappsy (Aplikacje Google)... czyli: Youtube, Gmail, Sklep Play itp. Nie wpływa to na działanie telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi