NeoCM Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 [Galaxy Trend] Instalacja czystego Firmware/Stocku Wszelkie modyfikacje robisz na własną odpowiedzialność, nie ponoszę odpowiedzialności za uszkodzenia….Wgrywanie czystego oprogramowania nie nabija licznika flashowań.Ta metoda jest legalna, nie zalecam jednak informowania serwisu o jej zastosowaniu. Powód do zerwania gwarancji. Włącz tryb debugowania USB Instrukcja: Wymagane są sterowniki USB, które pobiorą się z programem KIES Kies nie może uczestniczyć w tle podczas wgrywania firmware!!! Wyłącz jego procesy Pobieramy program ODIN Odin307.zip Pobieramy również odpowiednie FIRMWARE Wyłączamy telefon Uruchamiamy go w trybie DOWNLOAD Kombinacja klawiszy Home+Power + Volume - Odpalamy program ODIN W zależności od romu, jeżeli jest to JEDNOPLIKOWY to umieszczamy plik w oknie PDA- ODZNACZAMY re-partition, phone EFS clear, phone Bootloader Update. Podłączamy słuchawkę pod port USB ODIN wskaże połączenie z telefonem Wciskamy START Po ukończeniu wgrywania odłączamy słuchawkę i cieszymy się nowym softem.W przypadku romu wielopliowego: PDA- PhoneCSC-CSCPHone-Modem W tym przypadku nie musimy odznaczać opcji z pkt. 8 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vixteron Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 a jak uraowac ucglony telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Modł się do Boga... WYkonaj OPERACJE, które OPISAŁEM ci w innym poście W tedy zobaczysz czy go uratujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo207 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Wgrałem wszystko zrobiłem jak trzeba ale telefon zawiesza się na napisie samsung co zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Zawiesza? Pamiętaj że pierwsze uruchomienie może trwać nawet 30min. Spróbuj ponownie wgrać i prześlij screena z końcowymi logami odina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo207 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Jeeej już działa Zrobiłem Full Wipe 10 min i tel uruchomiony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfik Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 mi też się zawiesił i 2 raz juz nie chce się włączyc send lock information cały czas od godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Wipe wykonałeś tak jak kolega wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfik Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 takzresztą już go rozjebałem o ścianę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lansero92 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zrobiłem według instrukcji, nie działa Wi-Fi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L0LEK Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Skąd masz ten rom ? Po zainstalowaniu nawet przez odin warto zrobić Full Wipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lansero92 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Rom ze strony samsunga, full wipe robiony również.a jak przez Kies zrobię reset, stanie się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeStR0y Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 W odinie nie mogę odznaczyć opcji phone bootloader update i phone efs clear. nie wiem czy dobrze zrozumiałem, zaznaczone ma być tylko Auto Reboot i F.Reset Time? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 nie ta wersja odina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeStR0y Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) czyli bootloader update, phone efs clear i re-partition ma być tylko zaznaczone?edit:to tak ma wyglądać? Edytowane 18 Lipca 2015 przez DeStR0y Zdjęcia dodajemy jako załącznik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 zdjęcia dodajemy jako załącznik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeStR0y Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 okej, będe pamiętać. ale na pytanie nie odpowiedziałeś xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 @DeStR0y wgraj odinem 1.85 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeStR0y Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Siema chłopaczki, co zrobić jak po instalacji stocku z cm 10.2 nie działa mi wifi? ponowa instalacja moze pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Wchodzisz w custom recovery I formatujesz /system /data I /cache potem instalujesz stocka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Demigral Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 POMOCY !!!!! Czemu wgrałem nowego softa i została tapeta, wszystkie aplikacje ?! Nie powinno byc wszystko od nowa jak się kupuje nowy telefon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Tak jest jak wgrywasz stock na stocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xKajzerGaming007 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 http://forum.cyanogenmod.org/topic/116672-romunofficialstablecm121galaxy-trend-plus-s-duos-2-gt-s7580-gt-s7582/ czy tak uda mi się wgrać tego roma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Poradnik jest tu na forum. Z instrukcjami jak wgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi