ml13 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 1. Ściągamy flashtoola i zainstaluj gohttp://d-h.st/Kb8Lub:http://www.flashtool.net/download.php2. Musimy mieć sterowniki do fastboota, są one w flashtool/drivers 3.Podpinamy telefon w trybie fastboot.Sony Ericsson Xperia PLAY - przycisk [SEARCH]Sony Ericsson Xperia arc/S - przycisk [MENU]Sony Ericsson Xperia neo/V - przycisk [MENU]Sony Ericsson Xperia pro - przycisk [MENU]Sony Ericsson Xperia mini/pro/pro hd - przycisk [Vol+]Sony Ericsson Xperia ray - przycisk [Vol+]Sony Ericsson Xperia active - przycisk [Vol+]Sony Ericsson Live with Walkman - przycisk [Vol+]Sony Xperia S - przycisk [Vol+]Sony Xperia P - przycisk [Vol+]Sony Xperia Go - przycisk [Vol+]Sony Xperia U - przycisk [Vol+]Sony Xperia Sola - przycisk [Vol+]Sony Xperia Acro S - przycisk [Vol+]Sony Xperia ion - przycisk [Vol+]Sony Xperia Miro - przycisk [Vol+]Sony Xperia Tipo/Dual - przycisk [Vol+]Sony Xperia V - przycisk [Vol+]Sony Xperia J - przycisk [Vol+]Sony Xperia T/TX - przycisk [Vol+]Sony Xperia E/Dual - przycisk [Vol+]Sony Xperia Z/ZL - przycisk [Vol+]Sony Xperia L - przycisk [Vol+]Sony Xperia SP - przycisk [Vol+]Sony Xperia Tablet Z - przycisk [Vol+]4. Naciskamy piorun.5. "Fastboot mode".6. "Select kernel"...7. Wybieramy kernel.8. Kernel się wgrywa (około 5 sekund).9. Gotowe Ciesz się Nie ponoszę odpowiedzialności za zepsucie twojego telefonu. Wszystko robisz na własną odpowiedzialnośćDodatkowe ostrzeżenia:- jeśli wgrasz pusty plik xxxx.img lub nie będącym kernelem do twojego telefonu już go nie uratujesz, jest do wyrzucenia - jeśli po wgraniu kernela do KK wgrasz na JB, nie martw się - system tylko złapie bootlopa (nie uruchomi się). Wgranie prawidłowego kernela pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbek Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Czy potrzebny jest odblokowany bootloader? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Z tego co wiem to tylko stockowe kernele. Lepiej nie próbować bo można uwalić telefon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Ruda Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 gdzie te cale kernele dostane ? http://scr.hu/13l9/aeubg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ale o co tobie chodzi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Ruda Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ale o co tobie chodzi?No ja nie mam tych plików co wysłałem linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 No ja nie mam tych plików co wysłałem linkaBo to byly przykladowe kernele, jak instalujesz cm'a to kernel wyciagasz z zipa Ew popatrz tu na forum jakie sa kernele pod Twoja eLke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Myślicie że będzie to współgrać z odblokowanym bootloaderem i PhilZ Touch? Czy może najpierw zainstalować Kernel a potem PhilZ Touch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Ale jaki kernel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Jakikolwiek żeby lepiej działał z CM12.1 niż stock... No chyba że jest nieobowiązkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 CM 12.1 ma kernel w sobie, jak każdy custom rom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Czyli jednak nie muszę instalować nowego kernela tylko od razu Philz Touch. Teraz ogarnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 PhilZ, albo (bardziej zalecane) TWRP, chyba, że w poradniku jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi