NeoCM Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 [Galaxy Trend] CyanogenMod 10.2 (4.3.1 Jelly Bean) Kolejna wersja CyanogenMod-a na Galaxy Trend.Jak widać jest duży ruch, w śród tego modelu.Lecz te projekty są "słabo rozwijane" Zrobiony jest SeannyM i kontynuowany przez Codename13 Wymagania:ROOTTWRP Recovery 2.6.3.0Nie działaRadio FMBluetoothBłędy: - Kamera obsługuje tylko 3 megapikseli- Tryb wyłączenia ładowania nie działa- Wykorzystanie danych w sekcji ustawień nie istnieje- Dziwne zachowanie Wi-Fi ROM: https://docs.google.com/file/d/0BwfkTu8oetfPNlZtbFBKTTlLT1U/editGapps: http://www.androidfilehost.com/?fid=23189362627840912 Instalacja: Pobierz ROM i Gapps Wrzuć pliki na telefon Uruchom TWRP Recovery Wykonaj kopię zapasową Wykonaj wipe (pełne - rekomendowane) Zainstaluj ROM, następnie Gapps Rebootxda: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=50181673&postcount=4389&nocache=1&z=7418512143194675 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasiu1984 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Działa w nim wyszukiwanie ręczne sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Witam.Zainstalowałem tego roma, i strasznie mi się zacina. Nie działa przeinstalowanie, podkręcanie procesora, i nie wiem czy mam zmieniać na stockowy czy macie jakieś porady, lub inne wersje CM'a pod GT-S7560. Zmieniałem też na 10.1 i 11 i każdy strasznie się zacina a stockowy chodzi dużo płynniej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Te romy są jeszcze beta, więc tak działają jakby chciały- a nie mogły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 A kiedy wyjdzie przynajmniej jedna wersja CM'a pod Trend'a ? Bo z tego co słyszę to wszystkie są przeportowane z Duos'a lub Ace'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Ace IIx to inaczej Galaxy Trend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Wiem, ale ludzie często piszą przy takich CM'ach że działa lepiej niż stock i chwalą każdego Cyanogena a mi praktycznie WSZYSTKIE się zacinają ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Płaneta Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Jak naprawić to dziwne zachowanie wi-fi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Wgrać inny kernel pod CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Płaneta Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 A jak to zrobić? Jestem początkujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Szukamy, czytamy i widzimy.. http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2310-galaxy-trend-16-kerneli-dla-gt-s7560/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarin Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Witam,tylko,że te kernele są pod stock a nie CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixo7 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Ta modyfikacja jest nadal wspierana, czy porzucona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Porzucona.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @DaRkShAdOw uprzedziles mnie :c tak jak kolega napisal rom porzucony, CM dla Tredna skonczyl sie na wersji 11 i to nie oficjalny z wieloma bugami .. Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Ten trend to w ogóle jeśli chodzi o CMy to są gorsze niż Stock.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixo7 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Ta wersja jest całkiem całkiem, gdyby nie ten bt. Jednak dla wielu to przydatna funkcja, a brak jej skreśla ten rom.Wyczytałem na xda, że dla wersji dual s7562 udało się naprawić problem z bt dla cm11, więc może coś i dla s7560 ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Sam skreslilem te romy z powodu braku btNo jest dla 7652 bt ale watpie by zrobili dla 7560 bo rom opuszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixo7 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Nie wiem jak dla CM10.2, ale z tego co można wyczytać, mając poprawioną wersję kernela dla s7562 i gotowy wcześniejszy CM11 dla s7560, nie powinno być trudne. Aktualnie testuję CM 10.2 i całkiem to działa. Na stocku niestety miałem pewne zawiechy. CM 11 niestety jakby wolniejszy i bardziej mulił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 @up nie rozumiem gornej czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixo7 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Chodziło o to, że dla CM11 na s7560 jest możliwe poprawienie problemu z bluetooth. Gdyby jakaś dobra dusza (mam na myśli głównie autorów tych 2 wersji bazujących na CM11) postarała się wprowadzić modyfikacje wzorowane na tych z CM11 dla s7562, to mamy prawie idealny soft dla Trenda bez zmulających nakładek Samsunga i masy dodatków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Podziel się później wynikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixo7 Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Znaczy czym się dokładnie podzielić? Czy da radę uruchomić bt? Jeśli o to chodzi, to wrzuciłem CM10.2, niestety poprawiony kernel jest pod CM11 i system się wysypał. Wrzuciłem CM11 od jonypx09 i później poprawiony kernel z s7562. Niestety, bt nadal nie działał. Najlepiej jeśli autorzy romów bazujących na CM 11 wprowadzą potrzebne zmiany, wtedy powinno zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi