Hyniek Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Działa Ci recovery? Możesz chyba wgrać oryginalne oprogramowanie przez soft producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlaskowa Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Zrobiłem wszystko i kiedy chcę pousuwać aplikacje systemowe wgrane wyskakuje brak uprawnień administratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Aplikacja super user masz zainstalowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 a przyznaj je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlaskowa Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Skąd to pobrać i jak to się nazywa t apkaBardzo proszę o pomoc ponownie. Jak wcześniej wspomniałem zrobiłem wszystkie operacje. Kiedy właczę telefon w trybie fastboot wyświetla mi się tak: UNLOCKEDZ4U PVT SHIP S-ON RLHBOOT-1.03.0001RADIO-14.16.36Q4.22OS-eMMC-bootJul 12 2014,02:16:56.0 HBOOT<VOL UP> to previous item<VOL DOWN> to next item<POWER> to select item FASTBOOTRECOVERYFACTORY RESETSIMLOCKSHOW BARCODE przez RECOVERY wgrałem CWM -SuperSU-v0.98 zip wszystko przebiegło OK. Myślałem że mam już telefon zrootowany jednak kiedy chciałem np. odinstalować fabryczne aplikacje typu przegladarka internetowa itp. programem z google play odinstaluj aplikacje systemowe wyskakuje mi komunikat że brak praw administratora. Bardzo proszę o pomoc w tym zakresie i cenne wskazówki co jest lub co jeszcze trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Cześć, mam problem z rootowaniem wspomnianego HTC.Problem jest z wgraniem paczki CWM -SuperSU-v0.98 zipMam wgranego już CWM, przeklikuje się przez menu i dochodzę install zip --> wybieram paczkę CWM -SuperSU-v0.98 zip --> install--> yes... niby wszystko idzie bez błedów.Widze komunikaty:mounting /system and rootfremoving old filescreating spaceextracting filesrestoring filessetting permissionsunmouting /systemdone! Wygląda ok prawda?ale gdy wchodzę w backup and restore -- > backup...pojawia się już komunikatBacking up /systemcan`t mount /system wydaje mi się że podczas instalacji CWM -SuperSU-v0.98 zip też prawidłowo nie jest montowany /system, tylko nie ma tam obsługi błędu.Może ktoś z was spotkał się z tym problemem, niestety on uniemożliwia poprawne zrootowanie telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 A jakie ty masz recovery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Hej, przepraszam za tę zwkłokę. Recovery mamCWMRecovery_D500_Philz.img oczywiście postępowałem zgodnie z instrukcją na 1 stronie. po instalacji recovery dostaje taki komunikatC:\android>fastboot flash recovery recovery.img< waiting for device >sending 'recovery' (6982 KB)... INFOstart check_usb: usb_ep0: type=128, request=6 OKAYwriting 'recovery'... OKAY później włączam tel w trybie recovery, i probuje wgrać super usera.Wszystko przebiaga tak jak opisałem (wyzej) a super usera dalej nie widać. czy recovey poszlo nie tak jak trzeba?ps. dzieki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 ZObacz w recovery mount and storage czy masz zaznaczone :mount datamount system Być może dlatego nie pokazuje się SuperUSer w aplikacjach, bo jest unmount w/w opcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Hej, u mnie wygląda to tak:http://imageshack.com/a/img674/9224/7uzDBm.jpg nie mogę podmontować tej partycji. Powód - nieznany mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Nie ma innego recovery ?To trochę błąd CWM Ale tak to wydaje się okey.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Z jednej strony cieszę się że nic nie spieprzyłem, a zdrugiej strony jakoś kiepsko bo okaże się jeszcze że nic się nie da z tym zrobićDzięki za Twój czas i odpowiedzi. Masz może jakiś jeszcze pomysł? może jakieś inne recovery powinienem wgrać?NeoCM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Wiesz kolego.. nie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 NeoCm i tak dzięki za Twój czas i ciepliwość. Gdyby przyszło Ci coś do gowy pisz, na pewno mi pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minefield Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 hboot 1.03 Skąd to pobrać i jak to się nazywa t apkaBardzo proszę o pomoc ponownie. Jak wcześniej wspomniałem zrobiłem wszystkie operacje. Kiedy właczę telefon w trybie fastboot wyświetla mi się tak: UNLOCKEDZ4U PVT SHIP S-ON RLHBOOT-1.03.0001RADIO-14.16.36Q4.22OS-eMMC-bootJul 12 2014,02:16:56.0 HBOOT<VOL UP> to previous item<VOL DOWN> to next item<POWER> to select item FASTBOOTRECOVERYFACTORY RESETSIMLOCKSHOW BARCODE przez RECOVERY wgrałem CWM -SuperSU-v0.98 zip wszystko przebiegło OK. Myślałem że mam już telefon zrootowany jednak kiedy chciałem np. odinstalować fabryczne aplikacje typu przegladarka internetowa itp. programem z google play odinstaluj aplikacje systemowe wyskakuje mi komunikat że brak praw administratora. Bardzo proszę o pomoc w tym zakresie i cenne wskazówki co jest lub co jeszcze trzeba zrobić. Miałem ten sam problem. Wrzuciłem recovery nie to z opisu, ale pod hboot 1.03 (znalazłem na innym forum) i pojawił mi się SuperSU. Jednak, gdy go odpalę , wyskakuje komunikat "aktualizacja su binary", potwierdzam, wyskakuje komunikat "niepowodzenie instalacji" i restartuje się telefon. Pierwszy raz robię roota, nie wiem co z tym zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 A pobierz osobno bussy box installer i doinstaluj te binary osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minefield Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 "UPDATE-SuperSU-v2.40.zip" załatwił sprawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1994 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Telefon nie chcę się włączyć do trybu fastboot? dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 A co się z nim dzieje, co wykonujesz w danym momencie. Więcej szczegółów poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacha Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Witam,Mama problem z połączeniem telefonu do komputera.Instaluje HTC Sync i staje się dziwna sytuacja bo program nie widzi telefonu a komputer tak czyli wszystkie pliki mogę bez problemu przesyłać,ale jest napisane że nie udało się zainstalować sterowników.Nie było to wcześniej problemem jednak muszęzrobić roota a kiedy wchodzę w ten stan =volume(-) i power (przepraszam za formę)komputer nie widzi urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Na którym etapie instalacji jesteś bo nie za bardzo rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacha Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Na którym etapie instalacji jesteś bo nie za bardzo rozumiem.Już tłumaczę 1) zainstalowałem HTC Sync i sterowniki fastboot i przełączyłem w debugowanie USB jak było napisane we wstępie.2) Wypakowałem tego androida w dysku c.3) Przełączyłem telefon w tryb fastboot 4) Otworzyłem wiersz poleceń dla tego folderu (który utworzyłem na dysku C) i wpisałem podaną ścieżkę. i pojawił się komunikat że "czeka na urządzenie" czyli komp nie widzi tego telefonu w trybie fastboot a gdy normalnie go podłączam widzi go bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Jaka wersja windowsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacha Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Jaka wersja windowsa?windows 8.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Zainstalowałeś sterowniki te od fastboot? Nie chodzi mi o htc syncZobacz również http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1333-fastboot-adb-driver-fix-dla-windows-8-z-komunikatem-wating-for-devices/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi