NeoCM Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 [HTC Desire 500] Odblkowanie bootloadera, ROOT i Wgranie CWM Nie ponoszę odpowiedzialności za uszkodzenia związaną z wgraniem w/w opcji. Robisz to na własne ryzyko. Metoda jest stosowana z Desire 500 Dual sim na systemie 4.1.2 Wymagania: Kabel USB Telefon naładowany w 60% Wgrane sterowniku USB, pobierzesz je z HTC Sync Sterowniki FastbootADB+FastBoot.zip Włączony tryb debugowania USB I. Odblokowanie trybu Bootloader. Szczegółowo trzymaj się instrukcji!! Pobierz ten plik android.rar Wypakuj, umieść go w katalogu C:/ (aby miał postać C:/android) Wyciągamy baterię, wkładamy ją s powrotem i trzymamy przycisk Volume- Desire powinien włączyć się w trybie fastboot Przechodzimy doi katalogu C:/android i uruchomiamy wiersz poleceń CMD.exe (oczywiście w trybie administratora) Wpisujemy:c:cd androidfastboot oem get_identifier_token Dostaniemy okno z kodem, który kopiujemy (np do notatnika) Teraz wchodzimy na stronę HTCdev - Unlock Bootloader - wymagana jest rejestracja, więc to czynimy. po zarejestrowaniu wybieramy opcję "ALL Other Supported Models", wybieramy Begin...(postępujemy zgodnie wskazanymi instrukcjami) Na końcu dostaniemy kod na e-mail. w Unlock_code.bin - w nim jest kod odblokowujący bootloader Unlock_code.bin zapisujemy/ przenosimy do katalogu C:/android Przechodzimy do okna poleceń i wpisujemy: fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin Po wgraniu powinien pojawić się taki obrazek na telefonie: Wybierz klawisz YES, zatwierdź zasilającym przyciskiem i powinno pojawić się UNLOCK Teraz wpisz komendę w CMD (aby nie zablokował się bootloader)fastboot oem lock. Jeżeli się powiodło, to masz odblokowany bootloader II. Wgranie CWM Recvoery i ROOT Wgrasz je używając trybu fastboot Pobierz plik do root-aCWM-SuperSU-v0.98.zip Umieść go na karcie pamięci i przejdź do pkt.1 Pobierz plik CWM RecvoveryCWMRecovery_D500_Philz.img lub: https://docs.google.com/file/d/0B6WBFlAKqe30c0kwdG1VZC1FTlU/edit Zmień nazwę na recovery.img (aby było prościej) Przenieś plik do katalogu C:/android Włącz telefon w trybie fastboot (wyżej instrukcja) Włącz konsolę CMD.exe Wpisz komendę:c cd android fastboot flash recovery recovery.img Jeżeli się wgra odłącz telefon i włącz tryb recovery Podczas włączania przytrzymaj przycisk Volume - i zasilanie Teraz wybierz Recovery i potwierdź Power Wgraj plik root-a, czyli Install zip from sdcard , choose zip from sdcard Wskazujemy plik i wybieramy install Po zakończeniu Reboot Brawo! Dnia 17.04.2015 o 21:49, Andrzej Czerwiński napisał: Jeśli macie wersje 1.03 to polecam zastąpić recovery tym https://www.dropbox.com/s/uee8b97oqlvom5b/recovery_cwm_hboot1.03.img Problemy : Prosze pisać. PhilZ_Touch_6.59.0_(hboot-1.03.0001)_by_RealDob.zip CWM-Recovery_PhilZ_by_SPaWn_500.rar stock_recovery_for_1.03.0001.img Oryginalny wątek http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=504103 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cikand Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 mam problem z instalacją otóż dochodzę do II części i wyświetla mi się takie coś Jak to dokonczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Już poprawiono literówki. Zamiast Recovery było napisane gdzieniegdzie Recvoery - przy tak olbrzymim wkładzie NEO należy mu to wybaczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cikand Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 To może być przyczyną mojego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Jeżeli wgrywasz recovery a plik nazywa się recvoery.img (albo na odwrót) no to nie ma szans na powodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Tak... dobrze, że wynalazłeś ten błąd.. Jak się tłumaczy z Rosyjskich for takie dzieła, to idzie się pomylić.Tym bardziej, że trzeba to napisać po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Spoxik masz moje rozgrzeszenie - ja z tych ślaczków i tak nic bym nie zrozumiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Translator pomaga...- ma natywne tłumaczenie, ale wole jednak z ang. tłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertas007 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 witamu mnie jest problem ze znalezieniem urządzeniaw konsoli wiersza polecen wyskakuyje mi tekst "<waiting for device> a telefon jest podłaczony zgodnie z instrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 <waiting for device> - brak zainstalowanego sterownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertas007 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 sterowniki "fastboot" nie chcą sie zainstalowac(konsola wiersza polecen pokazuje sie na ułamek sekundy i znika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Jaki masz system operacyjny na PC ?Musisz pobrać inne. np. ten: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertas007 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 windows 8.1w mieędzy czasie pobrałem polecone stery chyba coś pójdzie bo zanotowałem jakies zamieszanie ze sterownikami na kompie dzięki za porade dam znać jak poszło dalej niestety problem pozostał, dalej te same komunikaty:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Developerzy nie lubią Windowsa 8. Dużo szybciej poszło by ci na 7.Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 A spróbuj wyłączyć sprawdzanie plików podczas instalacji.http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1333-fastboot-adb-driver-fix-dla-windows-8-z-komunikatem-wating-for-devices/Ja miałem problem z Xperią Z, bo nie instalowały się starej daty. Win 8 je po prostu blokował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertas007 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 niestety dalej to samo <waiting for device> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Spróbuj z innym portem USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czumsk Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 miałem ten sam problem (waiting for device), zrobiłem co było napisane tu: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1333-fastboot-adb-driver-fix-dla-windows-8-z-komunikatem-wating-for-devices/ a teraz w konsoli wyświetla mi się coś takiego: http://zapodaj.net/images/89c8082fd85e8.jpgjakieś pomysły? miałem ten sam problem (waiting for device), zrobiłem co było napisane tu: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1333-fastboot-adb-driver-fix-dla-windows-8-z-komunikatem-wating-for-devices/ a teraz w konsoli wyświetla mi się coś takiego: http://zapodaj.net/images/89c8082fd85e8.jpgjakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Jedynie takie rozwiązanie, ale nie wiadomo czy za działahttp://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1333-fastboot-adb-driver-fix-dla-windows-8-z-komunikatem-wating-for-devices/ Jeżeli nie..to musisz przeinstalować system na komputerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian123 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Czy na desire 500 z 1 sim ten sposób będzie również działał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek turski Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 witam.odblokowywalem bootloader i na koncu nie wpisalem w cmd fastboot oem lock (czy jakos tak ) i zresetowalem tel i teraz nie moge juz wejsc do fastboot.jak z tego wybrnac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crypt3r Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Zawsze można wejść do fastboot'a. Wyjmujesz baterię na kilka sekund (dajmy na to 3-5s), wkłądasz spowrotem i trzymając Vol- i Power czekasz aż się odpali HBOOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubek Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 mam problem z wgraniem recovery C:\Android>fastboot flash recovery recovery.imgsending 'recovery' (6982 KB)... OKAYwriting 'recovery'... INFOsignature checking...FAILED (remote: signature verify fail)C:\Android> nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzićproszę o pomocHTC Desire 500 1simWitam.proszę o jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem ponieważ dalej nie udało mi się rozwiązać tej sprawy.był bym bardzo wdzięczny za każdą pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Swędzioł Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Witam Mam problemik. Teoretycznie całe rootowanie przebiegło pomyślnie jednak.. po restarcie telefon (dual sim) nie wstał. Po podłączeniu do kompa tylko miga dioda od ładowania.Proszę o info czy jest uwalony na amen czy jeszcze coś mogę zrobić żeby go przywrócić do życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi