NeoCM Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Oficjalna metoda do odblokowania bootloadera i wgrania dotykowego recvoery dla LG Optimus L7 Robisz wszystko na własne ryzyko!!! Nie wiem na której wersji firmware działa, więc proszę o informacje... Wymagania:Wgrane sterowniki USBWłączony tryb Debugowania USB w ustawieniach Instrukcja: Pobierz plikL7CWM.zip Wypakuj plik u umieść go w katalogu C:(tu umieść katalog) Podłącz telefon pod port USB w trybie debugowania USB Idz do ścieżki C:/L7_Touch_Recovery Uruchom Flash_Bootloader.bat . Po wgraniu trzeba ponownie uruchomić telefon. Następnie przejdź do katalogu i uruchom Flash_Recovery.bat Po wgraniu powinieneś/aś mieć dotykowe recoveryWyłącz telefon i sprawdź czy działaPodczas uruchomienia telefonu ptrzytrzymaj Home, Vol+ i Power 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tpk-Games Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Czyli co ma się stać po naciśnięciu tych przycisków? U mnie się robi czarny ekran dopiero po puszczeniu telefon się załącza. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Powinno pojawić się RecvoeryWyłączaszWłączasz trzymając POWER , HOME i VOLUME +Jak coś to puść power i zobacz tym sposobem. U mnie tak włącza się na L9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tpk-Games Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 U mnie ten sposób nie chce działać. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Pobierz z Google Play terminal emulatoruruchom gonadaj uprawnienia ROOTWpisz komendysu [enter wcisnij]reboot recvoery [enter] Powinien się zrestartować i uruchomić Recvoery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tpk-Games Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zrobiłem tak :-Ściągłem ROM Manger-Odpaliłem tryb recovery-Zainstalowałem i wykonałem restart-Po restarcie wyskoczyło LG po czym napis CyanogenMod i już cały dzień się ładuje.(nie chce się dalej włączyć) Czy wiesz jak mogę zrobić to na nowo andka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 A jaką masz wersje recvoery?? Bo ona jest ważna w instalacji CMZłapałeś bootloopa. Spróbuj wejść jeszcze raz i zrób wipe cache/ data advanced / davlik- cache I zainstaluj jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tpk-Games Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 A po polsku bo nawet nie wiem co to wipe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 masz to w recvoery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tpk-Games Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Sęk jest w tym że nawet recovery nie działa (Rom Manger odpalałem wcześniej z poziomu telefonu a skrótu typu Volume+ i Home i Power już robiłem ze 20 razy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 http://www.youtube.com/watch?v=vszbn2A97As spróbuj tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tpk-Games Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Działa i co dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 A jak wgrałeś rom ? Wipe cache partitionWipe partition data / lub samo dataAdvanced / wipe davlik cache Następnie: Install zip from sdcard LUB external SD - zalezy od wersji CWMWyszukujesz ROM iInstall / Yes Potem to samo robisz Gapss na końcu reboot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tpk-Games Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ściągłem z google play ROM Manger i za pierwszym razem się zrestartował wedle tego poradnika wybrałem z pamięci wewnętrznej cyjano coś mode : http://www.youtube.com/watch?v=R9__laYmXsA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Tylko, że on wgrywa CM na CM to mu telefon wstanie. Więc wiesz jak wgrać... to wgrywaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tpk-Games Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Czyli że co najpierw ? wipe cache partition czy wipe partition data czy wipe davlik cache bo nie wiem w końcu ? (jestem prosty użytkownikiem andka)Poza ten ROM Manger instaluje samo czynie ClockworkMod.Wersja ClockworkMod Recovery v6.0.2.8.Ok dzięki wielkie telefon w niewyjaśonych okolicznościach sam się naprawił wystarczyło podczas ładowania tego cyjana kliknąć home. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Idzie oszaleć. Bierzesz się za modyfikowanie telefonu a korzystasz z półśrodków, no normalnie się postrzelić. To po co ktoś inwestuje swój czas na różnego typu skrypty i modyfikacje? Nawet nie wiesz do czego służą operacje w CWM, nawet w stockowym Recvoery.Cud, że nie uwaliłeś telefonu. Cud! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tpk-Games Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 No to ktoś za mało tego czasu poświęcił skoro nawet nie ma po prostu instalatora który by mi zrobił root odblokował bootloader, a sam cyjanogen mod installer nie chce coś samodzielnie zrobić instalacji na moim modelu.Jednak przyznam warto było, wydajność wzrosła strasznie a przy tym telefon ładnie wygląda.(Wcześniej trzeba było wybierać wydajność/wygląd) PS.Wiem że cud przez przypadek bo brat się zaczoł bawić nacisnoł home kilka sekund i telefon się normalnie włączył.(Brat to są te niewyjaśnione okoliczności ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ty nie rozumiesz...Sam nas wprowadzasz w błąd. Jeżeli masz bootloada (wisi na animacji cały czas) to nie ma opcji, aby przycisk HOME pomógł. To po prostu nie działa.... Jezeli masz koło podczas uruchomiania aplikacji, to Home pomoże... Jest albo tak, albo tak.. Nie może być tak, że boli cię ręka i nie czujesz bólu. Miałeś szczęście, że ci to działa. A instalator jest dopiero co tworzony. Ja jego zwolennikiem nie jestem.Jeżelibyś był devoloperem i miał zrobić taki innstaler dla 200 modeli...to zajmie Ci kilka dni?? Jest jeszcze jedna opcja pobierania uaktualnień w telefonie...W sumie ten installer jest zbędny. Ale ktoś miał kaprys i sobie go zrobił. Masz działający telefon i się ciesz Koniec ot. Możesz założyć wątek w dziale ogólnym i napisać swoje wrażenia o CM dla innych, potem ktoś się wypowie ibędzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba04 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Gdy chcę włączyć dotykowe recovery to wyskakuje mi taki komunikat " Secure booting Error ! Cause: boot certify " Wyjaśni ktoś o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Informacja o braku odblokowanego bootloadera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Fus Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Mam pytanie gdy próbuję uruchomić ten plik Flash_Bootloader.bat . to mi wyskakuje że ten plik nie jest obsługiwany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 A jaką masz wersje systemu na PC ? Bo to komputer nie chce otworzyć tego... spróbuj jeszcze zainstalować mini sdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjjjaaaa Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Pasoje to tez dla LG-P710? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Nie.Ty masz smartfon drugiej generacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi