jakub420 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Sam ROM sprawił, że mój telefon zyskał gigantyczne przyśpieszenie i chodzi jeszcze lepiej niż w dniu zakupu, więc najchętniej dałbym 100 piw To, co nie podoba mi się w tym ROMie to pasek powiadomień, ponieważ przyzwyczaiłem się do ikonek typu WIFI, GPS, Obrót ekranu itd. obok siebie na pasku, który jest przesuwany, a pod nimi notyfikacje, a nie tak jak tutaj jest na 6 oraz 7 obrazku. Jeżeli kogoś jeszcze to irytuje to może podmienić systemui.apk z jakiegoś innego ROMu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin-9999 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Działa poprawnie, Telefon zyskał nowe życie.Jedyna wada to problem z Zegarem. ( nie da się ustawić alarmu budzika)Pozdrawiam,Witam, to działa ten budzik lub jego zastępcza apka? Niech ktoś da cynk bo wieczorem chcę to zainstalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Proponuje doinstalować budzik. Sam korzystam z https://play.google.com/store/apps/details?id=ch.bitspin.timely Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin-9999 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Potwierdzam problem z zegarem. Wyskakuje komunikat iż aplikacja zegar została zatrzymana. Doinstalowałem G-Alarm jako budzik. Ponadto nie ma w cyanogenie kalkulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 A robiłeś pełne wpie przed instalacją CM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin-9999 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Tak, robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Zegarek i kalkulator można doinstalować ze sklepu. Nie warto walczyć z tymi błędami. Kiedyś zostaną naprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin-9999 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 A co z klawiaturą? też coś jest nie tak. Po przekręceniu telefonu na bok klawiatura znika i widać tylko jej górną krawędź i przy smsach i przy stronach www. Widać ją tylko trzymając telefon standardowo, bokiem można przeglądać jednak nie pisać na stronach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Pobierz klawiaturę z Google Play i powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siro13 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Wg mnie ROM dodaje telefonowi sporo nowych ciekawych opcji, oraz jest atrakcyjny pod wzgledem wygladu, natomiast jesli chodzi o predkosc dzialania to plasuje sie znacznie ZA 2.3.6. Czy wgrywajac ROM instaluje sie jednoczesnie kernel? Czy powinienem doinstalowac go po zmianie ROMu? Bo tak jak mowie - predkosc dzialania nie powala i wg mnie 2.3.6 dziala duzo plynniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerjur Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Witam serdecznie. Mam dość spory problem z tym romem a mianowicie instalacja przebiega normalnie oraz instalacje gaps. Problem pojawia sie przy pierwszym uruchomieniu,pojawia sie okno logwania z czterema kolorowymi kołkami i nic dalej telefon leży kwadrans bez znakow zycia czy dalszego postepu działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Hmm spróbuj wgrać na innym recovery ten rom...Ale wydaje mi się, że będziesz musiał wgrać stocka i od nowa custom rom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biszczanikful Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Witam, zainstalowałem rom zgodnie z instrukcją. Wszystko działa jak należy oprócz tego że telefon nie widzi karty sim. Przy próbie wybierania numeru wyskakuje komunikat: "Sieć komórkowa jest niedostępna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Wyłącz, wyjmij i włóż kartę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biszczanikful Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 po wykonaniu tej czynności, bez zmian ;| ma ktoś może jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Może jeszcze raz wipe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biszczanikful Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 robiłem i dalej nic ;/ próbuję przywrócić jeszcze stocka i wgrać jeszcze razrobiłem i dalej nic ;/ próbuję przywrócić jeszcze stocka i wgrać jeszcze razpo wgraniu stocka JB i przeprowadzeniu całej operacji na nowo, bez zmian. dodatkowo podczas pierwszego uruchomienia pojawia się taki komunikat:http://zapodaj.net/60a9870a03585.jpg.htmlMa ktoś na to pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomhashz Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Ma ktoś pomysł jak na tym romie odpalić USB on-the-go? W opcjach advanced jest motyw z zasilaniem na złącze usb (pod dysk np) zaś w opcjach pamięci montowanie nośnika usb ale jako ~~~"zainstalowanie karty sd" więc jak to odpalić skoro leży toto martwe? Czy może ktoś to już sprawdzał i nie działa po prostu. Kabel otg mam dobry i próbowałem z apką stick mount oraz kilkoma innymi , bez rezultatu.A co do tego niedziałającego zegara da się podmienić w systemie na jakiś działający uruchamiany z poziomu zegara na status barze bo timely fajny ale...zmulisty (Lubie zapier...niczać)?Wifi direct niby jest ale nigdzie w systemie czy apkach nie wyświetla się opcja udostępniania przez wifi. O_oNo i na koniec pytanie: jest szansa że wrzucą jakąś aktualizację systemu skoro to unofficial port, przez OTA? Działa to na nieoficjalnych czy musze tez konto założyć na cyanogen... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel guzowski Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Jak wrócic da androida 4.1.2. Wgrałem CyanogenMod 10.1 KITKAT MOD według opisu, na początku wszystko chodziło ok, później przestało działać WIfi. Zrobiłem Wipe i chciałem od nowa zaistalować tego KITKATA i tel sie nie uruchamia. Cały czas kręca sie te kolorowe kropeczki i dalej nie idzie.Jak wrocić do 4.1.2, albo wogóle uruchomić tel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Jeśli chcesz wrócić do Androida 4.1.2 znajdź Firmware do twojego telefonu i zainstaluj go przez Odin'a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel guzowski Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Dzięki za szybką odpowiedź.Próbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Napisz jak będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel guzowski Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Niestety nie mogę nic zrobic, ponieważ nie mogę zainstalowac sterowników do telefonu i odin nie widzi tel. Próbowałem rózne sterowniki instalować i nic, co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 A czemu nie możesz zainstalować sterowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel guzowski Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Udało sie zainstalować sterowniki i śmiga android 4.1.2, niestety w telefonie dalej nie działa Wifi, nie wiecie czemu?Niestety nie jest tak dobrze, telefon resetuje się po około 2 minutach używania. Dostaje taki komunikat "Kernel panic!! Please connect the phone to PC enable capture and press the volume key to get the kernel log. repeat if.." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi