NeoCM Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Jak zROOTować Motorolę G Sposób jest zaczerpnięty z forum modaco.com, gdzie jest oryginalna solucja do rootowania tego urządzenia. Działa 80% osób, które je stosuje. Warunkiem jest odblokowanie trybu bootloader, zrobicie to na stronie Motoroli kliknij i przejdź Wgrywanie ROOT-a na własne ryzyko. Instalacja: Musimy mieć zainstalowane sterowniki USB Pobieramy tą aplikacje Rozpakowujemy ją r2-motog-superboot.zip Włączamy telefon i włączmy w trybie Bootloader Czyli Podczas uruchomienia przytrzymujemy Volume - Telefon powinien wejść w tryb bootloader Z listy plików wybieramy "superboot-windows.bat" jako administrator Proszę o napisanie informacji o skuteczności tej metody. źródło: http://www.modaco.com/topic/366771-root-your-moto-g-option-1-superboot/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub JedrEjfzy Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 ile mam czekac na to rootowanie telefon wlacza mi sie w trybie fastbot czy cos i klikam "superboot-windows.bat" tel sie restartuje i tak jak by ekran sie zlewal i czarny tlo i co jakis czas komp daje znac ze go podlacza itp co jest ? juz jest ok :)choc telefon sam sie nie uruchomil ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Borek Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Działa na telefonie Motorola Moto E ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Tylko dla g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Możesz zrootować swój telefon za pomocą KingoROOT. Powinno zadziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Na Moto G 2nd XT1072 będzie działać? Z Androidem 6.0 oficjalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 W twoim modelu robi się na odwrót. ROOT na końcu. W inny sposób może nie zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 No właśnie nie wiem, jak to jest z tym rootem, na tym urządzeniu. Do tej pory miałem LG, który w bardzo łatwy sposób rootuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Jak już to próbuj Kingo root. Inne metody mogą ci zbrickować fon. LG to nie Motka i jak widzisz...inne są sposoby wgrywania modyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Niestety, ale i Kingo ROOT sobie nie poradził. Dwie próby i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 A ten? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Na forum xda znalazłem sposób na root. Odblokować trzeba TWRP przedtem i dopiero zainstalować paczkę .zip z rootem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Hmm a mogę cię udusić? A nie pamiętasz jakie Ci linki podałem w innym temacie? Jak nie to zerknij.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Duś śmiało ^^ Zapomniałem, a to dlatego, że miliony literek nt. roota przeszło mi przed oczami EDIT: No i problem. Zainstalowałem TWRP, po tym root. Po włączeniu telefonu, root jest, ale za każdym razem, telefon rebotuje się do TWRP, przez co zrezygnowałem z roota. Obecnie mam oficjalnego Androida 6.0. Szukam sposobu na root. Kingo Root twierdzi, że mój telefon, jest zbyt solidny aby go zrootować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 A to możesz mieć problem z najnowszym..ale na xda chyba widziałem sposób na 6.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Przeglądam właśnie forum xda i szukam informacji, nt. root dla 6.0. W ostateczności wrócę na 5.0.2 i będę próbować rootować. Android 6.0 jest zbyt świezy jeszcze, aby coś robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G Tokarczyk Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 witam juz kilka dni walcze za tym rootowaniem i nic. Odblokowałem boot loadera, odpalilem superboota pod windows, telefon sie kila razy restartował, było ostrzezenie przed rotowaniem itp, potem skasowal wszystkie ustawienia, aktualizowal wszystkie aplikacje it. Wygladalo jak by root sie powiódł...jednak root nadal nie odblokowany. probowalem tez przez program easy recowery-rezultat podobny. kingo root pod koniec wywala ze root failed. Jak zrotowac ten telefon, please help :(:(:(:(:( dane telefonu: bootloader: 0x411a model xt1039 android 5.1 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elourdd Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Elo czy będzie działało na Moto g3 z androidem 6.0.1 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Wgarj TWRP i sflashuj superSU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi