NeoCM Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 W tym poradniku skupię uwagę na wgraniu czystego firmware dla Galaxy S Plus Ta metoda jest wykorzystywana przez serwisy. Musisz się liczyć z tym, ze stracisz wszelkie dane.Możesz również uszkodzić telefon. Metoda wykorzystuje program ODIN, z którym już mogłeś/aś mieć doczynienia. Co musisz jeszcze wiedzieć? Odin- jest to program do flashowania firmware od Samsunga... Firmware - oprogramowanie do telefonu Tryb DOWNLOAD- stan telefonu, w którym wgrywa się firmware używając m.in programu ODIN. Ten tryb można włączyć uzywając klawiszy. Home Volume - i POWER Rozróżniamy dwa typy firmware - pliki jednoplikowe i wieloplikowe czyli rozgraniczone na pit, pda, csc, phone... szczegóły w instrukcji jak je umieszczać.. Wariant A lub B pkt. 8 Co nam będzie potrzebne?Sterowniki USB (które możesz pobrać z programem KIES)Firmware od samsunga Kliknij i zobaczODIN Multidownloader : odin_Multi_Downloader_v4.43.zipKabel USBSmartfon naładowany nie mniej niż 50% Instrukcja: Upewnij się, iż masz wgrane sterowniki USB, a telefon ma włączone Debugowanie USB Pobieramy firmware Pobieramy ODIN-a Po pobraniu ODIN-a uruchom go. Zobaczysz takie okno: Muszą być zaznaczone Auto Reboot, protect OPS. Wypakuj pobrany firmware Umieszczamy pliki:a ) jeżeli pobrałeś/aś firmware jednopolikowy to umieść go w polu One Package , a resztę zostaw pustą. POBIERZ JESZCZE ten plik, który umieść w OPS (niżej plik)KLIK i pobierzb ) jeżeli jest to plik 3-4 plikowy z PIT to umieść pliki jak są na screenieOPS- AriesVE.opsCSC-SMD_CSC_GT-I9001-MULTI-CSC-OXAKP2_EMMC.smdPhone-SMD_MODEM_I9001XXKP4_CL374422_REV00_user_low_ship_ EMMC.smdPDA -SMD_PDA_I9001XXKP4_CL374422_REV00_user_low_ship_EM MC.smd Wyłącz telefon Włącz tryb DOWNLOAD (klawisze Home, Vol- i POWER) zobacz screen przykladowy W trym trybie podłącz telefon por USB W pierwszym oknie ODIN wskaże podłączenie W tedy Wciśnij START Firmware będzie wgrywało się kilka minut, po odłącz słuchawkę i poczekaj na uruchomienie firmware. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukimiki Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Czesc,Mam mały problem i potrzebuje pomocy.Wgrałem oryginalny system i telefon zalacza sie tylko do pojawienia napisu ,,samsung galaxy s plus,, .Gdy wgrałem spowrotem CM wszystko ok. , ponowna pruba wgrania oryginalnego systemu i to samo.Prosze o pilnom pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Musisz pobrać starszą wersję softu.Bo ten co wgrywasz, to nie robi Ci Wipe A jak wgrywasz CM później ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukimiki Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Tam na tej stronie co podałes sa tylko dwie wersje dla polski 2.3.5 i 2.3.6 i na oby dwoch jest to samo.Wchodze w recovery bo mam CM zapisany w pamieci telefonu instaluje i smiga, recovery jest to poprzednie bo chyba ten soft je zmienił.A ten soft na tej stronie to jest oryginalny wydany przez producenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Przydałby się SOFT wieloplikowy.Ale takiego szukać teraz... ze świecą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukimiki Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Na stronie samsunga sa do tych najnowszych telefonów.Ja w tych sprawach laikiem jestem, ale moze istnieje jakas strona samsunga gdzie sa softy do wszystkich modeli telefonow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Jest jeszcze jedna strona http://www.sammobile.com/firmwares/ Ale nie licz na to, iż będzie tam opis co zawiera plik.. To szukanie igły w stogu siana. Nie wiem dlaczego masz taki problem z wgraniem softu (czystego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukimiki Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Na tej poprzedniej stronie sa starsze wersje np.2.3.3 tylko dla innego kraju, pytanie czy bedzie tam jezyk polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Tak.Jeżeli to wariant Europejski, to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukimiki Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 A po czym poznam ze to wariant europejski ?Co to jest value pack ?Bo na tej drugiej stronie jest tylko to do i9001.Wiesz może czy były jakies nowsze oficjalne wersje androida do s+ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Ten pack to takie niby ulepszenie.Samsung wydał taki dodatek, który miał poprawić m.in funkcje aparatu. No i inne jeszcze..takie jak lepsze zorganizowanie baterii i poprawa kilku aplikacji. Nie ma nowszych softów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witia Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Witam,Jestem nowy na forum. Zrobiłem wszystko jak było opisane i miałem ten sam problem: Czesc,Mam mały problem i potrzebuje pomocy.Wgrałem oryginalny system i telefon zalacza sie tylko do pojawienia napisu ,,samsung galaxy s plus,, .Gdy wgrałem spowrotem CM wszystko ok. , ponowna pruba wgrania oryginalnego systemu i to samo.Prosze o pilnom pomoc Lecz ja nie wygrywałem ponownie CM. wyciągnąłem baterie i włączyłem tryb recovery i zrobiłem full wipe oraz factory i telefon zastartował (może to komuś pomoże i nie będzie musiał wygrywać ponownie softu).Mam natomiast inny problem nie mam sieci w ogóle ma ktoś może pomysł co to może być?(dodam że na CM też sieci nie było) telefon sieć znajduje tylko w dużych miastach i zaledwie jedną kreskę.Jestem nowy więc jeśli coś źle napisałem proszę o poprawienie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 @witia w ustawieniach sieci włącz wyszukiwanie 2G Prawdopodobnie masz ustawione tylko 3G i dlatego masz problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witia Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 @witia w ustawieniach sieci włącz wyszukiwanie 2G Prawdopodobnie masz ustawione tylko 3G i dlatego masz problem właśnie zmieniałem już w ustawieniach i nic. podejrzewam że telefon jest uszkodzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Czy na stocku też masz taki problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witia Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) tak, problem jest na każdym sofcie jaki wgrywam Edytowane 9 Marca 2014 przez NeoCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 No to sam sobie już odpowiedziałeś na problem.Masz na 99% udzkodzoną antenę. Jeżeli na stocku masz taki sam problem to niestety.. ale seriws Ci zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witia Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 ok dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piootrekkk Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Witam , przy próbie odratowania telefonu ( android wersja 4 kitkat ) , po przez odina , i robieniem wszystkiego zgodnie z instrukcja ktoa jest tutaj opisana wszystko idzie idzie az do momentu adsp.mbn download.. 2/7 Finished. boot.img download.. 3/7 Finished. system.img.ext4 download..i tutaj tez już tlyko czas leci i leci ,, ile może trwac to wgrywanie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Z inymi softami próbowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piootrekkk Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 tAK próbowałem pierwszy jaki wgrywalem to VD2-I9001BUKPC-20121207140908.zip było to samo , na razie mija 85 minuta i nic do przodu z użyciem 2 softu TPL-I9001XXKPG-20111005152458.zip z tej stronki podanej tutaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 ale czemu one są w zip ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piootrekkk Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 przy wgrywaniu wypakowywuje na pulpit , teraz tak wpisałem bo lepiej mi było skopiować nazwy , dla wiadomości .. a dalej nic do przodu nie posuwa się .. 95 minuta .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 z innym porterm spóbuj.coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piootrekkk Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 zmieniłem teraz leci na innym porcie , pierw wyryło usb i zainstalowalo stery obrazek w załącznikuPoszło dalej teraz wisi na Close serial port and wait until rebooting. i tutaj odlaczam telefon od usb tak ??Wszystko się wgrało tak jak na obrazku w tourialu ale nadal nie moge uruchomić telefonu ,,, ciemny kran przycisk power nie działa ...hmmm telefon się nadal nie wlacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi