Pawliniak Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 CyanogenMod 10.2 dla Samsung Galaxy Ace 2 ( GT-I8160 ) Instalacja:Pobieramy http://d-h.st/users/TeamCanjica/?fld_id=27062#files oraz http://goo.im/gapps Wrzucamy pliki na kartę pamięci Uruchamiamy telefon w trybie recovery Wipe Data / Factory Reset Wybieramy "Install the Zip from External Storage" CM zip file oraz GApps zip file Reboot to system Enjoy!Informacje:ROM OS Version: 4.3.x JellybeanROM Kernel: Linux 3.0.xROM Firmware Required: I8160XXMG2 (Recommended)Based On: CyanogenMod Spotykane błędy:Strzałki pobierania/wysyłania podczas połączenia danychSłaby GPS - fix by mikesz98 ( instalacja przez CWM )Banding kolorów na softwareowym dekoderze - fix by PolishVodka Color_Banding ( instalacja przez CWM ) Changelog:18/11 :Stability FIX - No more random reboots - Thanks to percy-g2 and munjeniFixed Low-Incall - Thanks to h3llrais3rFixed bluetooth settingsRemoved USBdiskEnabled KSM - Improved RAM managementAdb in recovery is working nowBuild power.montblanc.so from sourcesNot mounting preload as swap anymore12/11 :Fix signal bar problems10/11 :Fix mic and sound problems from last versionRIL improvementsFaster screenshoot takingSurfaceflinger improvementsFstab updated - Fixed sdcard problemsMounting preload as swap partitionSwipe recovery functionFix blackscreen bugs on S6D27A1 driverSELinux disabled ( enabled Audit only )04/11 :Fixed 2G/3G toggle - Thanks to Macław TeamSound glitches should be fixed nowOndemandQ governor addedSIO and ZEN io schedulersFixed BT tetheringBuild should be more stableProblems for users with other screen driver should be resolvedDeleted buggy MultiWindow for now31/10 :Fixed CRT-Off Screen animationDevices with other screen driver now shouldn't have problems with bootingFixed Random Reboots (Maybe - need more tests)29/10 :Testing MultiWindow27/10 :No more chanches for broken internal storageUpdated RIL26/10 :Fixed TearingFix Torch toggle in QuickSettingsFixed Torch turning on delayDisabled CRT-off because it is brokenSoftkey vibrations - Thanks to @PolishVodkaGalaxy Ace II settings app23/10 :Initial Release 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 mozna prosic jakas liste aboutdziala:.....nie dziala:...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Zaktualizowany temat o podane informacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Bardzo dobrze działa ten rom.Wgrałem go siostrze i jej sie nie zacina.. działa płynnie i szybko. Polecam go... ps. siostra nawet nie wie za ma custom ROM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Wielkie dzięki za error-log i dodatkowo za fixy ^^Propsy dla Adma i polecę forum znajomym.//edit: jest gdzieś jakiś swap do karty sd?nigdzie nie mog znaleźć... mógłby ktoś coś takiego napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harleyczarny Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 u mnie nie ma "Install the Zip from External Storage" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 No to przenieś na drugą pamięć ...i w tedy zainstaluj.Sdcard... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harleyczarny Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 weszłem pod inna nazwe i tam były inst.mam pytanie jak powrócić do jely ben 4,1.2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Znaczy się chcesz grać czysty soft? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harleyczarny Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Tu masz sposób:http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/642-wgrywanie-nowego-romu-pda-jednoplikowy/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 (edytowane) proponuje aktualizacje tematu o changelogi 28.11 i instrukcje swapu Edytowane 30 Listopada 2013 przez Pawliniak Nie umieszczamy linków do innych for o podobnej tematyce z Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Witam serdecznie Problem tkwi w tym , ze gdy wchodze w recovery to nie mam tam opcji " Install zip from sd card " .u mnie nie ma "Install the Zip from External Storage"mam ten sam problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 A jaka jest opcja ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 reebot system now , apply update from ADB , apply update from external storage , whipe data / factory reset , wipe cache partition i apply update from cache . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Możesz napisać jakie masz recvoery ? Masz w ogóle ClockWorkMod recvoery? Zrób najlepiej zdjęcie. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Stary Bardzo dobre pytanie Jestem w tym temacie zielony i ostatnie moje wygrywanie romu na xperie arc s skończyło się tym , że musiałem pozbyć się 5 dyszek za wgranie nowego systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zrobiłeś ROOT i Recvoery ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Możesz napisać jakie masz recvoery ? Masz w ogóle ClockWorkMod recvoery? Zrób najlepiej zdjęcie. PozdrawiamAndroid system recovery <3e> . Tylko tyle tam pisze Zrobiłeś ROOT i Recvoery ?roota nie robiłem i w sumie zadnego recovery nie instalowałem Jedyne co zrobiłem w tym telefonie to aktualizacja androida z 2.x.x na 4.1.2 przez samsung kies . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 O kolego... to jak ty chcesz wgrać CM?Jak nie masz custom recovery to: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/479-root-dla-ace2-android-jellybean/i to: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1151-galaxy-ace-2-cwm-recovery-6-gt-i8160/ Potem możesz dokonywać metod wgrywania Romów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) O kurde Nie miałęm nawet pojęcia , ze wymagany jest root i jakies inne recovery Wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam A i mam jeszcze 1 takie ogólne pytanie : Czy ten rom będzie działał płynniej niż Android ktory teraz aktualnie posiadam ? (muli strasznie ) Edytowane 29 Stycznia 2014 przez NeoCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zdecydowanie szybciej.Siostra moja śmiga na tym romie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Wszystko działa płynnie Jest tylko problem gdy tworzymy wiadomość Nie da się wyłączyć sugestii słów i gdy dodajemy odbiorce to pokazuje sie biały ekran : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Słownika? Ustawienia/Język i lokalizacja/ ustawienia klawiaturyTam masz opcje przewidywania słów.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Z tym juz sb poradziłem Zostaje tylko problem białego ekranu przy wyborze odbiorcy sms . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi