rajder_ Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Witam czy da się zablokować bootloader w P8 Lite tak aby pokazywał Locked a nie Relocked? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Znalazłem coś takiego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Chyba znalazłem rozwiązanie ale płatne https://www.dc-unlocker.com/how-to-lock-bootloader-from-relocked-to-locked Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Można wiedzieć po co Ci blokowanie bootloadera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Np w przypadku gdy chcę wysłać telefon na gwarancję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Przy odblokowywaniu podajesz swoje IMEI w formularzu więc, Huawei wie, że ten egzemplarz był odblokowany, więc to raczej daremna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Gdy odblokowuję tym programem Huawei nic nie wie. Tu proszę FILMIK , tylko zamiast "unlock" "read bootloader code"Temat rozwiązany tamten sposób powinien zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 A same zainstalowanie stocka nie rozwiąże problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Nie mam pojęcia. Chcę z rootować telefon, bo brakuje mi tych funkcji roota i recowery, ale się waham z powodu gwarancji, nigdy nie wiadomo czy się nie przyda. Dużo szukałem i w większości przypadków po zablokowaniu bootloadera pokazywało się RELOCKED. Na razie to chyba jedyna sensowna opcja, to ta którą podałem wyżej. Jeżeli ktoś wie czy wgranie stocka zablokuje bootloader w pełni to bardzo proszę niech się wypowie w tym temacie. Wiem, że wgranie stocka działa chyba w większości telefonów ale nie wiem jak jest tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Wgranie stocka nigdy nie blokuje bootloadera. Z tego co widziałem na filmiku to nie kasuje informacji z serwerów Huawei, że wysyłali dla Twojego egzemplarzu plik pozwalający odblokować bootloader. To też pewnie zależy od serwisu jak bardzo będą rygorystyczni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Hmm. Co ma serwer Huawei do zablokowanego bootladera... Na logikę.. po co po wgraniu stocka na Sony- trzeba od nowa odblokować bootloader? Bo się brzydko mówiąc "rygluje". Więc domniemam, iż w przypadku Huawei jest tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Czyli mam rozumieć, że nawet gdy skorzystam z programu dc unlocker, to on i tak się połączy z serwerami huawei i wraz wszystkie dane będą zapisane, że na ten telefon został uzyskany kod odblokowujacy? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Wgrywałem stock na kilku Sony i zawsze potem spokojnie mogłem instalować custom ROM-y. Chodzi o to jak Huawei sprawdza czy grzebałeś w telefonie. Jeżeli po napisie w telefonie to ok - nie ma problemu blokujesz i już. Jeżeli sprawdza przez te "swoje" oficjalne dojścia to pewnie sprawdzą, czy dla Twojego IMEI zostało zarejestrowane konto i wysłany plik odblokowania. Sposób który podałeś (ten filmik) nie usuwa konta i nie sprawa, że Huawei nie wie, że otrzymałeś plik odblokowania. O to mi chodzi. To jest tylko moje gdybanie, najpewniej będzie jak napiszesz do serwisu i się dowiesz jak to wygląda. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 No cóż będę pisać do serwisu jak to jest. Najwyżej nie będzie gwarancji i już. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Napisałem do konsultanta Huawei. Serwis ma swoją metodę sprawdzania bootloadera niestety nie dowiedziałem się jaka. Uzyskanie kodu odblokowującego na stronie nie jest równoznaczne z utratą gwarancji, trzeba ten kod wykorzystać przy odblokowywaniu telefonu. Na filmie nie używa się żadnego konta Huawei. Moim zadaniem program kod odblokowujący odczytuje z urządzenia. Tak przynajmniej uważam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Jeżeli serwis ma swoje metody to raczej nie opera się to na sprawdzeniu napisu przy bootowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Jeśli ktoś ma coś jeszcze do dodania proszę się wypowiadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Jak ty piszesz do serwisu i pytasz sie o bootloader.. to co ma Ci odpisać? Odpisze, że sprawdzają ^^ To tak jakbyś przy policjantach przechodził przez pasy na czerwonym świetle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rajder_ Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Temat mogę uznać za zakończony. Będę odblokowywał przez dc unlocker Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 android_reg_edit Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rajder_
Witam czy da się zablokować bootloader w P8 Lite tak aby pokazywał Locked a nie Relocked?
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi