smiglo24 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Witam all!Po instalacji innego romu zmieniły sie funkcje klawiszy tzn.tam gdzie było "powrót" mam wyszukiwarke , gdzie "opcje" mam powrót.Moje pytanie brzmi , czy da sie to ustawić tak żeby było wszystko na swoim miejscu...Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Jaki masz obecnie ROM? Innym się przyda ta wiadomość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Jaki masz obecnie ROM? Innym się przyda ta wiadomość.Move.A jak sprawdzić dokładniej to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Musisz zmienić key mapping.Pobierz to. Wypakuj i skopiuj na kartę sd. Otwórz Terminal emulator(na telefonie) i wpisz:sucp /mnt/sdcard/isdm_KeypadLayout.kl /custpack/usr/keylayout/isdm_KeypadLayout.klreboot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 robie tak wpisuje "su" enter."cp/............/isdm_keypadlayout.kl" enter"no such file or directory" ten pliczek mam bezpośrednio na sd"reboot" i telefonik sie restartujekomende wpisywałem napewno poprawnie z tym że nie moge zrobić dużych liter(na klawiaturze zmieniam na duże ale to nic nie daje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Na karcie sd powinieneś mieć plik isdm_KeypadLayout.kl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Na karcie sd powinieneś mieć plik isdm_KeypadLayout.kli takowy jest.Próbowałem 3 razy i jest to samo "no such file or directory" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Uruchom ponownie telefon, wyjmij i wsadź kartę sd. To musi działać.Sprawdź, czy na pewno wszystko wpisujesz poprawnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zrobiłem tak jak piszesz i nadal to samo.Zmieniłem nazwe tego pliku tak żeby było wszystko z małej litery i też nic.Komende na 100% poprawna.na dowód screen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Nie zmieniaj nazwy tego pliku bo możesz namieszać w systemie.Po cp jest spacja, po pierwszym isdm_KeypadLayout.kl również jest spacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Mój błąd po "cp" nie zrobiłem spacji.Więc telefon sie zrestartował i co teraz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 nie było błędu? Według autora powinno działać. Na pewno spacje zrobiłeś tam gdzie trzeba? Powinny być dwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 To przyciski działają jak trzeba? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 nie nadal pod opcjami mam cofnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Spróbuj jeszcze raz zrobić wszystko od nowa. Pamiętaj, aby nazwa pliku była oryginalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 pliczek jeszcze raz pobrałem i wrzuciłem na sd.Zrobiłem wszystko od nowa i nadal to samo nic sie nie zmieniło screensłabe tes scrinny nic prawie nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 A duże litery? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 nie idzie wpisać dużych liter.Zmienam na stałe na duże i tak pisze w małych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Coś jest u Ciebie nie tak. Na pw podeśle Ci gotowy ROM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Coś jest u Ciebie nie tak. Na pw podeśle Ci gotowy ROM.Wiem co jest nie tak...To alcatel! Odświeże troszke temat...Czyli nie ma możliwości przypisania do tych "klawiszy" jakiej sie chce funkcji np:książka telefoniczna czy kalkulator...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 A w tym ROMie co Ci podesłałem nie działają? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 DZiałają jest wszystko ok .Tak tylko pytam z ciekawości czy jest taka możliwość...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 FafloN Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Musisz zmienić key mapping.Pobierz to. Wypakuj i skopiuj na kartę sd. Otwórz Terminal emulator(na telefonie) i wpisz:sucp /mnt/sdcard/isdm_KeypadLayout.kl /custpack/usr/keylayout/isdm_KeypadLayout.klrebootmi się udało Pozdrawiam Cię mistrzu czekam na coś nowego jak wykonasz może nowszego andka mam 2.2.2 co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 DZiałają jest wszystko ok .Tak tylko pytam z ciekawości czy jest taka możliwość...?Domyślam się, że się da. Niestety nie wiem jak, może ktos inny się wypowie.mi się udało Pozdrawiam Cię mistrzu czekam na coś nowego jak wykonasz może nowszego andka mam 2.2.2 co myślisz?Z tego co wiem, to już powininien być oficjalny 2.3(w innych krajach już są). Jeśli nie ma, to myślę, że za niedługo wyjdą custom romy bazowane na andku 2.3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Wiem że do alcatela nie ma romu od CM ale w CM można przypisać funkcje już z poziomu systemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
smiglo24
Witam all!
Po instalacji innego romu zmieniły sie funkcje klawiszy tzn.tam gdzie było "powrót" mam wyszukiwarke , gdzie "opcje" mam powrót.Moje pytanie brzmi , czy da sie to ustawić tak żeby było wszystko na swoim miejscu...
Z góry dziękuje za odpowiedzi
33 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi