mam problem z dostaniem się do bootloadera.... wszystko zrobiłem poprawnie zgodnie z tym poradnikiem https://forum.cyanmod.pl/topic/1431-xperia-l-odblokowanie-bootloadera/ czego efektem była informacja Bootloader unlock done.
Następnie zgodnie z innymi informacjami znalezionymi pod w/w linkiem, wykonałem flash kernel'a przy pomocy "boot.img" z CyanogenMod 12.1, po czym zrobiłem wipe wszystkiego i zainstalowałem nowy stock także z CyanogenMod 12.1 oraz Google Apps i w zasadzie zatrzymałem się na tym punkcie, gdyż nie wiem czy jest coś dalej czy może już koniec. P
o próbie uruchomienia bootloadera poprzez volume_down + power, telefon uruchamia się normalnie i nic się szczególnego nie dzieje, zaś po próbie uruchomienia bootloadera z trybu recovery czy też czysto z softu, telefon uruchamia się ponownie, zapala się niebieska dioda i tyle. Pomoże ktoś ?
Pytanie
Wiktor Minda
Witam,
mam problem z dostaniem się do bootloadera.... wszystko zrobiłem poprawnie zgodnie z tym poradnikiem https://forum.cyanmod.pl/topic/1431-xperia-l-odblokowanie-bootloadera/ czego efektem była informacja Bootloader unlock done.
Edytowane przez GabiNastępnie zgodnie z innymi informacjami znalezionymi pod w/w linkiem, wykonałem flash kernel'a przy pomocy "boot.img" z CyanogenMod 12.1, po czym zrobiłem wipe wszystkiego i zainstalowałem nowy stock także z CyanogenMod 12.1 oraz Google Apps i w zasadzie zatrzymałem się na tym punkcie, gdyż nie wiem czy jest coś dalej czy może już koniec. P
o próbie uruchomienia bootloadera poprzez volume_down + power, telefon uruchamia się normalnie i nic się szczególnego nie dzieje, zaś po próbie uruchomienia bootloadera z trybu recovery czy też czysto z softu, telefon uruchamia się ponownie, zapala się niebieska dioda i tyle. Pomoże ktoś ?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi