Pawliniak Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Uwaga! Wszystko robisz na własną odpowiedzialność. Co potrzeba?:Odblokowany bootloader http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/815-odblokowanie-bootloadera-htc-one-v/Clockworkmod http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/843-wgrywanie-clockworkmod-recovery-htc-one-v/Root http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/844-root-htc-one-v/CyanogenMod http://www.mediafire.com/download/rr6aima928e6rh4/cm-10.1-20130513-UNOFFICIAL-primou.zipGappsy http://goo.im/gappsSterownik USB pod HTC One VMinimum 80% bateriiZarchiwizowane dane w bezpiecznym miejscuBUGS:- Native camera- Wi-Fi- Torch Procedura instalacji:Krok 1: Pobrane elementy (cyanogenmod i gappsy) umieścić na karcie pamięci.Krok 2: Uruchom telefon w trybie Recovery, w tym celu: naciśnij Power and Volume Down.Krok 3: W menu CWM, wybierz Install ZIP from SD card, followed by choose ZIP from SD card, następnie zainstaluj CM ZIP paczkę, którą pobrałeś wcześniej.Krok 4: Powtórz krok 3, tym razem z GoogleApps plikiem ZIP.Krok 5: Następnie po zakończeniu instalacji, wybierz opcję wipe data/factory reset w menu Recovery.Krok 6: Uruchom ponownie Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timmie Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam,Zastanawiam się nad instalacją Cyanogena do swojego HTC One V. Zastanawiam się nad tym ROMem, jednak nie mogę znaleźć żadnego źródła, ani strony (m.in. XDA) dotyczącej tego oprogramowania. Wszelkie linki kierują mnie do ROMu dotyczącego Nexusa 4. Może ma ktoś odpowiedź na to pytanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Na którym kroku jesteś w instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timmie Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Praktycznie zero, nie licząc wiedzy. Dopiero zamierzam odblokować bootloader, root itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Jakie informacje Cię interesują? Wysłane z mojego HTC One Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz Baran Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 w pliku build prop jest napisane że to na nexusa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Faktycznie mój błąd. Poprawiłem link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spero Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 A jaki kernel wgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spero Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Mam pytanie, czy na tym romie działa wifi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Niestety są problemy. Postaram się dzisiaj znaleźć jakiś zastępczy rom bardziej stabilny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spero Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Dzięki za odpowiedź, czekam na rom gdzie bez problemu działa wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Przykro mi nic stabilnego nie znalazłem. Zapraszam do działu mody & romy tam jest kilka stabilniejszych wersji custom romów edit:Znalazłem jeden od wczoraj na xda. Będę informował jak będzie działać wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spero Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 dzięki bardzo, miałem CM na LG P760, ale oddałem dla syna, teraz mam HTC ONE V i chciałbym mieć znów CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin00771 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Witam mam pytanie bo mam odblokowanego HTC One V na swoim urzadzeniu mam androida 4.0.3 czy musze go zmienic do 4.2.2 żeby zainstalowac tego Cyanogenmoda i gapsy ?? Jeżeli tak to można prosic o jakieś instrukcje ?Dobra ogarnąłem Wiadomo czy będzie jakaś aktualizacja czy coś do tego WIFI i Aparatu ? Bo u mnie te dwie rzeczy nie działają z tego co zobaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Nie musisz zmieniać. Wystarczy, że masz root-a i CWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin00771 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 To już wiem ogarnełem wszystko . Tylko teraz mi chodzi o to czy wiadomo czy będzie jakaś aktualizacja czy coś do tego WIFI,Aparatu i Latarki ? Bo u mnie te trzy rzeczy nie działają z tego co zobaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Powinny być.Kwestia czasu kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin00771 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Jeszcze mam dwa pytania. Pierwsze gdzie będzie aktualizacja lub informacja o tym ?? . I drugie czy wiecie może jak ustawic w Powerampie żeby wyświetlał okładki albumów gdy jest włączony? okładki w widgetcie i w pasku powiadomień są wyświetlane normalnie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Ustawienia - > Informacje o systemie lub Informacje Z okładkami to nie wiem bo nie korzystam z tej aplikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zamiast powerampa polecam winampa - nie ma problemu ze ścinającym dźwiękiem. Sent from my LG-P760 using Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkwarez Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Przykro mi nic stabilnego nie znalazłem. Zapraszam do działu mody & romy tam jest kilka stabilniejszych wersji custom romów edit:Znalazłem jeden od wczoraj na xda. Będę informował jak będzie działać wifi Wiadomo już, czy działa wifi, latarka i aparat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Temat został zamknięty na xda. Brak jakichkolwiek prac nad CM. Przykro mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subii Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Cóż... Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją, ale najwyraźniej coś poszło nie tak, bo teraz telefon przy włączaniu się zawiesza, zatrzymuje się na ekranie ładowania z logo HTC i notką od developerów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Wipe i ponowna instalacja nie pomaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi