wildcat89 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Używacie może aplikacji on{X}?Jeżeli ktoś nigdy nawet o niej nie słyszał to polecam http://onx.ms . Bardzo fajna aplikacja na razie wprawdzie w fazie Beta, ale już jest niesamowicie funkcjonalna.Idea aplikacji jest banalnie proste: zautomatyzować korzystanie z telefonu.Jeżeli robicie coś codziennie/co tydzień/co miesiąc itd. o tej samej godzinie to możecie sobie zaprogramować, aby ta aplikacja zrobiła to za was.Przykład 1:Wychodzicie z pracy o godzinie 16.00 i zawsze wysyłacie dziewczynie/narzeczonej/żonie SMS'a o treści "Już wyszedłem i wracam do domu. Kupić coś po drodze?" - Teraz możecie kazać aplikacji zrobić to za was. Nic nie musicie robić.Przykład 2:Przy wejściu do pracy o godzinie 8:00 włączacie tryb wibracji. - Teraz możecie kazać aplikacji włączyć ten tryb za Was. Co więcej możecie ustawić sobie tak, że o godzinie 8:00 włączy się GPS, sprawdzi Waszą lokalizację i jeżeli będziecie blisko miejsca pracy to włączy tryb wibracji, a jeżeli nie to zostawi tak jak było do tej pory.Ja osobiście póki co korzystam z gotowych rozwiązań, ale już planuję kilka swoich skryptów napisać.Do napisania swoich reguł potrzebne są podstawy programowania, ale naprawdę nie jest to trudne.Wy korzystacie z jakiś?Może napisaliście już swoje? Podzielcie się doświadczeniem jeśli tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 No aplikacja darmowa, więc jak będą powstawać skrypty to jestem przychylny zrobić osobny temat na takie wariacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek95112 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Fajne. Dzięki. Skrypty są w javie? Idzie zrobić tak, aby wchodzil na stronę internetową? Może głupie pytania zadaje, ale chwilowo nie mam telefonu z Androidem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcat89 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Skrypty są w Javascript'ie. Dokumentacja jest bardzo fajnie napisana, objaśnia wszystko czego można użyć.Przeglądarkę z odpowiednią stroną oczywiście da się odpalić.Jak coś stworzę swojego to mogę zamieszczać.Jeśli chcielibyście jakiś prosty skrypt, to piszcie mogę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Póki co mnie potrzebne nie są. W cyanogenie jest funkcja ciche godziny i tylko to wykorzystuje Ewentualnie możesz stworzyć skrypt który zmienia dzwonek po wyjściu z domu. Nie chodzi o melodyjkę tylko o głośność. Wychodzę ustawiony na max, przychodzę ściszony do wcześniejszego poziomu.Niby proste ale wiem ze może to byc papier toaletowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcat89 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) To może być fajne, tylko jest jeden problem. Żeby telefon ogarnął czy jesteś w domu musiałbyś mieć non-stop włączony GPS co może strasznie żreć baterię. Ale jeśli chcesz to nie ma problemu Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez aloisy Poprawiłem błąd ortograficny w moim poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek95112 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 A co jak w domu masz wi-fi. Kiedy telefon połączy się z wi-fi, to dzwonek jest ciszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcat89 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 To właściwie do końca nie rozwiązuje problemu, bo musisz mieć cały czas wi-fi włączone. Aczkolwiek na pewno baterii mniej zleci. Można i tak zrobić Czyli rozumiem, że zapotrzebowanie na taki skrypt jest To dzisiaj jak uda mi się przywrócić komputer do stanu używalności to zacznę pisać i jak tylko uda się coś zrobić i przetestować to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Wi-fi i gps mam włączony pÓki co cały czas. Więc nie robi mi różnicy. Może wi-fi będzie lepszym rozwiązaniem bo wtedy gdy połącze sie z wi fi (nie koniecznie w domu) to fon będzie ciszej dzwonić.Ale warunkiem musiało by być połączenie a nie wykrycie.Wysłane z mojego HTC Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcat89 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Sprawa jest prosta. Ustawiłem tak:Jeżeli podłączony do wi-fi to dzwoń 2 razy ciszej, jeżeli rozłączasz - wróć do poprzedniego stanu.var currentVolume = null;device.network.on("wifiOn", function (){ currentVolume = device.audio.ringerVolume; device.audio.ringerVolume = currentVolume/2;});device.network.on("wifiOff", function (){ device.audio.ringerVolume = currentVolume;}); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek95112 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Myślałem, że skrypty będą wiele trudniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcat89 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Ja szczerze mówiąc też, ale to akurat było całkiem proste Jak będzie wena to myślę, że napiszę jakieś ciekawsze i bardziej skomplikowane.Macie dla mnie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 No niby ok (ja oczywiscie gratuluje) ale chodzilo mi na odwrot jest zadana glosnosc X (zostaje ona zapamietana) i gdy wychodze z domu (opuszczam wi-fi) glosnosc dawana jest na maxa. Kiedy wracam glosnosc wraca do X.Niby to samo a jednak inaczej. Nie mniej jednak dzieki za wklad.Wysłane z mojego HTC Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcat89 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 No problemo var currentVolume = null;device.network.on("wifiOff", function (){ currentVolume = device.audio.ringerVolume; device.audio.ringerVolume = 100; var notification = device.notifications.createNotification('Zmiana głośności'); notification.content = "Głośność została ustawiona na maksymalną wartość"; notification.show();});device.network.on("wifiOn", function (){ device.audio.ringerVolume = currentVolume; var notification = device.notifications.createNotification('Zmiana głośności'); notification.content = "Głośność została ustawiona na wartość domyślną"; notification.show();});Testujcie, bo nie jestem pewny czy dobrze działa jeśli chodzi o przechowywanie wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Jutro sprawdze, lecz dopiero kolo poludniaWysłane z mojego HTC Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Jak znajdę czas i uporam się z moimi problemami to też sprawdzę tą aplikację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcat89 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Już wiem, że niestety nie działa zapisywanie wartości. Póki co jedyne rozwiązanie to zamiast nulla wpisać odpowiednia wartość (z zakresu 0-100, co 10, procentowo). Będę się bawił tym dalej jak będę miał czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Póki co wgrałem tę regułę. Jak będzie coś mądrzejszego to zmienię, na razie nich sobie wisi ps. dopiero jak wszedłem na android market to skapnąłem się że to program mikroshita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcat89 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Brawo. .ms w adresie nic ci nie podpowiedziała? Zmień sobie przynajmniej w tej regule null na 50, bo inaczej jak będziesz podłączony to będzie ci wchodził w wibracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Wibre mam non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcat89 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Chodziło mi o to, że jak jest ustawione na null to wycisza się całkiem i zostaje sama wibra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 U mnie dzyndzoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcat89 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 A to ci ciekawostka Chyba potrzebuje więcej testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Mieszkam w domu i jest problem. Zmiana wi-fi to potężny problem bo, u mnie są 2 routery, ta sama sieć (jeden nie ogarniał chałupy) to też przejście z jednego do drugiego powoduje wyłączenie i włączenie usługi (no tego automatu/skryptu). Jest to niezwykle wnerwiające. Po za tym dźwięk przy uruchamianiu usług co chwila jest nie to zniesienia - a jestem nadzwyczaj spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcat89 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Wyrzuć linijki w których występuje słowo notification Fakt będzie przeskakiwało na chwilę, ale przynajmniej po cichu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi