cain666 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Siema Dziś pokażę wam, jak zainstalować najlepszy według mnie custom rom na naszego kochanego sgs3 Jest on bazowany na kodzie źródłowym AOSP, czyli ma nie wiele wspolnego z CM. Co będzie nam potrzebne? -Custom recovery (najlepiej TWRP) -Plik z romem -Plik z aplikacjami google -Mózg -(Dla chętnych) Kernel Boeffla 2.9 + aplikacja Boeffla Config Proces instalacji jest następujący: -Wchodzimy do recovery -Wykonujemy wipe /data, /cache +dalvik /system -Wybieramy install i odszukujemy nasz plik z romem -Instalujemy go, potem szukamy pliku z aplikacjami google, ktory tez instalujemy (co za zaskoczenie ) -Po instalacji obydwu plikow wybieramy wipe cache/dalvik i reboot system now. DLA CHĘTNYCH: -Po ukonczeniu setup wizarda przechodzimy do recovery -Wykonujemy wipe cache/dalvik -Instalujemy kernel -Znowu wipe cache/dalvik i reboot system now Rom jest szybki, stabilnym wszystko działa wręcz idealnie. Zycie baterii jest dobre, na tym romie na nic sie nie czeka Ma on takze kilka ciekawych funkcji takich jak np. blokada ekranu poprzez symbol. Linki: ROM: http://mega.nz/#!AJQQxLBS!HmaMUe6YIaY3WIBG6dkCHK5ZEnU4NRMYC6X1NJlUl1A GAPPS: http://opengapps.org (paczka ARM 4.4.4, najlepiej pico) Kernel: http://boeffla.df-kunde.de/sgs3/boeffla-kernel-omni-ng/omni11_download/Series 2.x/2.9/ (wybieramy plik z koncowka .zip) Boeffla Config: http://boeffla.df-kunde.de/bcv2/ (wybieramy najnowsza wersje, instalujemy tak jak kazdy plik .apk) To tyle. Moj sgs3 chodzi znacznie szybciej niz na cm13, cm11, cm12, cm12.1, blekota note 4... dlugo by wymieniac Sprobojcie, bo warto Pozdrówki :v 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzior Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Wszystko działa w tym ROMie ? Jakieś problemy występują ? Jak wygląda w nim zarządzanie pamięcią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cain666 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 @Muzior - Działa wszystko, nie napotkałem żadnych problemów. Zarządzanie pamięcią - cud miód orzeszki jak na 4 letni telefon z 1 GB RAM. Prędkością jeśli chodzi o otwieranie aplikacji przebija sgs4 czy sg alpha 2k16. Na prawde polecam ci go sprobowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sus3k Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Mógłbyś podesłać inny link tak aby pobrać to bezpośrednio na telefon ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cain666 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 @sus3k Pobierz aplikacje MEGA z google play i przez nia na telefon Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sus3k Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Tylko że nawet nie mogę kliknąć w link :/ Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cain666 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 @sus3k Skopiuj i wklej w przegladarke, powinno ci wyskoczyc okno dialogowe, czy chcesz otworzyc w przegladarce czy w aplikacji MEGA, wybierasz otwarcie przez aplikacje i pobierasz Mozesz tez przez kompa, bedzie szybciej i latwiej. P.S W linku nie ma byc koncowek typu .com, ten jest poprawny. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 On ma racje. Wklejając link bez http bądź www nie wchodzi do download. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cain666 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 A faktycznie. Cos nie podchodzi teraz. Jak bede w domu dam nowy. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Poprawiłem. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sus3k Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Wszystko fajnie ale mam pytanko, są do tego jakieś motywy przykładowo jak w CyanogenModzie ? Ewentualnie czy wgranie np. Nova Launchera zamuli go w jakimś bardzo zauważalnym stopniu ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Rom już siedzi na moim SGS3. Przyznaje Panie kolego że CM 11 / 12 / 12.x / 13 nawet startu do tego nie mają, a kwestia motywów też jest rozwiązana bo z CM11 śmigają Bajka, tylko miło by było gdyby ktoś nakierował mnie na jakiś wątek o zabawach w kernelu bo wrzuciłem tg. Boeffla + apka config, lecz nie wiem jak się za to zabrać Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cain666 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Mowilem ze jest szybki Zabawy w kernelu? W aplikacji masz wszystko dokladnie opisane Ja go uzywam najbardziej ze wzgledu ma "boeffla sound" bo to co on potrafi zrobic z dzwiekiem to po prostu magia Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sus3k Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Niestety musiałem z niego zrezygnować, wszystko fajne ale bateria schodziła dosłownie w moment Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Na początku tak może się zdarzyć, kilka ladowan i powinno być wszystko ok Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cain666 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Kazdy rom potrzebuje conajmniej 2 dni zeby baterie skalibrowac Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sus3k Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Hmmm... Tego nie wiedziałem. To powiedzcie szczerze CarbonROM czy ArchiDroid 3.1.5 ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Popraw Link do Kernelu, wywala Fehler 404 Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cain666 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Wiele ludzi poleca AD, ale romy bazowane na androidzie 5.x + sa wolniejsze przez ramozerne animacje itp. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sus3k Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Więc opisze błąd który wyczaiłem. Nie da rady odtwarzać nagranych filmików Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluxix Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) ******** rom Po 1. ******* baterie jak glupi, po 2. co chwile ****** aparat wracam do mojego cyanpopa cya Edytowane 23 Czerwca 2016 przez DaRkShAdOw MOŻE TROCHĘ KULTURY CZŁOWIEKU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walerkz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 A wyskoczył komuś error 7 przy instalacji.Chcialem go wgrać szwagrowi i skończyło się na wgraniu stockowego romu.Nie miał TWRP tylko CWM.Szukam czegoś żeby dać mu drugie życie. Sent from my Redmi Note 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 error 7 przy instalacji oznacza niewłaściwą wersje recovery. Więc musisz wgrać starsze... A jaką wersją wgrywasz? Jeżeli TWRP to poniżej 2.7.0.X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walerkz Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 error 7 przy instalacji oznacza niewłaściwą wersje recovery. Więc musisz wgrać starsze... A jaką wersją wgrywasz? Jeżeli TWRP to poniżej 2.7.0.X. Było cwm tylko nie pamiętam teraz dokładnie które,bodajze 6.0.4.4 Sent from my Redmi Note 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cain666 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 No ja nie wiem co to za problemy, nie polecałbym czegoś co nie działa Życie baterii jest dobre, ale nienajlepsze - nie zapominajmy, że to nie android 6.0.x, brakuje mu optymalizacji i innych tego typu rzeczy, u mnie dawał rade caly dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoQl91 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Strona z kernelem nie działa Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit24316 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Czy jest na tym ROM-ie Radio FM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi