sus3k Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Siemanko, od wczoraj męczę się na i9300 z 4.3 JB i szlak mnie trafia, szukam więc czegoś co odmuli ww. telefon żeby chodził tak jak powinien. Zależy mi na tym aby system był stabilny i funkcjonalny. Przy podawaniu propozycji proszę o jakieś forum na którym wyczytam coś o tym jakie funkcje traci telefon po wgraniu innego softu ponieważ znajomy mnie troszkę nastraszył że telefon może stracić nawet funkcje czujnika ruchu, czy tak faktycznie może się stać ? Jestem zielony w tym temacie i nie mam pojęcia jaki system wybrać także zdaje się na specjalistów Z góry dziękuję, pozdrawiam PS. Ważne aby były w nim gapps bez konieczności osobnego wgrywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Witaj, temat został poprawiony zgodnie z regulaminem. Następnym razem tworząc temat zapoznaj się z tematem Jak zakładać temat. Większość Custom ROM'ów nie ma za bardzo wbudowanego Gapps, tylko trzeba wgrywać osobno. Polecam wejść w dział twojego telefonu i skierować kroki do dyskusji ogólnej i tam jest temat dotyczący Twojego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sus3k Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Okey już sprawdzam W razie niejasności napiszę tutaj Jeszcze pytanie dot. CyanogenMod Installer, na jakiej zasadzie to działa ? Jaka wersja CM zostaje wgrana ? Czy jest to dobre rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 CM Installer robi za Ciebie ROOT'a instaluje Recovery, ROM i Gappsy. Niestety Cię zmartwię, ale zainstaluje wersję ostatnią przy jakiej był CM Installer wypuszczony, czyli CM11. Polecam robić to ręcznie jeśli chcesz wyższą wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sus3k Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Ale sporo osób pisz że CM 11 na i9300 jest bardzo stabilny. Jestem bardzo nastawiony na CM ale utrata funkcji boli najbardziej choćby aparat bez panoramy i inne. Jest jakiś temat w którym jest napisane jakie funkcje odbiera dana wersja CM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zyski i straty S3 stracił: Funkcje ruchuAplikacje od Samsunga (S Terminarz, Group Play...)Funkcje takich jak: Smart Stay, Smart Alert...UI Systemowe Samsunga (zastąpiło je standardowe od Google)... Zyskał natomiast: Nowy system - Android 4.4 (i aktualizacje)Możliwość konfiguracji diody powiadomień(zmiany kolorów...)Możliwość pełnej konfiguracji jasności ekranu (ustawianie jasności odpowiadającej danej liczbie luksów)Uprawnienia root(i aplikacje do zarządzania nimi) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Post (mój) do niszczarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 @sus3k I jak wgrałeś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sus3k Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Pobawiłem się troszke, wrzuciłem PhilZ Touch 6.48.1 i do tego NamelessRom 5.0.2 2015.04.10 i gapps minimalna paczka 34mb. Wszystko ładnie za pierwszym razem, system bardzo stabilny. Do tego jeszcze Nova Launcher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 jakbyś wgrywał inny rom np cyanogenmod to wgraj recovery TWRP podobno powstaje mniej błędów podczas instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sus3k Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Ale problem w tym że opinie użytkowników są bardziej na nie jeśli chodzi o CM13 na i9300 a oficjalnego CM12 nie ma na ten telefon Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 jakbyś wgrywał inny rom np cyanogenmod to wgraj recovery TWRP podobno powstaje mniej błędów podczas instalacji [emoji6] Nie chodzi o błędy ale o kompatybilność. A jeśli chodzi o CM 11, 12.X i 13 to 11 jest starszy i dlatego zrobiony jak to się mówi raz a dobrze. Polecam również Resurrection Remix, AOSPA, PAC Rom i AOKP. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robaktychy Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Podepnę się pod temat Od niedawna bawię się z roomami. Miałem już Cyana 13, RR 5.7.4 a teraz lineageOS 14.1 Po za kilkoma mniej znaczącymi problemami jest jeden głównie irytujący a mianowicie mmsy Szukam romu który będzie chodził najbliżej ori softu 4.3 czyli będzie chodził stabilnie, będa działały mms, aparat nie będzie wywalał błędów, będzie manager aplikacji itd a jednocześnie nie jest taki nudny i wolny - coś świeższego ? Pisaliście o archidroid bazującym bodajże na lolipopie. Da radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Z tego co wiem mmsy są bolączką CM. Wszystkie ROM-y które miałeś, bazują właśnie na nim. Najlepiej będzie jak zrobisz kopie TWRP i sam sprawdzisz. Możesz też przetestować inną aplikację do SMS/MMS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Illutorium Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Dnia 3.06.2016 o 22:02, dominiksme napisał: Zyski i straty S3 stracił: Funkcje ruchuAplikacje od Samsunga (S Terminarz, Group Play...)Funkcje takich jak: Smart Stay, Smart Alert...UI Systemowe Samsunga (zastąpiło je standardowe od Google)... Zyskał natomiast: Nowy system - Android 4.4 (i aktualizacje)Możliwość konfiguracji diody powiadomień(zmiany kolorów...)Możliwość pełnej konfiguracji jasności ekranu (ustawianie jasności odpowiadającej danej liczbie luksów)Uprawnienia root(i aplikacje do zarządzania nimi) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka To nie jest już "Sony Ericsson" (DB2010) sprzed dziesięciu lat. - Cytując krótko: "Panie,Daj Pan Spokój" ? A tak na propo Aplikacji ze Stocku typu Kalendarz (S Terminarz) są rzecz jasna zbędne. Do funkcji nie potrzeba wielu rzeczy. A jeśli mowa o Wersje CM/Lineage to pewniakami są: CM 12.1/Philz 6.59.0 oraz Lineage (7.1)/TWRP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi