Pawliniak Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Co to jest S-OFF?http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/817-rozwi%C4%85zany-co-to-jest-s-off/Potrzebne są dwie rzeczy: Android SDK - jeśli ktoś nie ma załączam minimalistyczną wersję: platform-tools.zip oraz revone - http://revolutionary.io/revone Najlepiej zgrać sobie wszystko do jednego folderu Podłączyć telefon kablem USB do komputera Debugowanie USB powinno być włączone odpalić konsole systemu windows (CMD) w katalogu z pobranymi plikami ( załóżmy że będzie to c:\platform-tools\ ) skopiować plik revone z katalogu c:\platform-tools\ do katalogu /data/local/tmp/ poleceniem: adb push revone /data/local/tmp/ uruchomić konsolę shell poleceniem: adb shell wpisać polecenie przejścia do katalogu /data/local/tmp: cd /data/local/tmp zmienić uprawnienia do pliku revone poleceniem: chmod 755 revone (opcjonalnie)jeśli telefon ma odblokowany bootloadser i roota to wpisać polecenie: su wykonać polecenie przygotowujące do S-OFF: ./revone -P - kropka na początku ma znaczenie! jeśli polecenie się powiedzie to proszę zresetować telefon i przejść do punktu następnego, jeśli nie to należy zresetować telefon i zacząć jeszcze raz od punktu 7. Do punktu 7 należy wrócić także, gdy dostaniemy taką informację od revone. U mnie poszło dopiero za drugim razem. Jeśli revone nie uda sie wykonać tego polecenia i zresetuje nam telefon prosze poczekać ok 2 minut i zacząć ponownie od punktu 7 jeśli operacja się udała, ponownie odpalamy konsolę shell telefonu poleceniem: adb shell i wchodzimy do katalogu poleceniem: cd /data/local/tmp uruchamiamy revone w celu ustawienia S-OFF i odblokowania telefonu poleceniem: ./revone -s 0 -u -t flaga "-t" powinna również usunąć flagę TEMPER, ale u mnie nie zadziałało tak od razu. musiałem jeszcze puścić po resecie polecenie ./revone -t w sposób analogiczny jak polecenie ustawiające S-OFF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gellnerus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 WitamA co jeśli mam taką sytuację ?shell@m7ul:/ $ cd /data/local/tmpcd /data/local/tmpshell@m7ul:/data/local/tmp $ chmod 755 revonechmod 755 revoneshell@m7ul:/data/local/tmp $ susuPermission denied1|shell@m7ul:/data/local/tmp $ ./revone -P./revone -Prevone v0.2.1 Gaining root access (thanks to Dan's motochopper)...Segmentation fault139|shell@m7ul:/data/local/tmp $ Czy ja mam gdzieś błąd czy po prostu tak bywa ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar1 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Mam podobnie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Spróbuj tym sposobem http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/812-odblokowanie-bootloadera-htc-one-m7/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Czy posiada ktoś Revone plik? nigdzie juz nie mozna go pobrac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Niestety brak. Próbowałem znaleźć bez skutków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi