consmast Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Witam,Czy ktoś z Was miał może problem z Newsweek Polska na tablecie Samsung Galaxy Tab 2 10.1? Na Cyanogenmod (10.1.2, 10.1.3, 10.2) aplikacja działa do momentu ściągnięcia wybranego numeru. Potem po uruchomieniu od razu się zamyka.Jak to zdiagnozować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Witam consmast!Z tego co czytałem to słabe opinie posiada sam program. Możliwe że wydania Newsweek Polska są w formacie których CM nie obsługuje. Spróbuj zainstalować odpowiednie aplikacje do obsługi formatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 consmast Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Witam consmast!Z tego co czytałem to słabe opinie posiada sam program. Możliwe że wydania Newsweek Polska są w formacie których CM nie obsługuje. Spróbuj zainstalować odpowiednie aplikacje do obsługi formatów Pogrzebałem i naprawiłem. Nie wiem, czy to issue z samego Cyanogenmod, ale w skrócie chodzi o to:- podłączyłem tablet do kompa przez USB i skorzystałem z adb logcat- znalazłem, w którym miejscu apka się sypie i jaki wyjątek nie jest obsłużony- tak się wywala java.lang.SecurityException: No permission to prevent power key: Neither user 10073 nor current process has android.permission.PREVENT_POWER_KEY. - wygooglałem, że PREVENT_POWER_KEY to premissions dostarczany z Cyanogenmod, nie ma tego w standardowym Androidzie (czy ktoś to potwierdza?)- jakimś cudem aplikacja tego wymaga, nie wiem dlaczego, skoro nie jest pisana dla Cyanogenmod- dodałem to permissions w /data/system/packages.xml i poszło logcat.txt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dasiek Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 tak się wywala java.lang.SecurityException: No permission to prevent power key: Neither user 10073 nor current process has android.permission.PREVENT_POWER_KEY.wyczuwam spisek. Nesweek zabezpiecza się tak przed tymi co "psują telefony" <joke> nie no ale poważnie - Jest to możliwe z punktu widzienia programisty. już nie w taki sposób zabezpieczano apki , pluginy i strony heh ^^,Jak będe w domu przejże logcat'a może nie tu leży problem. Aczkolwiek plus za rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 consmast Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Zerknij jeszcze tutaj: http://forums.adobe.com/thread/1070052 Zastanawiam się, dlaczego apka wymaga tego uprawnienia, skoro standardowo w Android nie ma PREVENT_POWER_KEY (http://developer.android.com/reference/android/Manifest.permission.html) i to chyba dodatek z Cyanogenmod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
consmast
Witam,
Czy ktoś z Was miał może problem z Newsweek Polska na tablecie Samsung Galaxy Tab 2 10.1? Na Cyanogenmod (10.1.2, 10.1.3, 10.2) aplikacja działa do momentu ściągnięcia wybranego numeru. Potem po uruchomieniu od razu się zamyka.
Jak to zdiagnozować?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi