Rafal_0 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Witam nabyłem niedawno Motorole XT615 Motoluxe i nie chce się włączyć.Pod ładowarką, świeci się tylko dioda na czerwono pod ekranem.Ekran wcale się nie zapala, nie czuć wibracji.Gdy przytrzymam przycisk power to czuć skok przycisku ale nic się nie dzieje. Brakuje tylnej klapki.Telefon się nagrzewa podczas ładowania, bateria się lekko nagrzewa, ładowarka też się nagrzewa.Proszę pomòżcie.Bateria jest naładowana, sprawdzone miernikiem elektrycznym, ma: 4,0VPo podłaczeniu do komputera(Windows7) wykrywa urządzenie, instaluje jeden sterownik(urządzenie wejściowe USB) i zapala się czerwona dioda pod ekranem.Czy można uratować tego smartfona?? Jeśli znajdę czas to to mogę nawet rozebrać telefon, ale to ostateczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 A może wysiadł najzyczajniej przycisk power?? Spróbuj wejść do recovery lub ustawić ustawienia fabryczne (power+ vol +/- + menu - chyba że w tym telefonie jest inaczej). Jak nie zatrybi to raczej jakieś fizyczne uszkodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafal_0 Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Jak mam gdzieś wejść, jak nic na ekranie nie widać?Napisałem, że po podłączeniu ładowarki ekran się nie zapala, a powinno pokazać się że bateria jest ładowana, a nic takiego się nie wyświetla.Proszę o pomoc, bo nie nic do głowy mi nie przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dasiek Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Jeśli masz adb zainstalowane spróbuj po podłączeniu do kompa wklepać adb devices - jak urządzenie jest - adb reboot recovery , jak "będzie ok" (adb pokaże finished) a na ekranie nic - wyświetlacz moim zdaniem siadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafal_0 Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Co to jest adb ?Proszę krok po kroku jak to zrobić.Zainstalowałem ADB i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 ADB (Android Debug Bridge) - ciężko było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafal_0 Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Zainstalowałem ADB, ale nie mogę nic zrobić, bo po wpisaniu ścieżki do adb.exe(C:\Users\Rafał\AppData\Local\Android\android-sdk\platform-tools\adb.exe) wyświetla się okienko z czarnym tłem i przelatują napisy i się zamyka, nawet nie zdążę przeczytać co tam jest napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Podpinasz telefon do komputera.Otwierasz konsolę poleceń w katalogu ADB (prawy przycisk myszy[PPM] + shift):Wpisujesz:adb devices Enter.Powinno pojawić się takie coś? Jeżeli jest wykrywany to cień szansy istnieje.Teraz należy szukać narzędzia do awaryjnego odzyskiwania oprogramowania - motorola pewnie ma takie narzędzie na swojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafal_0 Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Wpisałem adb devices dałem enter i wyskakuje okienko i odrazu się zamyka(nie zdążę przeczytać nawet).Problem własnie jest że to okienko się zamyka samo, co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Nie powinno. Powinno pokazać to co powyżej lub że nie znaleziono urządzenia. Możesz sprawdzić jeszcze w menadrzeże urządzeń czy widzi "nierozpoznawalne urządzenie", lub jakieś urządzenie typu OAMP. Jeżeli nic niowego nie widzi po podłączeniu telefonu to sorry ale masz dawcę narządów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Rafal_0
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi