Zielony_Buszmen Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Witam! Mając Xperię M z CM 12.1 oraz program RASHR zainstalowałem TWRP wg. tego poradnika: I teraz za każdym razem jak uruchamiam telefon to odpala się on do tego TWRP, nie mogę go zmusić by załadował system. Co robić? Oczywiście w TWRP mogę robić wszystko, przyciski działają. Zauważyłem, że partycja SYSTEM nie jest zamontowana. Może tutaj leży problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Przecież Twrp nie jest kompatybilne z cyanogenmod... Zainstaluj na nowo paczkę CM bez instalowania gappsow bo już je masz, i po problemie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Kurcze, coś mi się musiało powalić w głowie. Dobrze że zbyt dużo nie zaszkodziłem. Dzięki za pomoc Mitlex Ratujesz mi życie masę razy. Mam więc trochę głupie pytanie - jak wgrać Xposed, jeśli nie mogę używać TWRP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zaraz będę w domu to Ci pomogę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Ok. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Czy można wgrać XPOSED takim sposobem? http://www.dobreprogramy.pl/kamilrdm/Odmieniamy-i-przyspieszamy-Androida-cz.-2-Xposed-Framework-oraz-przydatne-moduly,59863.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 pobierz te pliki: XposedInstaller_3.0_alpha4.apk - pobierz to aby zarządzać frameworkiem! xposed-v80-sdk22-arm.zip - dla architektury procesora ARM(zwykłej, najpopularniejszej) No więc w TWRP po wgraniu paczki CM (możesz nawet to zrobić z poziomu recovery od cyanogenmod) Instalujesz paczkę xposed-v80-sdk22-arm.zip. Następnie reboot urządzenia i instalujesz aplikację XposedInstaller_3.0_alpha4.apk GOTOWE 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Mam już wgrany cm, nie mam twrp. Dobrze czytam? Tą paczkę mogę wgrać przez recovery CM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Oczywiście że możesz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 No właśnie jest problem, nie mogę. Nie mam opcji by coś wgrać. Mam tylko: Reboot system now Apply update Wipe data/factory reset Wipe cache partition Wipe miedia Reboot to bootloader Power Down View revovery logs. Żadnych innych menusów, nigdzie nie ma nic ukrytego. Tylko tyle. EDIT: Dobra, wgrałem to wybierając "Apply Update" i wskazując plik z Xposed. Mogli dać normalne nazewnictwo, a nie ludzi denerwować Coś chyba Dalvik musiał jęknąć, bo mam "optymalizowanie aplikacji" (110 pozycji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Normalne przy instalacji Xposed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Śmieszna sprawa, bo coś kiepsko telefon wykrywa mi apki zainstalowane na SD. A raczej ich nie wykrywa. Trzeba pewnie poczekać z pół godziny aż Dalvik je ogarnie w tle? BTW - jakoś tak staro się czuję przesiadując tutaj na forum Wokół mnie tyle młodziaków. Ale jedno muszę przyznać - ciężko wam dorównać wiedzą jaką macie o sprzęcie mobilnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Próbowałeś reboot? >BTW wiesz.. nie kazdego to aż tak interesuje, mnie na przykład to zainteresowało i wiekszość tego wszystkiego to moje domysły, mało kiedy wiedza z internetu. Po prostu każdy ma swoje pasje które chce rozwijać. Z tą dziedziną tu jest ciężej bo ciągle pojawia się coś nowego i trzeba zdobyć trochę wiedzy i doświadczenia na ten temat, jednocześnie nie zapominając tych starych rzeczy. W każdym razie gdyby nie forum, to nie wiem, czy bym się tak angażował w to. Na codzień mi się ta wiedza tak nie przydaje. Najbardziej to mnie śmieszą reakcje, kiedy z kimś popiszę na ten temat, i ten ktoś po czasie dowie się ile mam lat, bezcenne 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Telefon się sam z siebie zresetował, a potem długo odpalał. Gdy wreszcie się załadował, wszystkie apki były na swoim miejscu. Chyba wszystko działa jak trzeba. Zainstalowałem ChromePie oraz GravityBox. Dodałem te apki do modułów w Xposed. Dodatkowo zaznaczyłem jeszcze Lucky Patchera i Greenify. Telefon się zaraz zrestartuje i zobaczymy co i jak tam się klika Małe pytanko - czy te apki (Xposed i moduły) mogę przenieść na kartę pamięci? Czy jest to jednak niebezpieczne działanie? Apki z karty pamięci wczytują się chwilę po odpaleniu systemu, więc nie chcę by przez to system się "skawalił". > Sam to rozumiem. Kilka lat temu, gdy miałem podobny wiek do Ciebie, sam zaczynałem pomagać ludziom na forum. Fajna sprawa, bo wówczas masz najwięcej czasu wolnego Powodzenia w dalszym rozwoju! _____________________________ Panowie, mam mały problem. Załączam screeny. Restartowałem telefon, moduły są zaznaczone "ptaszkiem" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Okej, framework działa Apki od xposed zostaw na telefonie, nie zajmują dużo Uruchom Telefon ponownie i zobacz czy gravity box zadziała. W modułach go włącz i reset. Polecam zainstaluj sobie youtube background 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Już restartuję fona. Dziwne, bo w SuperSU nie ma XposedInstallera. Powinien tam być? Aj, poczekajcie chwilkę. Popisałem się znów głupotą. Xposed jak i moduły są na SD, bo mam włączone domyślnie instalowanie plików apk na SD. Zaraz przeniosę na telefon i zobaczę co będzie. Mam OGYoutube, więc działa mi odtwarzanie w tle ________________________ A więc tak. Xposed jak i moduły działają. Dzięki za pomoc. Mam tylko takie szybkie pytanko. Co polecacie ustawić jeszcze ciekawego w gravitybox? Polecacie jeszcze jakieś moduły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KoorloPL Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 W gravitybox mam osobiscie włączone kontrolę PIE, i zmienilem kolor ikonek w gornej części ekranu , ale jest o wiele wiecej rzeczy mniej i więcej przydatnych Polecam Xstana, Greenify, Amplify, XInsta[emoji14] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Niestety, ale screeny się nie wyświetlają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KoorloPL Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Niestety, ale forum ma jakiś problem z wklejaniem screenów z Tapatalka. Weź spróbuj je inaczej wrzucić. Dzięki. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Wrzuć je przez forum normalnie, nie przez tapaltak (jeśli z niego korzystasz) Ew. Jak nie będzie działać to przymrużę oko na zewnętrzny link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KoorloPL Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Dodane z forum, jeśli nie działa to zapodam z GoogleDrive. Ps. Ten pasek RAM da się dodać w Gravitybox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Teraz mi ładnie działa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KoorloPL Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Polecam szczególnie sterowanie PiE, bardzo przydatne do sterowania jedną ręką jest multum opcji, pogrzebaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Teraz screeny ładnie działają. O ho ho! Tego tam jest cała masa. Widzę, że gdy będę musiał czekać na coś, to zamiast się nudzić będę dłubał w modułach do Xposed, by pozmieniać sobie androida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Dokładnie. Temat zamknąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Tak, wszystko dobrze działa. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zielony_Buszmen
Witam!
Mając Xperię M z CM 12.1 oraz program RASHR zainstalowałem TWRP wg. tego poradnika:
I teraz za każdym razem jak uruchamiam telefon to odpala się on do tego TWRP, nie mogę go zmusić by załadował system. Co robić?
Oczywiście w TWRP mogę robić wszystko, przyciski działają.
Zauważyłem, że partycja SYSTEM nie jest zamontowana. Może tutaj leży problem?
26 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi