DavIIIdoS Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam , mam kolejne trochę dziwne pytanie z mojej strony... Jak to wygląda z aktualizacjami bezpieczeństwa w wydaniach SNAPSHOT? Dostają one co miesiąc małe łatki jak nexusy czy jak wydane tak stoi? Aktualnie cały ten ''Security Patch Level'' aktualizuję co miesiąc instalując od zera nowe nightly a to dość uciążliwe bo wciąż trzeba na nowo wgrywać xposed , moda audio itp a w dodatku mój jedyny dostęp do internetu to pakiet mobilny więc szkoda transferu skoro można by mieć łatkę ok 30 MB zamiast 290. No i ostatnie nightly są jakieś trefne , sprzęt świruje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUltiPL Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Nightly to aktualizacje codzienne (no tak na cm wiki pisało) a snapshoty to tam niebardzo dostawają fixy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DavIIIdoS Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Z tymi nightly to ostatnio kiepsko , wychodzą co ok 3 do 7 dni i nierzadko nic nie wprowadzają a jedynie dodają bug'ów. Dlatego liczyłem na waśnie takie fixy bezpieczeństwa w snapshocie bo instalowanie nightly kilka razy w miesiącu i ''robienie go po swojemu'' jest ... Niefajne w każdym razie. A snapshota w tym roku ani jednego nie wydano. CM12.1 chyba porzucono , CM13 nawet nie rozpoczęto i tak to właśnie jest z tym CM ostatnio. Chyba stracił swój zapał ten projekt. Oczywiście mam na myśli przypadek M7 , reszta ma się lepiej ale np. taki flagowy S4 też ma podobną sytuacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUltiPL Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 A no nwm, z maclawa też mam na s3mini cm 12.1 wersje nightly a aktualizacje wychodzą co 10-20 dni. CM 13 to tylko dev preview a nawet alpha,bety niema lel. PS. Ja też się tak męcze. Co chwile format a ja aplikacje ze sklepu pobieram po 2-3 gb i format wkurza mnie to ale titanium backup ma swoje ustawienia Jak aktualizujesz to zrób backupa poprzez titanium backup i po aktualizacji wgraj i masz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DavIIIdoS Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 U mnie sprawa wygląda nieco bardziej zawile bo po każdej instalce muszę dodać biblioteki Beats'a i Dragon Fi Audio na to instalować plus pozmieniać po swojemu kilka rzeczy w build.prop a to trochę męczy. Titanium niestety na tym polu nic nie zdziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 No niestety Snapshoty od dawna są nie wydawane. Zostało Nightly , a co do neta mobilengo zainteresuj się apką CyanDelta. On pobiera tyle ile jest zawartych poprawek i kompiluje w ROM.. Potem sobie instalujesz i gotowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witaj, temat został poprawiony zgodnie z regulaminem. Następnym razem tworząc temat zapoznaj się z tematem Jak zakładać temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DavIIIdoS Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 O 14.04.2016 o 09:10, DusieK napisał: Witaj, temat został poprawiony zgodnie z regulaminem. Następnym razem tworząc temat zapoznaj się z tematem Jak zakładać temat. Rozumiem , postaram się już więcej ''nie narozrabiać" Dziękuję za poprawę tematu. O 13.04.2016 o 21:21, CyanowySamsung napisał: No niestety Snapshoty od dawna są nie wydawane. Zostało Nightly , a co do neta mobilengo zainteresuj się apką CyanDelta. On pobiera tyle ile jest zawartych poprawek i kompiluje w ROM.. Potem sobie instalujesz i gotowe Brzmi bardzo ciekawie , dziwne że mając cyana na różnym sprzęcie od dobrych kilku lat przeoczyłem tę apke. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi