Mitlex Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Witam Przedstawiam sposób na odzyskanie systemu przez Fastboot and ADB w Huawei P8 Lite. 1. Pobieramy i instalujemy program Huawei Extractor (link TUTAJ). 2. Pobieramy oryginalny ROM (TUTAJ lub TUTAJ) i wypakowujemy plik update.app programem Huawei Extractor (instrukcja jest TUTAJ) Tym programem musimy wyciągnąć pliki takie jak: - boot.img - recovery.img - cust.img - cache.img - userdata.img - system.img 3. Pobieramy ADB and Fastboot (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979) i instalujemy na dysku C 4. Kopiujemy wszystkie wypakowane pliki do folderu c:/adb 5. Włączamy Wiersz poleceń (CMD) jako administator i wpisujemy cd /adb 6. Podłączamy telefon kablem USB i uruchamiamy tryb download mode (power + vol-) 7. W wierszu poleceń wpisujemy komendę: fastboot flash recovery recovery.img8. Jeśli wszystko się udało to wchodzimy do Recovery (power + vol+) 9. Robimy full wipe Jeśli wyskoczył nam błąd to: 10. Wchodzimy w telefonie w tryb download mode a w CMD wpisujemy: fastboot flash cust cust.img fastboot flash system system.img 11. Wchodzimy do recovery i robimy full wipe. 12. W telefonie Włączamy tryb download mode a w CMD wpisujemy komendy: fastboot flash boot boot.img fastboot flash cust cust.img fastboot flash cache cache.img fastboot flash userdata userdata.img fastboot flash system system.img 13. Reboot i GOTOWE! 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Xdd Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 W punkcie 7 po wpisaniu mam komunikat "Failed.Command not allowed" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 A telefon jest odnaleziony przez ADB ? Wpisz adb devices i podaj log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Xdd Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 A na telefonie mam tak jak na 2 zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 dobra to jeszcze spróbuj z tym... adb devices adb reboot bootloader i w tedy wpisz tą komendę i recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Xdd Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 4 minuty temu, NeoCM napisał: dobra to jeszcze spróbuj z tym... adb devices adb reboot bootloader i w tedy wpisz tą komendę i recovery Za każdym razem to wyskakuje. Czyi nie wyłapuje czemuś telefonu. Kabel mam nowy hmm . Nie mam już do niego sił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 coś nie tak masz ze sterownikami. HiSuite nie działa ci w tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Xdd Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 HiSuite nawet nie jest pokazany na Dysku. Wcześniej jak podłączałem tel do pc na bootlopie to za każdym razem byl HiSuite , a podczas Download Mode nie ma go. Za każdym razem ten sam bład co pisałem wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poprostubartek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 U mnie wszystko poszło bez problemu, ale po restarcie telefon złapał bootloopa. Pomoże ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dave96 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Pomoże ktoś? Również bootloop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdde Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Witam, Jak się włącza trub download? Bo mam właśnie problem przy punkcie numer 7. Może ktoś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Power + vol -Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdde Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Witam, ponownie - mi również wyskakuje błąd. i przy pierwszej i przy drugiej "metodcie" Mam ten sam błąd co kolega eryk - tylko u mnie na telefonie jest napisane zamiast phone unlocked na czerowono mam na zielono phone locked i frp lock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 To trzeba raczej odblokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Trzeba odblokować bo wgrywa się kernel. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
om4x Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Witam, uruchomiłem trupa p8 lite - da się tylko wejść w vol- power - czyli FASTBOOT&RESCUE MODE ale mam ten sam error co koledzy wyżej mam oczywiście status Phone locked na zielono - nie mam żadnych danych spisanych żeby odblokować bootlader orientujecie się czy może jak załatwię kartonik od koleżanki to tam będą wszystkie dane imei itd żeby poprosić o kod huawei? a może jest inna metoda odblokowania bootloadera? próbowałem też drugiej metody wgrania pliku na kartę ale nic się nie dzieje po przytrzymaniu 3 przycisków ciągle bootloop z logo lub tylko vol- + power działa jak kabel usb podpięty do kompa wtedy FASTBOOT&RESCUE MODE mogę wejść i tyle adb devices - nic fastboot devices - wygląda, że działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek 1962 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dnia 8.04.2016 o 23:05, Mitlex napisał: Witam Nie wiem jak z poniższej strony odebrać ADB Installer v1.4.3, bo nie ma żadnego linku do pobrania go. Za pomoc serdecznie dziękuję. Pozdrawiam 3. Pobieramy ADB and Fastboot (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979) i instalujemy na dysku C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 W wolnym czasie napisze coś nowego odnośnie instalacji Stock Rom. Błędy mogą wynikać z wprowadzenia nowych zabezpieczeń. Gdy pisałem poradnik, wszystko działało. Cierpliwie czekajcie. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ania Korotarz Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 dobra a ktoś zrobił bez bootlopa bo syn zrobił dokładnie jak ma byc wszystko ładnie ale przy włoczaniu włącza sie normalnie i za 1 min sie ponownie włącza i tak w kółko jest napis emui wybierz jezyk i tp i reboot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 A bateria nie jest padnięta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Mam dla Ciebie propozycje. Jeżeli nic nie grzebales w tym telefonie to oddaj go na gwarancję. Huawei daje gwarancję na urządzenia bez dowodu zakupu wystarczy IMEI i sam telefon. Sprawdź na stronie huawei swoją gwarancję Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Stankiewicz Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Robie wszystko jak w instrukcji i w Recovery nie mam opcji full wipe tylko : Rebot ; Download new version and recovery ; Shutdown. Proszę o pomoc @edit: Dobra naprawiłem musiałem troche podładować telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ania Korotarz Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Gwarancji juz nie ma bo ma roota S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofiq Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zrobiłem wszystko jak trzeba po kolei, telefon wystartował tylko na dzień dobry mam zajęte 12 GB pamięci wewnętrznej... ma ktoś pojęcie o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_79 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Witam Zrobiłem wszytko według opisu problem jest tylko jeden na obrazku widać dokładnie zmniejszyła się pamięć wewnętrzna drastycznie soft pobierałem z oficjalnej strony huawei telefon był kupiony w play wiec taki soft sciągnołem http://consumer.huawei.com/pl/support/mobile-phones/p8lite-pl-sup.htm HUAWEI_P8 Lite_Firmware_ALE-L21_Android 6.0_EMUI 4.0 C09B577 Poland play Proszę o pomoc jak to naprawić??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi