KoorloPL Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Witam! Tak jak w temacie. Razem z kuzynem robiliśmy upgrade jego kompa, wymieniliśmy ram, płytę i procesor na nowszy. Podłączamy, komp działa - windows na logo tych "czterech kuleczek" się zawiesza i włącza ponownie. Plz pomocy(; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentec Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Po prostu brak sterów, które potrzebne są do uruchomienia[emoji14]format systemu pomoże[emoji14] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Postawiłem wczoraj system na nowo, zainstaowałem steama itd. Dzisiaj wyskakuje bląd ze eksplorator przestał dzialać i komp sie zawiesza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 czy nowa płyta była dla ramu ddr3 a stara dla ddr2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 gdyby ram nie pasował to nie dość żeby go nie włożył to loga windows by nawet nie ujrzał.. jak z zasilaczem? nie za słaby na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 wróżki, podaj cąła specyfikacje, dokładne modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Mobo: Msi b85-g43 Ram: 2x4gb Kingston hyperx 1600mhz Cpu: i5 4460 Psu: thermaltake 700w Gpu: sapphire radeon r9 270x Dysk: samsung 500gb Panowie. W niedalekiej przyszłosci będę także przechodił z mojego blaszaka (dell precison 490 tez ma ddr2) na podobną konfiguracje. Mam 3 dyski co zrobić aby uniknąć bootlopa? Mam bardzo dużo programów, tak więc na nowo systemu nie bd chciał stawiać. Co trzeba zrobić? Edit: w ciągu kilku dni postawie linuksa na pendrive i zrobię pełny format. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 plyta szrot, ale sprawdź stan dysku lepiej bo albo dysk albo płyta, ewentualnie sprawdź temp cpu ale kurde padaki wziałes że szok, cąłkowicie źle dobrany zestaw zwłaszcza ze nie wiem jaki model tego psu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Kolego ja nie dobierałem wspominałem że komp nie mój, kuzyna. Zrobie full format na linuksie i tyle. Dzięki koledzy (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 mówie sprawdź dysk a potem temp cpu, sprawdzisz to w 5 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Dysk sprawny, cpu 35-40°c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 a czym sprawdziłeś? przez smart? a cpu pod prime 95? bo dile 35-40* to sporo za duzo, mój fx-6 po oc ma 30* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Niestety juz nie mam dostepu do kompa. Myślę że tak sie dzialo, poniewaz ten system był instalowany na starym konfigu opartym o stary procek AMD. W ciągu kilku dni zrobię tak jak mowilem (linkus - format). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 po co linux? wkładasz pendraka czy płyte i instalujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Robilem tak, (dwa razy) - skutek: nie wszystkie pliki zostały usunięte i ciągle wywalało eksploratora. Już tłumaczyć nie będę, dzięki za pomoc (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 zamykamy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Tak (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 a robiłes czysta instalacje czyli format czy zaaktualizowanie? bo ta druga opcja naprawia tylko system a ta pierwsza czyści wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Po formacie z poziomu z instalatora w cmd (da sie w instalatorze włączyć cmd shift+f10 ) wywala mi błąd, że instalator nie mógł stworzyć partycji systemowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Czy kości ram mają takie samo takowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Tak, temat do zamknięcia, jak będę miał problemy napiszę w innym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi