krzysiek95 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Witajcie, nie wiem czy w dobrym dziale piszę. Jak nie to przepraszam chciałbym wgrać sobie jakiegoś CustomRoma na Samsunga S3 Neo. I mam parę pytań: 1. Czy poradniki, romy itp dla Samsunga S3 są odpowiednie dla Samsung S3 Neo? Bo nigdzie nie mogę znaleźć na S3 Neo. Wszędzie jest na S3. 2. Przeczytałem że telefony Samsunga nie mają zablokowanego bootloadera. Jak to sprawdzić? Czy muszę go odblokowywać? 3. Czy ten telefon posiada (chyba tak to się nazywało) licznik KNOX? To tyle, proszę o pomoc. Modowałem kiedyś Xperię Neo V. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Witaj, temat został poprawiony zgodnie z regulaminem. Następnym razem tworząc temat zapoznaj się z tematem Jak zakładać temat. 1. A w życiu. Rozwalisz tela. 2. Jeśli kupiłeś go w Polsce jako zwykłego S3 Neo (nie Verizon) to nie ma zablokowanego 3. Ma knoxa ale to ma znaczenie jeśli masz gwarancję. Bo wtedy sprawdzają czy było grzebane. W dziale Poradniki, Romy i mody jest cm12 na niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek95 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Dzięki za odpowiedz. Możesz mi jeszcze powiedzieć jak sprawdzić to z bootloaderem? Telefon kupiłem w Polsce z Wrocławia ściągałem. Ale nie wiem czy oni nie ściągali zza granicy bo defaultowy język to był rosyjski. I jeszcze pytanko. T.W.R.P to jest tak tak jakby CWM? jak wgram T.W.R.P to CWM nie muszę wgrywać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 1. Po prostu podaj nazwę modelu (naklejka pod bateria) 2. Twrp lepsze od cwm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek95 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Pod baterią: MODEL: I9301I Teraz próbowałem wgrać Twrp ale w Odinie wyświetla się komunikat: Can't open the specified file. (Line: 1876) Mam Windows 7 x64, co jest nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 nie masz zablokowanego bootloadera, daj ss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek95 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Poszło... Dziwne. Aaa już wiem, nie zaznaczyłem opcji Re-partition. Telefon się włącza. Coś będzie nie tak teraz jak będę instalował ROMa? Do recovery też udaje się wejść. Jest Twrp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 jak wejdziesz do twrp zrobisz wipe data, cache i dalvik, potem zainstalujesz rom i gapps, potem reboot system to nic się nie stanie, a zawsze w razie czego możesz wgrać oryginalne oprogramowanie. Samsunga ciężko zbrickować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek95 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Ok. To wgrywam, dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 ok, jakby co pytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek95 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Zainstalowałem, telefon się włączył. Fajnie wygląda. Tylko nie działa aparat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 może spróbuj aparat google ze sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek95 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Już działa, wgrałem fix przez Twrp. Jest ok. I tak zapewne będę zmieniał bo nie bardzo mi się podoba xD Ale dzięki bardzo za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
krzysiek95
Witajcie,
nie wiem czy w dobrym dziale piszę. Jak nie to przepraszam
chciałbym wgrać sobie jakiegoś CustomRoma na Samsunga S3 Neo. I mam parę pytań:
1. Czy poradniki, romy itp dla Samsunga S3 są odpowiednie dla Samsung S3 Neo? Bo nigdzie nie mogę znaleźć na S3 Neo. Wszędzie jest na S3.
2. Przeczytałem że telefony Samsunga nie mają zablokowanego bootloadera. Jak to sprawdzić? Czy muszę go odblokowywać?
3. Czy ten telefon posiada (chyba tak to się nazywało) licznik KNOX?
To tyle, proszę o pomoc. Modowałem kiedyś Xperię Neo V.
Pozdrawiam
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi