arturmat91 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Musze wymienić digitizer, kupiłem go i teraz zastanawiam się jak go przykleić, bo będę to robić pierwszy raz i nie chcę nic zepsuć. Dlatego moglibyście napisać jak przykleić i czym? Jakąś taśmą dwustronną lub klejem? Jak najczęściej robi się to przy tym modelu? Dziękuję za wszelkie rady i przepraszam jeśli pytanie zbyt banalne. Pozdrawiam. ps umiem rozbierać telefon do zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 moim zdaniem klej loca + lampa uv, koło 80zł na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mitlex Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Z doświadczenia wiem, ze w tym modelu nie ma sensu stosowania kleju loca uv. Rozbierasz telefon czyli obudowa i dostajesz się do wyświetlacza, zobaczysz że jest on mocowany tylko specjalną taśmą dwustronna do wyświetlaczy na bokach. Klej loca stosuje sie w nowszych telefonach np. galaxy s2 s3 itd. Uwazaj zeby nie złamać wyświetlacza na połowę, dlatego zalecam w 100% abys podgrzal suszarka do wlosow tą szybke którą będziesz zmieniał (nie od strony wyświetlacza) i bez problemu powinno odejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 najlepiej to dbac o fona i nie uszkadzać wtedy zero problemu a co do mocowania, ja jade na super glue na krawędziach chociaz ja miałem tylko jeden przypadek i dodatkowo nie mój prywatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 @Mitlex też się zastanawiałem czy klej loca ma sens, ale w tym czasie zacząłem robić co innego i zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Nie zalecam stosowania super glue, lub kropelki. Zalecam klej dołączony do digitizera lub użycie specjalnej gumy (nazwy nie pamiętam). Kiedyś kupiłem taką gumę dość tanio i duuuużo. Podobne do plasteliny... Efekty powalające. Przykleiłem na Nią switcha na tył telewizora. Odklejanie zaś trwało kilka sekund, cała guma pozostała na switchu. Na telewizorze nie został żaden ślad jak i na switchu po usunięciu gumy... Aktualnie boki wyświetlacza też rozprzestrzeniam tą gumą i przyklejam. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
arturmat91
Musze wymienić digitizer, kupiłem go i teraz zastanawiam się jak go przykleić, bo będę to robić pierwszy raz i nie chcę nic zepsuć.
Dlatego moglibyście napisać jak przykleić i czym? Jakąś taśmą dwustronną lub klejem? Jak najczęściej robi się to przy tym modelu?
Dziękuję za wszelkie rady i przepraszam jeśli pytanie zbyt banalne.
Pozdrawiam.
ps umiem rozbierać telefon do zera.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi