Kelan Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Cześć Wszystkim Przedstawiam Wam poradnik dotyczący instalacji softu przez oficjalny program przeznaczony do tego o nazwie Flashtool. Dzięki niemu możemy w każdej chwili zainstalować OFICJALNY STOCK'OWY ROM (czyt. od LG) w wersji .kdz Forum, jak i ja nie odpowiadamy za jakiekolwiek szkody związane z wgrywaniem SOFT'u. ROM wgrywasz na własną odpowiedzialność Wymagania: 1. SOFT - możesz go pobrać z tej strony --> SOFT 2. Odpowiednie sterowniki - stąd można je pobrać --> STEROWNIKI 3. Flashtool 2014 Instrukcja: 1. Pobierz w/w pliki 2. Rozpakuj Flashtool 2014 3. Skopiuj SOFT (z końcówką .kdz) do folderu Flashtool 2014 4. Wejdź w DM (Download Mode) na telefonie - wyłącz telefon, przytrzymaj Vol UP i podepnij telefon pod kabel USB 5. Select Type zostaw (ma tam być CDMA), PhoneMODE (na DIAG) 6. W Select KDZ wybieramy soft, który wcześniej skopiowaliśmy do folderu Flashtool 2014 7. Wybieramy CSE Flash (jeżeli chcemy mieć całkowicie czysty telefon - zostawia TYLKO pliki na karcie SD) lub Normal Flash (jeśli chcemy zachować pliki na telefonie) 8. Klikamy START, następnie wybieramy język polski i OK Przy instalowaniu systemu wyskoczy Wam okienko dotyczące serwera - olejcie to, ale nie zamykajcie! Ważne, żeby pasek na ekranie telefonu szedł do przodu Pozdrawiam i życzę powodzenia 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Fajny poradnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelan Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 @KitLer Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ju Ro Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Bedzie to działało na moim Lg g3 jak mam w orange ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Brand nie ma tu znaczenia kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r3yq Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Wymagane jest usb 2.0? Mam branda w play i po aktualizacji przywrocilo mi z lollipa na kit kata, zrobilem wszystko jak w instrukcji, tylko sciagnalem wersje marshalmallowa bez brandu play, poniewaz tej z playa nie mozna pobrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelan Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Tak! Na USB 3.0 nie działa Co do bezpośredniego przejścia z Kitkata na Piankę nie jestem pewny. Dość ryzykujesz... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r3yq Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 A na komputerze na którym nie ma ani 2.0 ani 3.0 usb? Chodzi o to ze mialem lollipa, a po wgraniu marshalmollwa przez flashtool jakby fabrycznie mi przywrocilo kitkata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelan Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 @r3yq To jest niemożliwe. Musiałeś wgrać przez przypadek Kitkata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal1244 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Witam Wszystkich mam G3 32GB który soft mam pobrać? oczywiście 6.0 a jest kilka wersji... Pozdrawiam A i telefon nie jest od żadnego operatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 V30B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koprv7 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Czy na wersję 16GB pobieram ten sam soft co na 32? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Pobierz odpowiedni do. modelu twojego telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jo44 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Mam G3 3/32 jak okazuje się (wg IMEI) pochodzący z Czech. Czy wobec tego mam pobrać wersję softu odpowiednią dla Czech tzn V21A? Telefon chodzi w sieci Heyah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Niekoniecznie. Możesz z Polski pobrać soft dla Szwajcarii to bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jo44 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Ok, dzięki, ale nie o to mi chodziło. Widzę już, że musi to być wersja softu V30B. Ponieważ jednak na liście dla Polski są dwie wersje, (w wierszach 444 i 445), nie wiem którą wybrać dla G3 3/32. Oba pliki mają tę samą nazwę: D85530B_00_1217.kdz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Pierwsze cztery znaki w nazwie to numer kodowy(w tym co podałeś D855. Pobierz dla numeru kodowego swojego telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pch3lowaty Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Aktualizacja przebiegła pomyślnie. Miałem ten sam problem co większość, że aktualizacja wciąż nie była dostępna dla mojego modelu... @tip: Po wykonaniu aktualizacji (pasek w telefonie osiagnal 100%) i gdy telefon zaczął się restartować, na ekranie komputera pasek osiągnąl dopiero 83%. Podczas restartu telefonu pasek postępował, ale w gdy osiągnąl 99% pojawił się komunikat, że aplikacja flashtool została zatrzymana! Co zrobiłem? Nic, czekałem z wciąż podłączonym telefonem. Gdy telefon uruchomił się ponownie, odłączyłem go a aplikację po prostu zamknąłem. Wszystko działa jak trzeba i mogę cieszyć się nowym androidem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasiup21 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Który Soft na g3 16 giga ? Mogę bezpiecznie zainstalowac na g3 z Play? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jo44 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Musi to być plik V30B. Na liście są dwie pozycje dla Polski - w obu pozycjach jest to ten sam plik, więc zadanie masz ułatwione. Ja zainstalowałem na G3 3/32 GB - poszło OK. Czy na Playu pójdzie? Pewno tak, ale gwarancji nie da nikt. Jeszcze dwie sprawy: po zainstalowaniu znikł mi internet z sieci - trzeba było pomajstrować z ustawieniami sieci komórkowej. I druga sprawa: mój G3 pod 6.0 żre wyraźnie więcej prądu niż było to pod 5.0 .Oszczędzanie ustawione, a procenty znikają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Przy pierwszej instalacji może tak się dziać. Potem może się to ustabilizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Grigorij Ruta Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 U mnie LG G3 16GB stoi non stop w Flash Tool na 10% A w Telefonie 0%. W okienku diag na dole ostatni komunikat to IDT Download. Nie wiem co robię źle. Odznaczam wszystkie punkty tak jak na poradniku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Procyk Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Dzisiaj zrobiłem zgodnie z Twoją instrukcją i wszystko działa jak należy. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaromiR Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Musi być ten sterownik? Mam nowszy LGMobileDriver_WHQL_Ver_4.0.4. edit: Działa, Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyss Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Traci się od tego gwarancję? Bo niby pisze że flashtool oficjalny ale jakoś nie chce mi się wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi