parovuz Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam, mam taki zestaw (partycje ntfs) i nurtuje mnie jedno ze przy podłączenu dysku jaki plik z niego odpalę to zawsze musi go buforować... Czy istnieje możliwość żeby to pominąć? Wiadomo jest to uciążliwe przy dużych plikach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 parovuz Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Nikt nic nie? Nic nie napisze? nie wieżę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 O ile się nie mylę już był taki temat i miał parę odpowiedzi, ale ok. Według mnie dla androida lepszym systemem plików będzie fat32. Dlaczego? Fat32 jest typowym systemem plików dla urządzeń przenośnych i obsługuje go w zasadzie każdy system(nawet Java ME, czy Symbian, przecież karty pamięci są w tym systemie plików) z kolei NTFS jest głównie dla Windowsa, nie wiem jak to jest w MacOS ale Windows NTFS, Linux Ext3/4, a android obsługuje ext(partycje systemowe, fat32(rozszerzenie pamięci) i NTFS (ale z tym jest gorzej jak widzisz). Podsumowując spróbuj go sformatować w fat32 i zobacz jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 parovuz Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Wiem że z fat32 nie będzie problemu tylko że ja potrzebuje ntfs do obsługi większych plików... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 To już raczej nic nie zrobisz, tak to jest z androidem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 parovuz Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ok dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Jednak zostawię ten temat na jakiś czas, może się zwyczajnie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
parovuz
Witam, mam taki zestaw (partycje ntfs) i nurtuje mnie jedno ze przy podłączenu dysku jaki plik z niego odpalę to zawsze musi go buforować... Czy istnieje możliwość żeby to pominąć? Wiadomo jest to uciążliwe przy dużych plikach...
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi