devil3998822 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Planuje wgrać na mój telefon androida 5.1.1 znalazłem taki link i czy to będzie dobre? http://forum.xda-developers.com/galaxy-grand-2/orig-development/rom-cm-12-1-grand-2-lte-t3205484 co musze mieć jeszcze oprócz tego? Proszę o jak najszybszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Jest dedykowany pod twój model. Więc będzie działać ps. przeniosłem do odpowiedniego działu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 devil3998822 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 A powiedz mi jeszcze bo czytałem o tym wgrywaniu i potrzebne będzie to recovery czy nie? Czy tylko starczy wgrać i będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 O kolego. Hmm Trzeba wgrać TWRP Recovery - takie specjalne recovery, które pozwoli na wgranie systemu. Tak się wgrywa rom: pod twoj model instrukcji wgrywania nie mam.. ale mogę poszukać jak coś i co zrobić opis. W dziale poradniki masz opis jak wgrać, ale dla modelu z końcówką "2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devil3998822 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Rom to jak mam rozumieć jest to recovery? Dla grand 2 wydaje mi się ze zasada będzie taka sama bo różnica jest tylko o lte i o pół giga ramu jeśli chodzi o parametry. A jeśli chodzi o instrukcje wgrywania systemu na tej stronie to po przetłumaczeniu nie wygląda to najlepiej i jest to słabo zrozumiałe :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Masz inny kernel. Tu masz recovery TWRP pod swojego http://forum.xda-developers.com/galaxy-grand-2/orig-development/recovery-twrp-2-8-7-0-touch-recovery-t3207764 1. Możesz wgrać na kilka sposobów. ad1. Wykonać ROOT-a ad2. pobrać ten plik z twrp ad3. Pobrać z google paly aplikację flashly ad.4. przenieść plik recovery.img na telefon lub na karte ad5. uruchomić w/w aplikację i wgrać te beta stable twrp recovery Masz mały support na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devil3998822 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Czyli tak na sam początek trzeba wgrać to recovery i później się brać za wgrywanie systemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 tak. jak w tym opsie masz z twrp co ci wstawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devil3998822 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 O którą aplikacje chodzi? Nie wiem czy się dobrze wstawiło bo jestem na tapatalk. A po wgraniu tego recovery będę mógł normalnie użytkować telefon dopóki nie wgram nowego systemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Tą pierwszą "need root user" - musisz mieć roota kolego. Spróbuj np kingo root Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devil3998822 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 No właśnie chciałem się zapytać co sądzisz o tym kingo android root. Wykonam to jak będę w domu i będziemy myśleć dalej jak zrootuje to nie usunie mi danych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 ROOT'owanie nie usuwa danych, co najwyżej uzyskujesz dostęp do plików systemowych lub innych rzeczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devil3998822 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 A po wgraniu recovery tez nie usunie? Jeszcze jak użyć tej aplikacji flashly bo nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś sensownego opisu co tam dokładnie poklikac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Te opcje nie wykazują danych użytkownika. Instalacja custom romu już z tym się np. wiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devil3998822 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Dobra to ja teraz ogarnę rootowanie instalacje tego recovery a te instrukcje w związku z instalacją tego androida? Bo ta angielska jest niezrozumiała :/ i jeszcze powiedz mi co w tej aplikacji do instalacji tego recovery zrobić. Dobra roota zrobiłem przez to kingo i ściągnąłem tam to ten emulator tych linii czy coś takiego i wpisuje to su i wychodzi kratka czyli chyba jest zrootowany. Dobra lecimy dalej recovery wgrane to co mi podesłałeś działa bo poprosiłem na końcu instalacji o uruchomienie i działa miód malina. Co teraz dalej? Zostaje system? Napisz mi te instrukcje czy co tam mówiłeś do tej instalacji a ja później po biorę wszystko z tamtego linku co wysłałem, czy jeszcze to gapps tez będę musiał pobrać czy to jest potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 W menu wipe zaznacz data cache i dalvik cache, potem install Rom i gapps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devil3998822 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 na razie instaluje rom później gaps co robić już jakies ponad 2 godziny się instaluje ten rom i nic ciągle stoi na patching system image unconditionally... czy coś zrobiłem źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Coś nie tak jest. Wgrywanie trwa max 10 min. Jeszcze raz uruchom, wykonaj wipe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devil3998822 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 czyli co mam teraz zrobić wyciągnąć baterie czy coś bo tego się nie da inaczej wyłączyć. Dodam że robienie wipe trwało jakieś 5 sekund czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Tak. Wyjmij i uruchom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devil3998822 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 już prawie 10 minut i ciągle to samo staje na tym patching system image unconditionally... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Możesz zrobić screena i go tu wstwić ? Jeszcze sprawdz czy masz monut data, monut system, -w "monut" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devil3998822 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 trochę nie mam czym zrobić tego screena ale zaraz spróbuję a gdzie sprawdzić to monut? Takie coś jest w mount Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 zaznacz X - System (kliknij na to) W tedy wgrywaj rom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 devil3998822 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Przy wgrywaniu gapps tez ma byc zaznaczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Tak. Sama nazwa mówi "system" system to serce telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
devil3998822
Planuje wgrać na mój telefon androida 5.1.1 znalazłem taki link i czy to będzie dobre? http://forum.xda-developers.com/galaxy-grand-2/orig-development/rom-cm-12-1-grand-2-lte-t3205484 co musze mieć jeszcze oprócz tego? Proszę o jak najszybszą pomoc.
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi