DaRkShAdOw Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 UWAGA!!! ANI JA ANI FORUM NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UCEGLENIE URZĄDZENIA ITP.! WSZYSTKO ROBISZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!! Jest to system Firefox na nasze urządzenia. Muszę powiedzieć,że chodzi naprawdę nieźle, przypomina mi trochę WP, również jeśli chodzi o szybkość. Wygląda również ciekawie. Więc tutaj zaprezentuję, jak go zainstalować i jak wygląda. Spoiler - Nie działa aparat - Nie działa wideo(ale youtube działa) -Odblokowany bootloader -ADB i Fastboot 1. Sflashuj recovery.img przez fastboot fastboot flash recovery recovery.img fastboot reboot i podczas gdy dioda będzie świecić na zielono klikaj VOL+, aż nie znajdziesz się w recovery. 2. Zrób wipe data i cache(nie formatuj /system!) 3. Zainstaluj ROM 4. Reboot! https://github.com/fxpdev/b2g-updates/releases/download/nightly/B2G_MASTER-201512_amami.zip XDA: http://forum.xda-developers.com/sony-xperia-z1-compact/general/firefox-os-z1-compact-t3248182 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Mozna tez dopisac, iz mozna wgrac przy pomocy flashtoola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Brrr. Bawiłem się urządzeniami z tym os'em. Znienawidziłem. Jest sklep play/ możliwość instalacji apk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 @NeoCM ja wgrałem przez recovery i szło o metodzie przez flashtool nie słyszałem @KitLer to jest OS czyli Operating System czyli system operacyjny, nie żaden mod, działają tylko aplikacje z Firefox os. Nie powiem, że lubię ten system. Miałem go z 10 min tylko do instalacji, sprawdzenia co to w ogóle jest i porobienia screenów do tego poradnika(które o dziwo ciężko było przesłać na PC) [emoji14] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 @DaRkShAdOw Alez wiem Było to w paru urządzeniach aczkolwiek projekt został wycofany/skończony. Już nie pamiętan xD Koniec OT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi