kamik0097 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam. W tym Temacie wypisze Romy Dla Telefonu Samsung Galaxy s3 i9300,Romy które będą podane testowałem osobiście. A więc zaczynajmy ! TOP-10 1.Archidroid 3.1.3- stabilny mocny bez zawieszek życie baterii też jest dobre, pracuje na Lolipopie 5.1.1 bugów nie zauważyłem oprócz tetheringu który czasem działa lub uprze sie jak niewiem co i nie chce zadziałać. Chyba że Archi naprawił to w wersji 3.1.5 . 2.cm 12.1- Hmm co by tu o nim powiedzieć.. nie ścina , życie baterii ograniczone , telefon sie grzeje przy grach i wymagających aplikacjach także no.. twórcy Cyanogenmod się nie postarali dla owego modelu Telefonu.. bazuje na 5.1.1 Lolipop 3. Sony z3 rom for i9300- rom stabilny bazuje na Zródłach cyanogenmod , Oraz Imituje wygląd xperii z3 Na ogół piękny. Stabilny , bugów nie zauwazyłem gdy z niego korzystałem. bazuje na 5.1.1 lolipop 4.blekota note 4 lite Rom- Tak jak sama nazwa wskazuje. bazuje na Touchwizie imitującym Note 4 Rom jest piękny i stabilny Czasem złapie ścinki ale to rzadko Nie grzeje się oraz ma wspaniały interfejs idealne połączenie dla fanów samsunga z seri note! na ogół rom jest bardzo fajny i stabilny także mogę polecić. bazuje na Kitkat 4.4.4 5.Blekota note 5 lite rom- Tak samo Jak u góry . Bazuje na systemie touchwiz Z note 5 Bardzo fajny interfejs przyjemny dla oka niestety rozmiar sięga ponad 1 gb ale warto Bazuje na 4.4.4 Kitkat. 6.Cyanogenmod 13 official-wkońcu staruszek S3 doczekał się androida M (Marshmallow) lub jak kto woli "Pianki" rom stabilny szybko działa bugów nie zauważyłem. bazuje na 6.0 Marshmallow 7.miui v5- Bardzo fajny Rom szybki oraz niezbyt wymagający bateria rewelacja, Polecam ustawienie procesora na min 300mhz a max 700-800mhz i tak samo będzie działał jak na 1.4 ghz i bateria lepiej bedzie trzymać. bazuje na 4.1.2 (chyba) 8.cm 11 snapshot m12- Rom szybki elastyczny i pełny bajerów bazuje na 4.4.4 Tu się CyanogenMod postarał Rom jest bardzo fajny i nadaje się do codziennego Użytku. 9.Liquidsmooth - Rom świetny Zero ściny A zajmuje tylko 189MB! DUŻO BAJERÓW TAKICH JAK ZMIANA KOLORU ZEGARA BLOKADY EKRANU I WIELE WIELE WIĘCEJ. bazuje na 4.4.4 kitkat i Ostatni Rom który ma zaszczyt być na Top 10 mojej listy. 10. slimkat- tak jak sama nazwa wskazuje bazuje na kitkacie 4.4.4 Jest bardzo szybki i cieszy oko Jeśli ktoś lubi otwierać dużo aplikacji naraz to ten rom jest właśnie dla niego. Serdecznie polecam Twórcy Slim wykonali kawał dobrej roboty ! To tyle, Zapraszam do testowania poszczególnych romów Oraz Pisanie wrażeń z jego korzystania. ! Pozdrawiam Kamik0097 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAiKOS Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Osobiście testowałem dwa romy z w/w tematu moje uwagi do tematu: 2. Nie masz co obwiniać Cyanogenmod.org za wersję 12.1 na S3 ponieważ nigdy ona nie wysżła, jest to nieoficjalny ROM ostatnie wersje to 11 i 13.0 6. póki co za wcześnie na fajerwerki w związku z wersją 13, posiada kilka błędów, które można odczuć bez przymknięcia oka, względem 11-tki a mianowicie: - mnóstwo aktualizacji, dalej problem z WiFi, które rozłącza się i ponownie załącza kiedy ma kaprys, - jak ktoś ma w PLAY problem z wyborem operatora sieci, nie można się zalogować do t-mobile, play, plus, orange - bo po prostu nie znajduje tych sieci - wyciągasz telefon bo chcesz zrobić szybko fotkę, przygotuj się, że nie znasz dnia ani godziny na "Błąd aparatu" - ponowne uruchomienie telefonu - ma problem z obsługą urządzeń Bluetooth, mam zestaw głośnomówiący m-ki SHIRU, który działał przy 11-tce teraz podczas połączenia nie słychać mnie bo cały czas coś brzęczy, i nikogo też nie słychać bo również cały czas brzęczy. Ja osobiście wracam do CM'a 11 pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp3rat Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Witajcie. A czy ta lista jest jakoś uszeregowana? Czy pisałeś w kolejności testowania? Gdzie są lepsze, a gdzie gorsze? Mam teraz CM-11, ale trochę mi muli, wydaje mi się, że ma opóźnioną reakcję na dotyk. A może to gdzieś się ustawia? Pozdrawiam. Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 1 najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp3rat Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Wiem, że tylko jeden jest najlepszy, ale który? Jurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 1 - pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade1985 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Czy ja wiem czy 1 najlepszy? jestem nim rozczarowany... w wersji 15 brak mmsów ,błędy w aparacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 brak mmsów to "bolączka" romów bazowanych na cm10 i wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Na RR na S3 lte działa. Tak w ogóle @kamik0097 nie piszemy śćina tylko ścina- zmiękczanie przez i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 poprawiłem ortografię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Ja też xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi