Skuchacz Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 M4 AquaRoot z zablokowanym Bootloaderem! Twórca tematu, ani forum CyanMod.pl nie ponoszą żądnej odpowiedzialności! Wszystko robisz na własną odpowiedzialność! Na sam początek musimy wgrać stockowy system taki, aby na naszej Xperii M4 Aqua numer kompilacji był 26.1.A.1.128. Stockowy system możemy pobrać za pomocą narzędzia XperiFirm (poradnik znajduje się na forum) Sposób na root działa TYLKO na wersji 26.1.A.1.128 Wymagane: stock 26.1.A.1.128 Środowisko ADB Wszelkie sterowniki 1)Pobieramy i wypakowujemy pliki z tego linku http://www60.zippyshare.com/v/Wk6bArMJ/file.html http://d-h.st/vPkI 2) W naszym smarfonie włączamy debugowanie usb w opcjach programistycznych (dostęp do nich aktywujemy naciskając 7 razy w numer kompilacji w informacjach o telefonie) oraz zaznaczamy opcję nieznane źródła w zabezpieczeniach. 3) Podłączamy telefon do komputera 4) Przenosimy na dysk C foldery. Z powodu tego, że plik install.bat jest trochę dla niektórych awaryjny, więc instalację zrobimy ręcznie. 5. Włącz cmd 6. Zlokalizuj folder platform-tools komendą cd C:\...dalsza lokalizacja\platform-tools 7. Wpisz następujące ciągi komend adb devices adb push C:\getroot /data/local/tmp/ adb push C:\su /data/local/tmp/ adb push C:\supolicy /data/local/tmp/ adb push C:\libsupol.so /data/local/tmp/ adb push C:\Superuser.apk /data/local/tmp/ adb push C:\busybox /data/local/tmp/ adb push C:\99SuperSUDaemon /data/local/tmp/ adb push C:\install-recovery.sh /data/local/tmp/ adb push C:\install_tool.sh /data/local/tmp/ adb shell "chmod 0755 /data/local/tmp/getroot" adb shell "chmod 0755 /data/local/tmp/busybox" adb shell "chmod 0755 /data/local/tmp/install_tool.sh" adb shell "/data/local/tmp/getroot /data/local/tmp/install_tool.sh" adb shell reboot 8. Ciesz się rootem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opek1234 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ej a jeżeli mam odblokowanego bootloadera to też da rade ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Możesz równie dobrze zrootowac przez flashtool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuchacz Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Jeśli masz odblokowany bootloader, to już nie da rady Jest drugi poradnik na odblokowany bootloader 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek81 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Instrukcja nieczytelna. Szkoda Jakie foldery trzeba przenieść, gdzie jest cmd, gdzie znaleźć platform-tools, gdzie wpisać ciąg komend? Trochę tych pytań jest co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casper Patrick Fume Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Tylko że ten poradnik jest nie aktualny xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuchacz Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Dnia 18.09.2016 o 19:43, Wojtek81 napisał: Instrukcja nieczytelna. Szkoda Jakie foldery trzeba przenieść, gdzie jest cmd, gdzie znaleźć platform-tools, gdzie wpisać ciąg komend? Trochę tych pytań jest co? Owszem, w sumie mam również kilka pytań Czy ja podając źródło pliku do pobrania, oraz po rozpakowaniu go nie wspominam na temat przeniesiena folderów? Czy Twoja wiedza jest na tyle mała, żeby kliknąć w menu start, wyszukaj i wpisać cmd? Czy ja podając Tobie link do środowiska ADB (Android Debug Bridge) zważyłeś gdzie samemu wskazujesz lokalizacje by zainstalować platform-tools? Czy zrobiłeś wszystkie kroki w poradniku, by nie wiedzieć gdzie cokolwiek wpisać? Nie mam więcej pytań To, iż możesz tego nie rozumieć jest naprawdę zrozumiałe, także przystąpiłem do edycji poradnika. Mam nadzieję, że teraz wygląda zrozumialej. Najlepszego Dnia 18.09.2016 o 20:46, Casper Patrick Fume napisał: Tylko że ten poradnik jest nie aktualny xd Poradnik jest w 100% aktualny, oraz nigdy nie wygaśnie, gdyż wykorzystuje się lukę w wersji oprogramowania producenta pod numerem kompilacji 26.1.A.1.128. W późniejszym czasie luka została załatana, więc z tego powodu apeluję, o wgranie wersji oprogramowania pod wspomnianym numerem kompilacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jestemufo Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 I co dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Co to w ogóle jest? Można jaśniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi