PavelOS Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Witam.Mam problem z instalacją Androida na dysku twardym, obok Windowsa 10.Do rzeczy. Pobrałem obraz ISO androida ze strony android-x86, wypaliłem na płycie DVD wielokrotnego zapisu. Płyta została nagrana prawidłowo. Wyłączam komputer, włączam go i robię rozruch komputera, z płyty DVD, którą nagrałem dopiero co. Po włączeniu komputera z nagranej płyty DVD, mam okno wyboru, czy chce zainstalować Androida na dysku twardym, czy włączyć go od razu z płyty. Problem pojawia się w momencie, gdy po wybraniu opcji instalacji Androida na dysku, podczas ładowania plików Androida, komputer stoi na informacji "Detecting Android-x86" i na tym koniec. Komputer w tym miejscu myśli i myśli w nieskończoność. To samo jest, jeśli wybiorę opcję włączenia Androida z płyty DVD, bez konieczności instalacji na dysku. Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu problemu. Emulatory Androida na PC mnie nie rajcują - nie są stabilne i nie do końca płynnie to działa. Sprawdzałem kilka emulatorów. Jako, że w sklepie Google Play znajdą się perełki, w postaci gier, to postanowiłem, że na partycji, obok Windowsa 10, zainstaluję Androida, bo mam taką możliwość. Jeśli ma to jakieś znaczenie, posiadam 4GB pamięci RAM, GeForce 9600GT 512MB, oraz Intel Core 2 Duo E7400 2.80GHz. Prosiłbym o pomoc, w rozwiązaniu problemu. Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 źle instalujesz, wpierw postaw droida a potem winde, albo zrób VB i tam droida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Czyli co, nie idzie Androida zainstalować, obok już wcześniej zainstalowanego WIndowsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 ja zainstalowałem go na drugim dysku, po przygodzie z linuxem. Windowsowy bootloader zmienił się na GRUB czyli ten linuxowy, ale jak zainstalowałem na drugim dysku, wszystko poszło bez problemu i chodziło to dość szybko ps. zły dział.. przenoszę do off-topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 zawsze trzeba mieć kolejnosc instalowania, czyli od najstarszego do najnowszego, czyli linux - xp - w7-W8 - w10 jak od d strony robicie to teraz trzeba aktywować linuxa, bez sensu sobie życie utrudniacie http://www.komputerswiat.pl/poradniki/programy/linux/2012/03/instalujemy-ubuntu-1110-obok-windows.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 ktore emulatory spraedzales?poza tym : zainstaluj sobie droidka na wirtualnej maszynce. lepiej, bezpieczniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 ja właśnie na vb próbowałem ale był jakby bootloop a z dysku szło fajnie, szybko, stabilnie etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 zawsze trzeba mieć kolejnosc instalowaniaCzyli co, najpierw Androida mam zainstalować, następnie Windowsa 10? Jaką będę miał pewność, że instalacja Androida ruszy, po wywaleniu przedtem Windowsa? Dla mnie nie problem usunąć Windowsa, na jego miejscu zainstalować Androida i dopiero Windowsa obok. Chce tylko mieć pewność, że gdy tak zrobię, w takiej kolejności, to Android zostanie zainstalowany na dysku. ktore emulatory spraedzales?BlueStack app Player, czy coś takiego, i jeszcze kilka innych. Moja przygoda z BlueStack była taka, że aplikacja nie wyświetlała wszystkich tekstur prawidłowo, w grach androidowskich, przez co zniechęciłem się, a w dodatku, następnego dnia, po włączeniu programu BS, BS postanowił, że się nie uruchomi na Windowsie.Emulatorów nie chce, wiem jak działają i nie jestem z ich działania zadowolony, stąd pomysł na zainstalowanie Androida na dysku, obok Windowsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 al bedzie dobrze jak kolejnosc zachowaszco do wirtualizacji musi wspierac twój cpu a program bez znaczenia, ja uzywam VB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 VirtualBox u mnie działa ciężko od zawsze, są opóźnienia, i nie działa płynnie. Gdyby nie to, zainstalowałbym Androida na VB. Coś zaradzić można temu, żeby VB działał płynnie?W VirtualBoxie po załadowaniu plików Androida, zaraz na początku, Android restartuje mi się po 5 sekundach i wraca do ekranu startowego, gdzie wybieramy instalacja Androida na dysku itd... O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Coś zaradzić można temu, żeby VB działał płynnie? dokupić więcej ramu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jakiś czas temu, testowałem Windowsa 10 na VB. Działał kiepsko VB, ale zainstalowałem jakiś dodatek dla VB, który był w powiadomieniach i po tym VB działał już płynnie i stabilnie. Wracając do tematu VB i Androida. O co chodzi, że Android na VB restartuje mi się po 5 sekundach, zaraz po wybraniu opcji instalacji na dysku i po załadowania plików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 w10 bazowy a na VB linuxa, ludzie nie kombinujcie sam mam postawionego linuxa na VB i działa dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Tak wygląda u mnie konfiguracja obrazu Androida, na VB Leciałem, wedle jakiegoś poradnika, znalezionego w sieci. Android dalej restartuje się, po 5 sekundach. Edytowane 30 Listopada 2015 przez PeliKan Zdjęcia/Obrazki dajemy jako załącznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 @paweeloss na intel xenonie na emulatorze nie miałbys takich problemów xD co do Twojej specyfikacji, powiem Ci tak, na bardzo podobnej specyfikacji wgrałem sobie kiedyś androida 4.0intel p4 524, 2gb ram i gts250 i za płynnie nie chodził, obstawiam że stery ktoś musi zaimplementować by działał płynnie droid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 No to daruje sobie VB w takim razie. Będę zmieniać system w kompie, to przedtem zainstaluję Androida na dysku i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 @paweeloss testowałem go na vmware i natywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 http://www.download.net.pl/jak-zainstalowac-androida-lollipop-x86-na-virtualbox/n/5849/tutaj macie i to działa przynajmniej na 3570k i fx 6300 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi