aloisy Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Arduino to platforma developerska do własnej aranżacji. Ten układ może niemal wszystko od zapala nią światła do inteligentnego domu. Najważniejsze jest to że aplikacji na tę platformę powstaje cala masa w tym także na androida. Aktualnie zajmuje się pewnym projektem i zastanawiam się czy ktoś też lubuje się w elektronice. Edytowane 20 Listopada 2015 przez aloisy Jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Ja mam kumpla z klasy co programuje w arduino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Sam zbieram sie od dluzszego czasu czy nie zajac sie zabawa w czyms takim. podobne do rasberyPi arduino jaki jezyk? c? python? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Zmodyfikowany C++ nazwany jako IDE. Ale lifting jest wręcz kosmetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolm100 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Ja zajmuję się nieco elektroniką, na razie tylko analogową.Ps. A cóż to za projekt tworzysz ?[emoji2] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Wzmacniacz cyfrowy w klasie D. Jedyny analogowy element to przedwzmacniacz ale i on sterowanie ma cyfrowe. Sam projekt w sobie jest bardzo skomplikowany i na dodatek to mój pierwszy projekt. Drugi projekt jaki zrobiłem to termometr, ten jest już gotowy. W przyszłości planuję zrobić zdalne sterowanie po internecie 6 niezależnych oswietleń w sposób automatyczny zależny od czujnika światła. (Każde załączane przy innym poziomie swiatla).Mam nadzieje że doszkolę się i pomogę koledze złożyć alarm do garażu z powiadamianiem GSM. Polecam arduino jako przesiadkę z analogia na cyfrę. Myślę że to najprostsza konstrukcja która daje frajdę z "myślącej" elektroniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Arduino IDE to program w ktorym sie pisze (IDE okresla sie programy programistyczne "ułatwiające" kodzenie), a z tego co widzialem to cpp z bibliotekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi