kinomam0 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 WitamPosiadacze miedzy innymi brandowanego telefonu na pewno są niepocieszeni z dodatkowych aplikacji od sieci.Jak usunąć niepotrzebne programy ?Wymagania są dwa :Telefon musi być zrootowany , bo bez tego nie będziemy mogli ingerować w system AndroidProgram Root uinstaller których jest pełno w Google sklep (ja używam ten https://play.google.com/store/apps/details?id=zsj.android.uninstall&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInpzai5hbmRyb2lkLnVuaW5zdGFsbCJd ) Po uruchomieniu programu zostaniemy poproszeni o przyznanie aplikacji uprawnień super user (root) Kliknij prawym myszki i otwórz w nowej karcie by powiększyć screen Na samym dole masz opcje "SysApp" wyswietla ona aplikacje systemowe.Jak już usuniesz wybrane apki przechodzisz do "Recycler" i jeżeli jesteś zdecydowany usuwasz je całkowicie z telefonu. PouczeniePamiętaj ze wszystko robisz na własne ryzyko Możesz usuwać tylko aplikacji te , które nie wpłyną na stabilność systemu jak np. YouTub , Facebook , gry itp. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MystiX Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ta app'ka jest teraz zaktualizowana i widzę, że niektóre aplikacje są podpisane różnym kolorem czcionki (biały, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony) domyślam się, że pomaga to w określeniu, która aplikacja może mieć większy wpływ na stabilność systemu .Tylko czy te podpisane na czerw. można usuwać czy jest to raczej wręcz zabronione? Pytam bo aplikacja przechowująca kontakty jest oznaczona w tej app'ce właśnie tym kolorem, dodatkowo jest tak podpisana: 'Jądro systemu, NIE ruszać' ale przecież kontakty nie mają chyba żadnego wpływy na jądro systemu czy jak to jest? PS. Po odinstalowaniu danej apki wyskakuje mi komunikat: 'Nie udało się odinstalować.' Jednak po przeszukaniu systemu nie mogę znaleźć wybranej aplikacji w pamięci ani na liście tego uinstallera (co oznacza, że aplikacja została usunięta). Tak więc skąd taki komunikat, jakiś błąd urządzenia czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Tym sposobem szybciej usuniesz: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1576-poradnik-jak-usunąć-aplikacje-systemowe-z-android-a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MystiX Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Właśnie chciałem spróbować twoim sposobem lecz aplikacja, którą trzeba tam pobrać nie chce się otworzyć.Otrzymuje wtedy taki oto komunikat: Nie można otworzyć pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 CHodzi o root explorer?To pobierz inną wersję z internetu.Też miałem ten problem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MystiX Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 aha, ok thx tylko teraz mam inny poważny problem ale to chyba nie w tym dzialetutaj: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1845-powa%C5%BCny-problem-z-telefonem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi