Olek Wójcik Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Witam mam problem z telefonem Alcatel One Touch pop c9. Otóż telefon źle wskazuje procenty baterii. A dokładniej kiedy telefon jest ładowany całą noc telefon pokazuje zaniżone procenty. i kiedy jest podłączony procenty spadają.Proszę o szybką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Sprawdź kabel usb, kostke/ładowarkeOraz, na przyszłość, nie krzycz w tytule topicu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pixo7 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Jak to pokazuje zaniżone procenty? W sensie pokazuje np 50%, dajesz go pod ładowarkę i zmienia się na 40? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Georgi84 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 W czasie ładowania robisz coś na telefonie? Np.grasz? Jeśli tak to możliwe że ładowarka nie nadąża z ładowaniem...Sprawdź kabel od ładowarki, dziwne ale podłączony kabel ma bardzo duży wpływ na ładowanie. Kiedyś osobiście sprawdzałem aplikacją Ampere z GP różne kable z oryginalną ładowarką od Sony najwięcej mA dawał oryginalny zestaw ładowarki i kabla... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @Georgi84 albo się mógł zużyć, czyli powyginaćsugeruję @Olek Wójcik byś sprawdził na innej ładowarce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olek Wójcik Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Kiedy telefon ma np 20% to podłączam go do ładowarki i ładuje max do 86%.kiedy go zrestartuje (wyłącze i włącze) telefon zamiast pokazać mi 86% to pokazuje mniej np 60%wie ktoś czy można coś z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @Olek Wójcik restart urządzenia może ale nie musi zdjąc troche baterii, co do tych dziwnych zachowań, spróbój na innej łądowarce i klablu, jak to nie pomoże zobacz styki od bateri i urządzenia jak wyglądaja, jak nadal nic, włóz kawałek kartki między baterię a urządzenie, jeśli nadal nic, to problemem może być ''kopnięta bateria'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olek Wójcik Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @Olek Wójcik restart urządzenia może ale nie musi zdjąc troche baterii, co do tych dziwnych zachowań, spróbój na innej łądowarce i klablu, jak to nie pomoże zobacz styki od bateri i urządzenia jak wyglądaja, jak nadal nic, włóz kawałek kartki między baterię a urządzenie, jeśli nadal nic, to problemem może być ''kopnięta bateria''1. Spróbowałem na innej ładowarce innym kablu i to samo.2. problem jest taki że nie mogę nawet zobaczyć baterii bo obudowy nie da się otworzyć 3. bateria ni ładuje się do końca jest 88% i stoi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @Olek Wójcik pobierz apke na przykłąd cpuz i daj Screnshot w zakłądce bateri, chce zobaczyć jak się ma jej zdrowie oraz ile napięcia ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olek Wójcik Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @Olek Wójcik pobierz apke na przykłąd cpuz i daj Screnshot w zakłądce bateri, chce zobaczyć jak się ma jej zdrowie oraz ile napięcia ma@PeliKan i co o tym sądzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Georgi84 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 A próbowałeś na wyłączonym telefonie ładować baterię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olek Wójcik Opublikowano 31 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 A próbowałeś na wyłączonym telefonie ładować baterię?Tak próbowałem, ) aduje tylko do 89%A kiedy go zrestartuje jest mniej np 60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 No to już masz prawdopodobnie padniętą baterię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olek Wójcik Opublikowano 31 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 serwis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 A jest niewymienna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Wydaje mi się że napięcie może być za duże, ale mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Georgi84 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Zasadniczo na screenach z Cpu-Z wszystko było ok. Bateria powinna się naładować do troszkę poniżej 4300mV... Podobną sytuację miałem na starym Galaxy S2, nie ładował nawet do 5% baterii, winna była płytka z gniazdem USB(moduł USB z anteną ) . Może w tym modelu jest podobnie..? Nie rozłącza ładowania przy delikatnym poruszaniu wtyczką podczas ładowania? Nie rozłącza podczas przenoszenia danych po kablu z kompa na telefon i odwrotnie?Niestety z alcatelem nigdy nie miałem styczności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olek Wójcik Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 A jest niewymienna ?Tak bateria jest niewymienialna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 To raczej serwis, jeśli nie masz doświadczenia w rozbieraniu telefonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olek Wójcik Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Zasadniczo na screenach z Cpu-Z wszystko było ok. Bateria powinna się naładować do troszkę poniżej 4300mV... Podobną sytuację miałem na starym Galaxy S2, nie ładował nawet do 5% baterii, winna była płytka z gniazdem USB(moduł USB z anteną ) . Może w tym modelu jest podobnie..? Nie rozłącza ładowania przy delikatnym poruszaniu wtyczką podczas ładowania? Nie rozłącza podczas przenoszenia danych po kablu z kompa na telefon i odwrotnie?Niestety z alcatelem nigdy nie miałem styczności...Tak kiedy porusze lekko telefon ti ladowanie się rozlancza.To raczej serwis, jeśli nie masz doświadczenia w rozbieraniu telefonówMyslisz ze na gwarancji to uwzględnią?To raczej serwis, jeśli nie masz doświadczenia w rozbieraniu telefonówMyślisz ze na gwarancji to uwzględnia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Jeśli nie było nic grzebane, to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olek Wójcik Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Jeśli nie było nic grzebane, to takGrzebane w znaczeniu rozkręcane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Tak, i grzebanie w oprogramowaniu. Nie cytuj posta pod postem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Georgi84 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Ogarnij telefon do stanu fabrycznego i oddaj na gwarancję. Jeśli to bateria to powinni ją wymienić jeśli jest niewyjmowalna. Gniazdo USB też powinni zrobić jeśli nie próbowałeś rozkręcać telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olek Wójcik Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Jedyne co zrobilem to przywróciłem ustawienia domyślne. W środę oddaję telefon do serwisu. Jak przygotować go do serwisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Faktura,gwarancja.. Najlepiej cale pudełko jak kupiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Olek Wójcik
35 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi