Eugeniusz Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Ok, wieczorem, jak będę w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgodnie z obietnicą macie reupload ode mnie Link tutaj: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Zmieniłem lokalizację plików. Założyłem nowe katalogi, przeniosłem pliki, teraz odin je widzi. Albo kwestia ponownego uruchomienia komputera, wczoraj nie zrobiłem tego. Zobaczymy co pójdzie dalej. 4 godziny temu, CyanowySamsung napisał: Zgodnie z obietnicą macie reupload ode mnie Link tutaj: Co krok to problem...udało się pobrać pliki od Cyanowego, dzięki wielkie! - te 2.3.4 Wgrałem je, potem 4.1.2, potem 4.1.2 z rozszerzoną partycją, uruchamiam recovery i...no właśnie. Nie ma trybu aby wgrać philz.zip Nie ma opcji na instalację...uruchomił się android system recovery (3e) z opcjami: reboot system now apply update from ADB apply update from external storage wipe data/factory reset wipe cache partition apply update from cache I co teraz? 5 godzin temu, CyanowySamsung napisał: Zgodnie z obietnicą macie reupload ode mnie Link tutaj: Co krok to problem...udało się pobrać pliki od Cyanowego, dzięki wielkie! - te 2.3.4 Wgrałem je, potem 4.1.2, potem 4.1.2 z rozszerzoną partycją, uruchamiam recovery i...no właśnie. Nie ma trybu aby wgrać philz.zip Nie ma opcji na instalację...uruchomił się android system recovery (3e) z opcjami: reboot system now apply update from ADB apply update from external storage wipe data/factory reset wipe cache partition apply update from cache I co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinCM Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 wybierasz apply update from external storage i tam będziesz miał choose install sdcard i wskazujesz mu gdzie znajduje się phillz i instalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Udało się, choć po trudach i komplikacjach. Plik philz wgrałem przez odin, ściągnąłem wcześniej z netu plik tar. Potem był problem z zainstalowaniem GApps, wersja super nie weszła, za mało miejsca na partycji. Ponownie przeinstalowałem CM13 i GApps mini. Za pierwszym razem wysypało się, po włączeniu telefonu, jak już uruchomił się CM nie było niczego na ekranie poza komunikatami: Niestety, aplikacja Kreator konfiguracji została zatrzymana. Zgłoś. Ok. I ciągle ten komunikat z innymi dwoma. Znowu Przeinstalowałem CM13 i GApps. I poszło. Na razie chodzi. Dzięki wszystkim za pomoc i wskazówki:), bez Was nie udałoby się, szczególnie pomagał mi MarcinCM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinCM Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Co za dużo to nie zdrowo wystarczy że sklep chodzi systemowe recovery wystarczy do wgrania philz ale można i odinem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Zagrobelny Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Hej, to jak to jest w końcu z aktualizacjami cm13? Wcześniej niektórzy pisali o CMUpdater, że nie wszystkim działa. Chodzi o ten moduł wbudowany w system, służący do aktualizacji systemu, tak? Mi w każdym razie ten moduł nie działa, a kilka razy przy samym pobieraniu pliku z aktualizacją, wyświetliło mi się, że jest niezgodny z MD5. O co w tym chodzi i jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 pobierz ręcznie nowszy build z internetu i wgraj manualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudybka Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Zainstlowałem cm 13 lecz z poradnika z innej strony i nic nie pisalo o tym TWRP , przez co mam Cyanowskie recovery i nie moge przywrocic starego systemu.. Jak to mam teraz zrobic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Zagrobelny Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 O 13.02.2016o15:19, DaRkShAdOw napisał: pobierz ręcznie nowszy build z internetu i wgraj manualnie A wgrywać manualnie można przez recovery dołączone do cm13, czy próbować coś z innymi np. TWRP Isorec? Drugie pytanie odnośnie root'a z obecnej wersji. Zainstalowałem sobie appkę Clean Master i przydzieliłem mu uprawnienia roota, żeby mógł zarządzać autostartem aplikacji. Jednak, gdy próbuję coś w zmieniać poprzez appkę, to wyświetla mi komunikat jak na obrazku. Ktoś wie o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Wywal clean mastera. Jest zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Zagrobelny Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 3 godziny temu, DaRkShAdOw napisał: Wywal clean mastera. Jest zbędny. A mógłbyś wytłumaczyć dlaczego CleanMaster jest zbędny? Proszę też o wskazówkę w jaki sposób mogę wybrać, które aplikacje mają startować z uruchomieniem systemu, a które nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 A po co te wybieranie która ma się uruchamiać? System Android jest na tyle "mądry", że sam wie, która powinna się włączać razem ze wszystkim, która nie. A Clean Master.. założę się, że czyścisz nim ram, błąd. Duży błąd. Dzięki temu ubijasz aplikacje, a one po chwili otwierają się bardziej "agresywnie", bo zostały nagle zamknięte. Jak myślisz? Po co tyle pamięci RAM? Żeby połowa ciągle była wolna? Niewykorzystany RAM to zmarnowany RAM. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Zagrobelny Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 9 minut temu, DaRkShAdOw napisał: A po co te wybieranie która ma się uruchamiać? System Android jest na tyle "mądry", że sam wie, która powinna się włączać razem ze wszystkim, która nie. A Clean Master.. założę się, że czyścisz nim ram, błąd. Duży błąd. Dzięki temu ubijasz aplikacje, a one po chwili otwierają się bardziej "agresywnie", bo zostały nagle zamknięte. Jak myślisz? Po co tyle pamięci RAM? Żeby połowa ciągle była wolna? Niewykorzystany RAM to zmarnowany RAM. I tyle. To prawda, wykorzystywałem go do czyszczenia RAMu, ale też do usuwania "plików śmieci" - czy te pliki to też jakiś mit? Poza tym tak jak wspomniałem używałem go do wybierania które appki mają się uruchamiać same, a które nie i to była jedna z chyba najbardziej przydatnych opcji, bo mimo wszystko im nowszy system, tym więcej RAMu bierze i owszem Andek sam wybierze aplikacje, które mają działać, a które nie, ale jeśli musi to robić ze względu na przepełnienie RAMu, to może mi ubić potrzebną appkę, a zostawić niepotrzebną, stąd przydatność funkcji sterowania autostartem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Co do autostartu, ROM Toolbox Pro, temat jest w dziale Apliakcje a czyszczenie śmieci to już inna kwestia. >CCleaner 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Zagrobelny Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 1 minutę temu, DaRkShAdOw napisał: Co do autostartu, ROM Toolbox Pro, temat jest w dziale Apliakcje a czyszczenie śmieci to już inna kwestia. >CCleaner Dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PL4STER Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Wczoraj w końcu znalazlem chwile i udało mi się zainstalować CM 13 lecz mam 2 problemy.. Pierwszy nie pokazuje mi zasięgu (telefon dzwoni itp) a drugi bluetooth nie wykrywa żadnego urządzenia, skanuje ale nic nie znajduje :/ na CM 12 działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Wykonywałeś pełne wipe systemu po wgraniu CM 13 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonch Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Jak zrobić screenshota na tym romie? Mam problem z aktualizacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Spróbuj Volume - i power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonch Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Poszło, a więc jak kończy pobierać aktualizację to wyskakuje takie coś i nie ważne która jest pobierana Jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Hmm sumy się nie zgadzają. Kolego. Zainstaluj ten rom ręcznie. W recovery, a dokładnie w TWRP możesz wyłączyć sprawdzanie sumy md5 i ta aktualizacja przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonch Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Da się bez instalacji romu? Jakieś wskazówki co i jak prosiłbym. Czy z późniejszymi aktualizacjami może wystąpić ten sam problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Zagrobelny Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 O 15.02.2016o20:31, DaRkShAdOw napisał: Co do autostartu, ROM Toolbox Pro, temat jest w dziale Apliakcje a czyszczenie śmieci to już inna kwestia. >CCleaner Zainstalowałem CCleaner i wyświetla mi tylko komunikat, że nie może czyścić cache w aplikacjach dla Androida 6. Ma ktoś jakąś inną propozycję aplikacji, która zadziała w tej wersji systemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi