Skocz do zawartości
  • 0

[Sony Xperia L] Problem z wejściem do Flashmode

Aroweed

Pytanie

Witam, niedawno wpadła mi w ręce Lka, zobaczyłem, że są ładne romy na 5.1 dla niej to myślę sobie odblokuje i wgram. Robiłem już takie rzeczy na sony live i tam nie było żadnych problemów, a tutaj zaczynają już na samym początku operacji. Po pierwsze nie mogę w ogóle wejść w tryb flashmode, gdy wciskam vol- i podłączam do komputera to zapala się najpierw na czerwono potem zielono(trwa to ok. 0.5 sekundy) i się resetuje. Po drugie gdy zdejmuje bl przez fastboot to on nadal jest. Na ekranie napis "done" a w configuration nadal "bootlader unlock allowed", jeśli byłby odblokowany to byłoby "bootloader unlocked" czyż nie ? 

Ma ktoś jakieś pomysły ? Czytałem na angielskich forach, ale tam nie rozwiązano tematu. 

Będę mega wdzięczny.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Aroweed sprawdź poziom naładowania bateri, połączenie z PC, kabel USB, port, sterowniki

• 0

mialem podobnie z xperia p, mi pomoglo dluzsze przytrzymanie vol-,tj. przytrzymujac vol- podlaczylem tele pod pc jeszcze przez 5 sek. trzymajac vol- potem puszczasz i powinno dzialac

• 0

@DaRkShAdOw 

Niestety bez efektu. To wygląda tak: trzymam vol-, podłączam pod kabel, mrugnie czerwony potem zielony, jest wykrycie sprzętu (przez windows), ale lampka się nie świeci, po ok. 10 sekundach telefon się włącza normalnie. I tak w kółko. 

Na live nie było żadnego problemu, ten sam sposób łączenia i od razu zielona lampka. 

Co ciekawe jak podłączam fastboot to najpierw czerwony, potem na niebiesko i zostaje ten niebieski, a zielony tak jakby nie mógł złapać.

• 0

@Aroweed hmmm... spróbuj z kombinacją klawiszy menu key jeśli masz hardawrowy

• 0

@PeliKan 

Dobra, złamałem bl sposobem od Sony przez fastboot. Teraz nie wiem jak zainstalować inny system przez recovery lollipop. Tzn ściągnąłem modyfikowanego cm12.1 i cyanogen recovery nie chce go zainstalować. Jest napisane "signature verification failed" i tyle. Znasz może kernel z cwm lub twrp, który obsługuje 5.1 ? 

• 0

@Aroweed wgrałeś plik boot.img z paczki zip?

• 0
  W dniu 4.10.2015 o 12:35, Aroweed napisał(a):
"signature verification failed

wygląda na to że

W dniu 4.10.2015 o 16:29, Aroweed napisał(a):
Tak, ale znalazłem sposób na obejście tego

ten otóż sposób nie działa