linux971 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 [samsung Galaxy S Advance] (NIEOFICJALNY) Omni rom z Android'em 5.1.1 by PolishVodka [bez roota] Ostrzeżenie: Nie biorę odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenie telefonu i jakiekolwiek straty Ten Rom nie został testowany na wersji "P", ale na "zwykłym" działa poprawnie i stabilnie Problemy:Zielony obraz w nagraniu (z dźwiękiem) spowodowany błędem z kodowaniem (niektóre aplikacje jak VideoCam Illusion będzie nagrywał poprawnie obraz) Screenshoty: Instalacja: 1. Pobierz (i przenieś) na kartę SD Rom (i gapps)2. Idź do Recovery menu zrób backup aktualnego romu3. Wybierz opcję WIPE DATA/FACTORY RESET i wybierz Yes (i tak z MOUNTS & STORAGE/FORMAT SYSTEM)4. Wybierz "install zip from sdcard1/SD card" i wybierz plik romu. Dalsze instrukcje wyświetlą się na ekranie.4b (opcjonalnie). Od-kliknij opcję "Reboot device" i wybierz "install zip from sdcard1/SD card" i wybierz Gapps, i wybierz Yes. Uruchom ponownie telefon5. Poczekaj kilka (lub kilkanaście) minut, żeby Rom by się uruchomił. Linki:Rom : http://www.mediafire.com/download/09kibypqinijnp2/OMNI_LP5.1.1_I9070_0920.zipGapps: http://opengapps.org/(ARM, 5.1, mini/micro)Oryginalny temat: http://forum.xda-developers.com/galaxy-s-advance/development/rom-omni-rom-t3139661 Suma MD5: 0DA39CD178F37743C26B1FCE1CD1122D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrol34 Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 język polski w tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exfederale Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Witam. Dzisiaj wgrałem ten rom. Wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, iż telefon nie może połaczyć się z internetem. Jest także problem z siecią komórkową. Przy ikonkach wifi i poł. komórk. znajdują się wykrzykniki. W czym jest problem? Sam system jest super szybki w porównaniu z tym co było uprzednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linux971 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Witam. Dzisiaj wgrałem ten rom. Wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, iż telefon nie może połaczyć się z internetem. Jest także problem z siecią komórkową. Przy ikonkach wifi i poł. komórk. znajdują się wykrzykniki. W czym jest problem? Sam system jest super szybki w porównaniu z tym co było uprzednio. To jest jeden z typowych problemów w Lollipopie. Włączyć tryb samolotowy i go potem wyłącz po 30 sekundach. Jeżeli nie działa to wyłącz i włącz telefon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exfederale Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Niestety, to nic nie dało. Brak połączenia z siecią. Nie można zalogować się na konto Google jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linux971 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Niestety, to nic nie dało. Brak połączenia z siecią. Nie można zalogować się na konto Google jakieś pomysły?Spróbuj zainstalować nowszą wersję romu (link został zaktualizowany w tym temacie) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marqes997 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 moge to zainstalować przy wersji andorida 4.1.2 I9070XXLQE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 @marqes997 tak, ale upewnij się że masz najnowsze TWRP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dosterczuk1321 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Witam mam dwa pytania 1.Czy jak mam androida 4.4.4 to moge zainstalować? 2.Czy już wszystko działa, ten internet i kamera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 1. Lepiej ze stock,ale możesz spróbować 2. Tylko podczas nagrywania obraz jest zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Jeśli masz recovery to z tym pierwszym nie powinno być problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibert Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 A ktoś jest w stanie wytłumaczyć dla zielonego w temacie. mam tel GT-19070 (model 19070xxq4) z andkiem 4.1.2 Chciał bym zaktualizować system. Co powinienem zrobić? Hasła flashować stokować są dla mnie nie jasne... (ogólnie angileskie komendy czy skróty są dla mnie czarną magią). Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Flashować - czysta instalacja systemu Stock - Orynginalny system danego producenta np. Samsunga Reszte masz w odpowiednim dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibert Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 to flaszowanie i stokowanie polega na "przywróć ustawienia fabryczne"?? Czy tez na wgranie czegoś lub jest taka opcja przy odpalaniu andka (wolum up / home / power)? Proszę bądź łaskaw, nie krzycz za nie wiedzę i wskaż drogę którą mam podążać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Flashowanie jest to wgrywanie systemu stockowego (czytaj oryginalnego), albo Custom ROM'u (modyfikowany system). Przy flashowaniu bardzo często partycja systemowa się czyści wraz z danymi. Tego telefonu nie miałem więc mogę Ci tylko podać linki z kolejnością co robić: 1. ROOT: 2. CWM Recovery: Jest to dość stara werjs Recovery więc nie wiem czy przejdzie. Warto poszukać TWRP w szukajce Google. Wystarczy znać nazwę modeli ewentualnie kod modelu jak np GT-I9000, a będziesz mieć pasujące TWRP o ile takowe wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibert Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 już myślałem że ograne a ty mnie tu zimną wodą. Jak pisałem. Mam wersje 4.1.2 i nic z systemem nie robiłem..(przepraszam, zrotowałem tel). Czyli mam oryginalną wersje andka. Teraz byłem pewien że muszę: wejść w tryb recowery i kliknąć kolejno: * backup * WIPE DATA * FACTORY RESET następnie odszukać w katalogu MOUNTS & STORAGE odszukać komendę formatu systemu. Teraz to tylko instal zip (romy i gapsy osobno)... tylko wyżej jest gaps micro/mini... czyli mam instalować oba czy to w zależności od mojego tel? Czy jakiś krok pominąłem?? Wiem, pisałeś o CWM ale w poradniku nic o tym nie ma... w innych też się nie mogę doszukać i nie wiem czy proponujesz alternatywną metodę czy ja już jestem dinozaurem. I nawet jeśli postaram się robić aktualizację używając CWM to jest ona ponoć jednorazowa: "Te recovery nie zapisuje się w systemie i trzeba je wgrywać za każdym razem!!!" Czyli po wgraniu update.zip od razu wykonywać kroki: backuup, wipe, factory i format (następnie instalacja rom-a i gapsów)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Jakbyś miał ten telefon w oficjalnej bazie w TWRP Manager, a masz już ROOT'a to sprawa będzie bardzo prosta i zamienisz wtedy to Recovery tym TWRP. Potem już tylko wszystkie Wipe'y z Format System i jedziesz. Innego pomysłu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibert Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Nie ma mojego telefonu w twrp mojego telefonu Polecę w ciemno, tryb recowery z skopiowanym CWM na tel i niech się dzieje wola nieba... ale to jutro bo za chwile do pracy. I będzie albo płacz albo euforia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 To jak będziesz miał CWM to jeszcze poszukaj w szukacje Google nieoficjalnego TWRP. To zawsze coś, a pomoże dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibert Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 podczas instalacji gapsów pokazał się error 70 i telefon się nie odpalał a raczej po każdym rebocie wchodził w tryb recovery. Jeszcze raz sformatowałem i zainstalowałem (dokładnie w ten sam sposób) cm 4.4.2 kitkata i maszyna działa z dostępem do wcześniej zblokowanych aplikacji ze sklepu play. Jak dla mnie ww rom nie godny polecenia dla mojego advanca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Error 70 to chyba za duże Gapps'y żeś zainstalował i dlatego Ci się takie rzeczy dzieją. Spróboj wersję Pico. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi