Pawliniak Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Witam ! Przedstawię w kilku prostych krokach jak zainstalować CyanogenMod na swój telefon Pamiętaj że każda ingerencja w telefon można powodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki.Co będzie potrzebne: Telefon Kabel USB Komputer Sterowniki Co będziemy wgrywać: Root'a Recovery Odin CyanogenMod Skąd pobrać potrzebne pliki: Sterowniki (http://[link nie zgodny z regulaminem]/KauaM) Recovery (http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=654124&d=1310595425) Odin (Odin Multi Downloader v4.38 (Galaxy Mini).rar) CyanogenMod(http://www.mediafire.com/download/sp7661b23y5hcxk/cm-10.0.5-Venky_JB-tass.zip) Plik TASS (TASS_v1.0.rar) Proces instalacji: Instalacje rozpoczynamy od zainstalowania programu kies który zainstaluję nam wszystkie potrzebne sterowniki. Następnie pobieramy wszystkie potrzebne nam pliki recovery, CyanogenMod. CyanogenMod wrzucamy na telefon najlepiej do głównego katalogu na karcie. Rozpoczynamy instalowanie Recovery połączone z rootem Uruchomiamy program Odin'a Załączamy plik tass.ops w polu OPS Zaznaczamy One package W polu One package ładujemy plik tass-recovery-cwm.tar Wyłączamy telefon i przechodzimy do trybu Download (Volume down+HOME+ Power) Podłączamy telefon do komputera i wciskamy start w odinie Po zakończonym procesie telefon uruchomi się ponownie Brawo ! Jeżeli przechodzisz do kolejnego kroku to znaczy że najgorsze już za Tobą Przechodzimy do instalacji CyanogenMod'a Wyłącz telefon i uruchom go w trybie Recovery (Home + Power) Zrób wipe data/reset i wipe cache Wybierz install zip from sd / choose zip from SD Card Wybierz pobrany ROM i zaakceptuj instalację Wykonaj ponownie wipe data/reset i wipe cache Reboot Sukces ! Telefon uruchomi się ponownie.Pierwsze uruchomienie może trwać do 30 min. Bardzo dobrze ! To już wszystko czy było trudno ?NIE ! Jeżeli jakieś zagadnienie jest Ci nie znane sprawdź tutaj http://forum.cyanoge...-dla-zielonych/ Dałeś radę ? Kliknij 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkaczy Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Podana wersja Odina nie jest zgodna z opisem czynnosci do wykonania.Aby wszystko przebieglo sprawnie nalezy dodatkowo pobrac plik ods oraz Odin w wersji" Odin Multi Downloader v4.38" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Dzięki poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qvazar666 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Jeśli łaska dodaj jeszcze download tego pliku Tass.ops. I nie w polu TASS tylko OPS trzeba to dać.Przynajmniej jak tak mam, bo musiałem na własną rękę ściągać ten dodatkowy plik i wyszukiwać gdzie jest to całepole "TASS" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Twoja prośba została spełniona Temat został poprawiony.Dziękujemy łaskawie za tego posta który pomoże innym użytkownikom w instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sc4rn3ck Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Czy zastosowanie tego tutoriala wymaga posiadania już zrootowanego telefonu?Widzę, że w punkcie "co będziemy wgrywać" jest root ale nie widzę na którym etapie faktycznie jest instalowany.W niektórych opisach instalacji ClockWorkMod Recovery czytałem, że do tego potrzebny jest telefon z dostępem do roota. Posiadam Samsung Galaxy Mini S5570XWKT4 w Orange na Androidzie 2.3.6 i szukam po prostu sposobu na przeniesienie wszystkich aplikacji na kartę sd bo pamięci wewnętrznej mam bardzo mało. Stąd trafiłem na pomysł wgrania Custom ROMa. Żaden ze mnie geek i obszerność tematu trochę mnie przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Wgrywając recovery wgrywa się root. Poprawiony już jest temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blady Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Nie działa link do cyanogenmod, jaką wersje pobrać ? najnowszą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Jak nie działa ?Po prawej stronie jest pobieranie. Tutaj link do aktualnej wersji na dzień 21.04.2013 http://www.androidfilehost.com/?fid=22926241640218675 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W4stel4nder Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Mam wlasnie problem z ostatnimi punktami otóż biorę install zip from sd ale nie pojawia mi sie zaden wybor roma tylko ten kapelusz z e strzalka pomaranczową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Coś źle może wgrałeś. Powinna być lista z folderami. Jeżeli masz możliwość zamieść zdjęcie przed wyborem Install Zip lub spróbuj innymi opcjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakrzak Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 jaka jest stabilna wersja CM dla Galaxy Mini? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Nie ma stabilnej, ale już jest EXPERIMENTAL cm-10.1-20130421-EXPERIMENTAL-tass.ziphttp://www.androidfilehost.com/?fid=22926241640218675 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddominekk Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Dlaczego w wersji NIGHTLY dzialalo Google Play a w wersji EXPERIMENTAL nie dziala Przez brak Google Play`a wracam na nightly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Możesz opisać bliżej swój problem związany z brakiem sklepu ?Wszystko związane z instalacją paczki google zostało poprawnie wykonane ? Spróbuj ponownie wgrać i sprawdzić jaki komunikat się pojawi na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakrzak Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Nie ma stabilnej, ale już jest EXPERIMENTAL cm-10.1-20130421-EXPERIMENTAL-tass.ziphttp://www.androidfilehost.com/?fid=22926241640218675kompletnie żadna nie jest stabilna? Edytowane 28 Czerwca 2013 przez aloisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Z tego co widzę to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 po zrobieniu tego w odinie, chciałem przejść do instalacji ROM`a ale telefon się długo uruchamia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Standardowo długo się uruchamia, aczkolwiek nie powinno to trwać dłużej niż 30 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skate18x Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Witam. zrobilem wszystko jak w tym poradniku lecz przy instalacji z karty sd pisze installation aborted. co teraz mam zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Może źle się ściągnęło - spróbuj pobrać raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skate18x Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 ok juz jest ok byl blad w archiwum dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek1697 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Jakiego trzeba mieć Android, żeby wgrać tego moda? 2.2 Froyo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Może być. Po wgraniu wersja systemu się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek1697 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Ktoś wcześniej napisał, że w wersji EXPERIMENTAL nie działa Google Play. Czy to prawda?P.S. Czy jest język polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi