kinomam0 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 WitamPewnie wielu zastanawia się jak to możliwe , a jednak i jak pokazuje Test Speed przyspieszenie jest zauważalne Na czym to polega ?Lakonicznie tłumacząc , to producenci kart wprowadzają ograniczenia tłumacząc tym , ze karty klasy niższej są produkowane z gorszych materiałów i dlatego maja ograniczenia związane z prędkością , aby wydłużyć ich żywotność.Wymagania:SD-Booster https://play.google.com/store/apps/details?id=de.mehrmann.sdbooster&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImRlLm1laHJtYW5uLnNkYm9vc3RlciJdRootOpcjonalnie jak ktoś chce sprawdzić wyniki https://play.google.com/store/apps/details?id=ales.veluscek.sdtools&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImFsZXMudmVsdXNjZWsuc2R0b29scyJdW okienku wybieramy prędkość - patrz zdjęcieOdhaczamy set on boot i cieszymy się szybszą karta SD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 to nie jest przyspieszanie, tylko zwiekszenie komórki na zapis kosztem tego ze miejsca bedzie mniej, bo plik np. 1KB bedzie wazył nie 1KB na karcie a 1MB i do tego nie potrzebujemy roota czy programów, wystarczy windows i wybrac rozmiar alokacji 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 @Provectus dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Moim zdaniem jeśli chcesz używać karty jako pamięci wewnętrznej np. instalować na niej gry i aplikacje, i chcesz żeby to w miarę działało lepiej wydać te parę złotych więcej i kupić porządna kartę wysokiej klasy np 10 to chyba najwyzsza. Ja mam 64gb class 10 i dziala bardzo dobrze. Transfer plików też dość szybki. Kiedyś bawiłem się w takie głupoty to tylko karta się zepsuła hehe? Moim zdaniem to logiczne, jeśli karta jest fizycznie słaba ( w sensie słaby transfer danych) to nie jesteś w stanie z niej zrobić demona prędkości. Ale to tylko moja opinia oczywiście. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ml13 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zwiększenie jednostki alokacji to trick mi znany od dawny, ale za to bardzo skuteczny. Co prawda zapisu nim nie zwiększymy, ale z odczytem można zrobić cuda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costucha Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Powiem Ci, że zrobiłem wszystko zrobiłem, tak jak opisane i nic mi karta SD nie przyspieszyła. Może to nie działa na SGS4 - ma takie prawo. Wrzucę potem screeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonim_wy Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 W dniu 9.01.2017 o 01:03, PatrzKomuUfaszGb napisał: Moim zdaniem jeśli chcesz używać karty jako pamięci wewnętrznej np. instalować na niej gry i aplikacje, i chcesz żeby to w miarę działało lepiej wydać te parę złotych więcej i kupić porządna kartę wysokiej klasy np 10 to chyba najwyzsza. Ja mam 64gb class 10 i dziala bardzo dobrze. Transfer plików też dość szybki. Kiedyś bawiłem się w takie głupoty to tylko karta się zepsuła hehe? Moim zdaniem to logiczne, jeśli karta jest fizycznie słaba ( w sensie słaby transfer danych) to nie jesteś w stanie z niej zrobić demona prędkości. Ale to tylko moja opinia oczywiście. Pozdrawiam. Ja mam kartę pamięci klasy 10 ale nagle zaczęły się pojawiać komunikaty o ze moja karta jest wolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filmy Linux Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 To jakaś bajka? Fizycznie karta nie pozwoli na przyspieszenie. A nawet jak przyspieszy to ciekawe jaka będzie żywotność tej SD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Poradnik z 2013 roku, wtedy była taka możliwość.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi