Zacksu22 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Ktoś po mógłby mi zrootować ten tablet? Próbowałem Kingo Root, sposób z xda. I nic, Kingo root poległ. A po próbie roota sposobem z xda, tablet wpadł w bootloopa i nawet uruchomić się nie chciał. Musiałem baterię odpinać i spowrotem wpinać. Ja juz nie wiem, jak to ugryź. W dodatku SP Flashtool robi problemy przy probie flashowania oryginalnego systemu. Szuka urządzenia, lub wywala błąd. Że urządzenie nie wspierane czy cos w tym stylu. Ktoś byłby tak miły i mi z tym pomógł? Będę wdzięczny Próbowałem na Windows 7 64 bit. Wszystkie sterowniki poinstalowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zacksu22 Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Dobra, dzięki jutro się tym pobawię. I zdam relację co i jakjeśli możesz wgrać przez fastboota custom recovery to możesz sflashować ten pliczekDziękuję za ten plik. Przydał się. Oblokowałem bootloader sposobem z xda (tym razem na spokojnie). Wszystko poszło idealnie. I o dziwo tym razem poprawnie. Odblokowało bl i dograło cwm recovery. To tylko dałem install from sd i w grałem normalnego roota. Bo wczoraj bawiłem się jeszcze rootowaniem przez aplikacje. I zrootowało mi Acera (KingRoot). Ale su był po Chińsku i ledwo używać się tego dało. Teraz mam po Angielsku w końcu w ludzkim języku. Teraz idę jakiegoś custom Roma szukać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Przez Kingo musi być włączony tryb debugowania (patrz opcje programistyczne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawel7423 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 oprócz trybu debugowania w ustawieniach w zabezpieczeniach musisz włączyć instalację nieznanych źródeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zacksu22 Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 No mam to wszytko. Nie jest to pierwszy telefon/tablet który flashuje z Androidem. Te rzeczy włączam zaraz po tym jak jakikolwiek telefon z Androidem wpadnie mi w ręce. Taki nawyk już mam. I dalej mam to co napisałem w pierwszym poście. Na xda, wyczytałem że może to przez zablokowany bootloader. Ale jak próbuję rootować tablet metodą z xda. To tablet łapie bootloopa. Nie wiem co jest grane. A Kingo Root po 3/4% wywala root failedBez debugowania USB i nieznanych źródeł by mi Kingo root nawet nie wykrył urządzenia. Bo Angielski umiem. I widziałem info w tym programie o debugowaniu.Co najlepsze, ostatnio robiłem tym Kingo Root 4 inne telefony (Xperie , dwa lg, i jeszcze coś) i problemu nie było. A nie grze bałem nic przy bootloaderze. Stockowy najnowszy system w tych urządzeniach był). Dopiero przy próbie rootowania Acera takie cyrki mam. Nie wiem już jak to ugryź. Bo od 2011 roku (od wtedy hobbistycznie tuninguje telefony z Androidem) nie miałem nigdy takich szopek. A robiłem już prawie setkę tych telefonów z Androidem (łamanie bootloadera, root itp). Ktoś ma jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 King_Stone_69 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Hmm... zrób wipe data i spróbuj zrootować przez kingo a jak nie wyjdzie to przez recovery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 jeśli możesz wgrać przez fastboota custom recovery to możesz sflashować ten pliczekUPDATE-SuperSU-v2.46.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Problem został rozwiązany lub temat wyczerpany. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Jak poprawnie założyć temat -> http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/forum-0/announcement-2-jak-zak%C5%82ada%C4%87-tematy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zacksu22
Ktoś po mógłby mi zrootować ten tablet?
Próbowałem Kingo Root, sposób z xda.
I nic, Kingo root poległ.
A po próbie roota sposobem z xda, tablet wpadł w bootloopa i nawet uruchomić się nie chciał.
Musiałem baterię odpinać i spowrotem wpinać.
Ja juz nie wiem, jak to ugryź.
W dodatku SP Flashtool robi problemy przy probie flashowania oryginalnego systemu.
Szuka urządzenia, lub wywala błąd.
Że urządzenie nie wspierane czy cos w tym stylu.
Ktoś byłby tak miły i mi z tym pomógł?
Będę wdzięczny
Próbowałem na Windows 7 64 bit.
Wszystkie sterowniki poinstalowane.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi