MaRRaT Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Witam, chciał bym wam zaprezentować jak wgrać "czysty" (nie zawalony aplikacjami od operatora) soft.Do tego zadania będą nam potrzebne 3 pliki:• KDZ (program do flashowania)http://www.speedysha...Z_FW_UPD_EN.zipLubchomikuj.pl/M...N,397210154.rar• Sterowniki LGhttp://www.speedysha...nikiLGSwift.rarLubwww.lg.com/pl...owych/lg-LGE400• Niebrandowany soft od LGwww.lgswift.p...-lg-t15883.htmlPodczas wykonywania tej czynności tracisz wszystkie dane i aplikacje znajdujące się w telefonie. Możesz zrobić kopie aplikacji np Aplikacją Titanuim Backup. (Mozna pobrać w załączniku:P)To zaczynamy Uwaga! Przed przystąpieniem do działań zaleca się przywrócenie ustawień fabrycznych. Konieczne jest zaznaczenie opcji debuggowanie w ustawieniach1. Na początek rozpakowujemy paczkę SterownikiLGSwift i instalujemy oba wypakowane pliki.2. Następnie wypakowujemy paczkę KDZ_FW_UPD_EN.zip.3. Teraz otwieramy folder do którego rozpakowaliśmy wyżej wymienioną paczkę i instalujemy plik. msxml.exe4. Otwieramy KDZ_FW_UPD.exe i w oknie ustawiamy opcje•Type: 3GQCT•PhoneMode: DIAG5. W polu KDZ file wybieramy wcześniej ściągnięty soft.6. Upewniamy się czy telefon jest włączony oraz podłączony do tylniego portu USB7. Klikamy przycisk Launch software update i czekamy.8. Po około 10-15 minutach wracamy, i prawdopodobnie na ekranie (w dolnej części okienka KDZ) będzie tekst "===FINISHED===" - telefon już będziemy mogli spokojnie odłączyć telefon od USB i włączyć go.Po tej operacji zaleca się przywrócenie ustawień fabrycznych - czasami partycja z danymi w telefonie nie zostaje wykasowana i przez to możemy poczuć zdecydowane spowolnienie telefonu oraz błędne działanie aplikacjiNie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenie telefonu.Zródło: LgSwift.plTitanium Backup v4.7.2.rar 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertmar Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 kdz file - nie ma pliku o takim rozszerzeniu w folderze z pobranym softem. co mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 A kdz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertmar Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 nie ma pliku o rozszerzeniu .kdzpobrałem już 3 softy i w żadnym nie ma :<możesz podesłać link do fajnego gdzie takowe rozszerzenie powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 A jaki format ma ten plik ?Poszukam Ci zaraz http://lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertmar Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 ogólnie to jestem teraz na win X więc rozszerzenie może być błędne. widzę tam wiele folderów a w nich pliki np. .RC bądź .SH i .KO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 nie rozpakowałeś go czasem ? Podałem ci linki do softów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertmar Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 rozpakowałem gdyż archiwa to tradycyjnie .zip. pobieram to od Ciebie, z góry dziękuję bo widzę już że jest dobre rozszerzenie. jakby co będę pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowelin Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Mam problem . Ten program nie wykrywa mojego telefonu . Co robic? Mam problem . Ten program nie wykrywa mojego telefonu . Co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryoPL Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zainstaluj sterowniki z oficjalnej strony LG, prawdopodobnie źle zainstalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek Golas Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Witam. mam banalne pytanie bo odpowiedź chyba znam ale wolę się upewnic tak juz mam że musze wiedzieć wszystko na 100% czy jak mam cyjanka wgrywanego przez cwm to teraz normalnie moge sobie rom podany w temacie wgrać przez KDZ ? Odpowiedź brzmi tak ? prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 To jest czysty rom tak więc raczej tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiannnn Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Mój komputer nie wykrywa telefonu. Co mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Sterowniki zainstalowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiannnn Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Tak wszystko zrobione i zainstalowane ( oczywiście próbowałem wszystko i dalej mój komputer nie wykrywa telefonu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 A inny port usb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiannnn Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 To samo co przy pierwszym porcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 A jaki masz system na PC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiannnn Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Windows XP, ale i tak oddałem już telefon do gościa który mi wgra oprogramowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Co do KDZ przekierowuję do tematu obok: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php?/topic/1061-Poradnik-jak-wgrywa-sie-soft-do-LG-L3-używając-pliku-KDz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi