Johny Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Zanim zaczęły się te objawy telefon był fabrycznie nieruszany, ani rootowany tylko raz aktualizowany przez kies. Problemy zaczęły się jakieś 1-2 tyg temu na oryginalnym oprogramowaniu. Myślałem, że rootowanie + wgranie nowego jądra i cyanogena mu pomoże lecz objawy te same :/ Jutro sprawdzę tą baterie bo mam dostęp do drugiego takiego samego fona, który był nietykany więc zobaczymy czy tam działa moja bateria. Mój telefon nie był nigdy zalany.Witam, mianowicie sytuacja wygląda następująco odinstalowując program antywirusowy o nazwie LOOKOUT problem ucichł bateria trzyma tyle ile ma trzymać a telefon się nie wyłącza jest to możliwe by ta aplikacja wpływała tak drastycznie na funkcjonowanie mojego telefonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazak12 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Jest możliwe ze np w nocy telefon nie mógł przejść w stan Deep Sleep i pobierała dużo energii ponieważ jej proces był cały czas włączony. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Jest takie prawdopodobieństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadd Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Witam, jakis pomysl ktorego roota wybrac do wersji modemu ...LS8 i nr wersji ...MS1 ? Bo nie moge znalezc odpowiedniego :/Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Spróbuj na tych dostępnych może któryś zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user1515 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Witam, jakis pomysl ktorego roota wybrac do wersji modemu ...LS8 i nr wersji ...MS1 ? Bo nie moge znalezc odpowiedniego :/Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu TapatalkaJa osobiście proponuję paczkę PhilZ do ściągnięcia z XDA, sprawdziłem działa bez zarzutu i jest bajecznie prosta w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephony Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Mojego numeru nie ma na liście: I9100XXMS2 który mam wgrać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Spróbuj na innych tylko wybierz odpowiednią wersję androida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chantaz Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Witam, Mam podobny problem co kolega wyżej, mam wersję MS7, najnowszy ROM od Samsunga (4.1.2). Co wgrać w takim wypadku? I czy po instalacji starszej wersji CWM mogę zainstalować najnowszą pod CM11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazak12 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Wrzuć uniwersalny philz i po problemie potem wrzucasz cwn pod kit kata flash i potem rebot i wrzucasz cm Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chantaz Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Czy Philza trzeba wgrywać Odinem jak CWM czy można na zewnętrzną kartę go wrzucić i instalować ze stock recovery jako update? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Tak i tak.. zależy jaki plik pobierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chantaz Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Dzięki za pomoc. Wgrałem Philz + CWM + root, a potem zaaktualizowałem samo CWM do najnowszej wersji. Najnowszy Nightly + gappsy coś się gryzą ale MS7 już poszedł bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepko666 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Poratujcie wgrałem tego roota ls8 a telefon dalej jest w download mode zamiast w recovery jednym słowem nie moge odczytac w trybie recovery karty sd w trakcie roota odinem wyskakuje wszystko ok a telefonu dalej nie jest zrootowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbik162 Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Mam wersje I9100XXMS2, którego muszę użyć bo tego nie ma na liście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Jeżeli nie ma konkretnie dla Twojego to spróbuj po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowicjusz19 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Cześć. Wgrałem wersję stable cyanogenmod 10.1 i potrzebuje CF-ROOT wersja: I9100BVLS4 Może ktoś podesłać do niego CF-ROOTa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 look this http://forum.xda-developers.com/galaxy-s2/orig-development/30-10-2012-k-la-lp-t1103399 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPe Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 dobry poradnik, obyło się bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Witam, Mam problem z dobraniem jadra i romu do mojego s2 czy mógłby ktoś podać link do kompatybilnego romu i jadra bo ktoś się bawił telefonem i teraz nic sie nie chce włączyć oprócz znaczka samsunga i reset. Z góry dzięki i pewnie zostanę zkarcony, że mi się nie chce szukać.Chodzi mi o oryginalnego androida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 http://www.sammobile.com/firmwares/jak wgrac poszukaj na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Pomogłeś ściągnąłem z tej strony paczkę ale jeśli chodzi o jej wgranie to według instruktarzu na http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/310-galaxy-s-ii-wgrywanie-czystego-firmware-za-pomoc%C4%85-odin-a/ to nie jestem wstanie tego wgraćWitam, Wgrywam już czwarte z rzedu oprogramowanie i telefon dalej nie chce się odpalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Zrób wipe w recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Dzieki za pomoc wszystko śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaduch Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Np dobra to teraz tak poczytałem sobie trochę na tym forum i w tym temacie i chyba będę potrzebował pomocy. Odkopałem swojego starego I9100 i nabralem checi i ochoty na wrzucenie do niego jakiegoś nowego oprogramowania, zachęcił mnie ten artykuł http://www.komputerswiat.pl/nowosci/smartfony/2016/06/samsung-galaxy-s-ii-z-2011-roku-dostaje-androida-60-marshmallow-dzieki-cyanogenmod-13.aspx Nie wiem czy dam rade ale będę próbował, na pewno uda mi się z waszą pomocą poniżej zrzut ekranu z danymi z mojej S2 i nie mam pojęcia jak mam znaleźć odpowiednie pliki do wgrania (nie wiem który root mam wgrać bo nie ma tam tego co by pasował dla mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi