Łukasz Zawadzki Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Nie wiem o co za bardzo chodzi ale po wrzuceniu kilkukrotnie na tel tego roma mam tylko logo cyanogenmod i nic wiecej soi a system nie chce się uruchomić? Jakieś pomysły? kilkukrotnie już przez re-covery wrzucałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 A CyanogenMod to pierwszy system który wgrałeś? Złapałeś bootlopa.Czasami pomaga pełne wipe Jaką wersje CM wgrywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofel3 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Teraz jest już SmoothieJB v3 Beta2 czy to trzeba teraz sciągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Można. Widać, jest to kolejna wersja wydana przez developera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofel3 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Gdy chce wykonać roka i wciskam przyciski, wyskakuje mi RAMDUMP MODE, Cause Force Upload 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 słucham ?Czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofel3 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 RotaUp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Albo piszesz normalnie posty.. albo zaraz cie warnem ukoronuje. Trollowania nie będę tolerował! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofel3 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Chce wykonać pierwszy punkt Tutorialu, czyli zrootowanie, wciskam klawisze i RAMDUMP MODE, Cause Force Upload, i nic nie moge wybierać przyciskiem od głośności. Czy robie coś źle ? Czy coś musze w tel ustawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Prawdopodobnie masz uwalony tryb recvoery. Wgraj od nowa firmware... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofel3 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 O to lepiej nie, nie znam się na tym, niby można przez Kies ale już kiedyś próbowałem i nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Odin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 To jest chyba ten poradnik.http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/979-wgrywanie-czystego-firmwaresystemu-na-galaxy-s-plus-i9001/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaro Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 po zrobieniu step by step jak opisano w 1 poście wszystko działa jak trzeba. DZIĘKUJĘ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbik162 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Po przytrzymaniu klawiszy vol up, home, power wyskoczyło mi:RAMDUMP MODECause: Force UploadNie wiem co to jest, nigdy mi takie coś nie wyskoczyło.Jak wgrywałem CyanogenMod na Galaxy Ace to miałem normalnie.Czy mogłby mi ktoś powiedzieć co to jest?Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Masz problem z optymalizacją pamięci RAM. Musisz od nowa wgrać ROM np. przez ODIN. Ale nie wiem, czy ten problem zniknie... ostatnio inny użytkownik miał taki problem i telefon skończył jako podkładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaDen11 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Hej!Mam problem gdy wciskam vol+ home i power na telefonie pojawia się : RAMDUMP MODE Cause : Force Upload.i nic więcej jak mam wgrać system?Ps.Mam telefon zbrandowany z Orange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Wyżej NeoCM napisał co trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andreoz Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Witam Zainstalowałem wg Twojego przepisu i śmiga aż miło:)Ale nie odbyło się bez problemów za pierwszym razem złapałem bootloopa ale odin dał radę. Za drugim razem wszystko dobrze poszło ale dalej nie jestem pewien na 100% jak to zroiłem bo na pewno nie mam opcji FORMAT DATA ani WIPE DATA kiedy robię ten krok: "Wybieramy Wipe wykonujemy (Cashe, Dalvic Cashe, Format Data)" Wszystko ładnie chodzi ale chce być pewny co tam wkońcu ma być)) PozdroAndreoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Instalowałeś to? http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/376-teamwin-recovery-project-twrp-2321/ Po instalacji recovery jest dotykowe i pokazują się kafelki. Klikamy Wipe i wykonujemy to co napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andreoz Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) Witam Tak RECOVERY zrobione jest dotyk są kafelki ale za &*^&^%>@! nie ma opcji FORMAT DATA ani WIPE DATA:) Jest tylko FACTORY RESETtak jak na tym ekranie:) Edytowane 13 Lutego 2014 przez aloisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Jest tylko FACTORY RESETI to trzeba dać jako full wipe - to forma umowna i każdy kto odrobinę ma wiedzy wie o co kaman. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Jest na pewno format data itp...Wiem, bo używałem niegdyś na L9... trzeba tylko się rozejrzeć po tym TWRP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Kowalski Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Witam mam problem a mianowicie gdy próbuję wejść w Recovery Mode i zamiast wyskoczyć mi menu wyświetla sie komunikat u góry ekranu : RAMDUP MODE cause : Force Upload co to znaczy i co moge z tym zrobić ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel-majda Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Michał Kowalski, mnie też się tak działo, ale znalazłem taki oto sposób w internecie: podepnij wyłączony telefon do kompa i włącz go trzymając Power+VolumeUP (bez Home), a gdy pojawi się android wyskakujący z pudełka, wciśnij menu i poczekaj chwilę.Wiem, że to z tym podłączeniem do kompa brzmi dziwnie, ale działa.Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi