Pawliniak Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Witam ! Przedstawię w kilku prostych krokach jak zacząć swoją przygodę z modowaniem Pamiętaj że każda ingerencja w telefon można powodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki.Co będzie potrzebne: Telefon Kabel USB Komputer Sterowniki Co będziemy wgrywać: Root'a Recovery Rom + Gappsy Skąd pobrać potrzebne pliki: Sterowniki (http://www.samsung.c...ftware/KIES/JSP) Root (http://forum.cyanoge...o-i-przyjemnie/) Recovery (http://forum.cyanoge...ject-twrp-2321/) Rom + Gappsy (Zbiór romów jest ogromny ja polecam ten http://forum.cyanoge...m10smoothiejb™/) Proces instalacji: Instalacje rozpoczynamy od zainstalowania programu kies który zainstaluję nam wszystkie potrzebne sterowniki. Następnie pobieramy wszystkie potrzebne nam pliki root, recovery, rom, gappsy i wrzucamy na telefon najlepiej do głównego katalogu. Przechodzimy do Recovery: Wyłączamy telefon Przytrzymujemy vol +, home, power Po pojawieniu się podświetlenia puszczamy power (nadal trzymamy vol+ oraz home) Za pomocą klawiszy głośności wybieramy "apply update from sdcard" Naciskamy Home żeby zatwierdzić Wybieramy Root-i9001-Signed.zip 2 sekundy i mamy ROOT Restart za pomocą reboot system now Brawo ! Własnie wgrałeś root'a Kolejny krok to Recovery: Wyłączamy telefon Przytrzymujemy vol +, home, power Po pojawieniu się podświetlenia puszczamy power (nadal trzymamy vol+ oraz home) Za pomocą klawiszy głośności wybieramy "apply update from sdcard" Naciskamy Home żeby zatwierdzić Wybieramy twrp2.3.2.1-recovery.zip 20 sekund i mamy nowe recovery Restart za pomocą reboot system now Sukces ! Telefon uruchomi się ponownie. Ostatni etap to Rom: Wyłączamy telefon Przytrzymujemy vol +, home, power Po pojawieniu się podświetlenia puszczamy power (nadal trzymamy vol+ oraz home) Zauważamy ze inaczej wszystko wygląda. Poruszamy się za pomocą dotyku. Wybieramy Wipe wykonujemy (Cashe, Dalvic Cashe, Format Data) Wracamy do głównego ekranu Wybieramy Install następnie SmoothieJB-v2.zip 60 sekund i mamy nowy rom Wracamy do głównego ekranu wybieramy ponnownie install i gapps-jb-20121011-signed.zip 10 sekund i mamy gappsy Wracamy do głównego ekranu i wybieramy Rebote Bardzo dobrze ! To już wszystko czy było trudno ? NIE ! Ramdump mode - > Jeżeli jakieś zagadnienie jest Ci nie znane sprawdź tutaj http://forum.cyanoge...-dla-zielonych/ Dałeś radę ? Polub 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starzaur Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Po instalacji tego softu telefon nie łączy się z samsung kies. Jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Prawdopodobnie opcje podłączenia telefonu z komputerem są ustawione źle. W ustawieniach poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krS Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Mam pytanie napisałeś tutaj Format Data , czyli chodzi o Factory Reset ? bo nie mam takiej opcji w tym recovery. Pierwszy raz to robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Zainstalowałeś recovery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krS Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 juz mi się udało zainstalować ładnie smiga , szkoda że niektóre wyrazy są wciąż po angielsku takto perfekt , usb nie działa mi coś nie wiem czemuwyłączyłem tryb debbugowania i dalej nic ;// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Spróbuj na innym porcie bądź uruchom ponownie telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azus Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Wszystko działa jak należy .podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNamiar Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Mam problem, a mianowicie, po zrobieniu wszystkiego zgodnie z poradnikiem mam ekran ładowania CyanogenMod i nic dalej. Cały czas się tylko ładuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Czemu piszesz ten sam post w 2 różnych tematach? To co ci się przydazylo to tzw. bootloop. Czyli ciągłe uruchamianie systemu. Rozwiązanie jest proste. Zainstaluj ponownie ten rom ale nie zapomnij o fullwipe czy factory reset. Wysłano z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PVL94 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Siemanko. Wrzuciłem dziś tego CM 10 wg tutorialu na swojego SGS+. Wszystkie pliki z tego tematu, też Smoothie JB itp. Jednak w menu nie mam aparatu, oraz po wejściu do file manager nie mogę otworzyć żadnego zdjecia. Co może być przyczyną? Czy po zainstalowaniu CM muszę sformatować kartę SD i wtedy na nowo nagrać na nią to co tam jest i wtedy będzie działać? Co z aparatem? Pozdrawiam Edit:Ok, problem rozwiązany, zainstalowałem wszystko od nowa, pogrzebałem głębiej w ustawieniach i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiltom Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 działa wszystko. jedynie recovery sie wyłącza po około 3 minutach samo nawet jak wgrywam roma, ale zdążyłem i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sliwa Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Po instalacji wszystko dziala jak trzeba. Dzieki i pozdrawiam. Małe sprostowanie, nie mam jednak aplikacji do aparatu i galerii, instalowałem wszystko dwa razy, razem z factory reset. Niestety wciąż nic. Czy ktoś może podpowiedzieć co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bitto Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 a mi się wydarzył bootloop i nie pomogła próba reanimacji odinem + ariesVe.fak.i co teraz? a wszystko wg instrukcji było robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enzosik Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Mam pytanie napisałeś tutaj Format Data , czyli chodzi o Factory Reset ? bo nie mam takiej opcji w tym recovery. Pierwszy raz to robieMam dokładnie ten sam problem. Telefon miałem już zrootowany dawno, recovery zainstalowane, ale Format Data nie mam wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Wipe data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerros Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Małe sprostowanie, nie mam jednak aplikacji do aparatu i galerii, instalowałem wszystko dwa razy, razem z factory reset. Niestety wciąż nic. Czy ktoś może podpowiedzieć co z tym zrobić? Mam ten sam problem, przydała by się dobra rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Jeżeli wszystko zostało wykonane zgodnie z poradnikiem powinno działać. Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne przez ustawienia czyszcząc wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerros Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Jeżeli wszystko zostało wykonane zgodnie z poradnikiem powinno działać. Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne przez ustawienia czyszcząc wszystko.Zresetowałem system przez Recovery i dalej nie posiadam żadnej "aplikacji" pod aparat i galerię. Internet działa i inne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jeżeli Nerros Ci to nie przeszkadza doinstaluj sobie aplikacje aparatu oraz galerii ze sklepu. https://play.google.com/store/search?q=gallery&c=apps https://play.google.com/store/search?q=camera&c=apps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerros Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Dzięki! Usiłowałem wcześniej pobrać aplikację aparatu lecz tamte nie działały. Teraz jest wszystko jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Bardzo nas to cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Augustyniak Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Pomocy !!!Zrobiłem wszystko według poradnika i mam bootloopa! Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Hmm wgrać musisz zapewne czysty system Ale spróbuj pobrać inny rom i go wgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Przez odina zainstaluj stoca Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi