DaRkShAdOw Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Samsung Galaxy Grand Prime - wgrywanie oficjalnego oprogramowaniaWSZYSTKO ROBISZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ! Wymagania:Sterowniki Samsung ODIN Stock do wgrania Bateria naładowana do conajmniej 40% Komputer USB Telefon Samsung Galaxy Grand PrimeInstrukcja:NIE POMIŃ ŻADNEGO KROKU!Pobierz sterowniki oraz je zainstaluj Pobierz i rozpakuj Odina Pobierz i rozpakuj Stocka Wyłącz telefon Włącz go w trybie Download(VOL-,HOME,POWER potem naciśnij VOL+) Podłącz telefon przez USB do komputera Odpal odin.exe Po włączeniu ukaże się okno ODINa(upewnij się że jeden prostokąt świeci na żółto, to oznacza że telefon jest podłączony prawidłowo) Kliknij PDA i zlokalizuj pobrany i rozpakowany stock, jeśli go znajdziesz kliknij na niego,a potem kliknij otwórz Kliknij START Kiedy proces się zakończy i pokaże się animacja włączania wyjmij baterię Teraz włącz telefon kombinacją VOL+,HOME, POWER Klawiszem VOL- przejdź do Wipe data/factory reset, po czym kliknij POWER Potem wybierz Yes Teraz kliknij Reboot system now Pierwsze włączenie może trochę potrwać, więc spokojnie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szwarc Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zeby pobrac musze sie zrejestrowac? serio?Po 2 nr. PDA wersji XEO w necie nie zgadza sie z moim, tez mam wersje XEO A ta animacja włączanie ma sie pojawic na telefonie jesli dobrze zrozumialem, to wyciagniecie bateri jest konieczne, bo sie boje ze zrobie to zapozno, moze wyjąć na początku W poprzednim temacie, co zadawałem pytanie pisałeś: i jeśli chcesz aby nie było śladu po roocie, to w recovery sformatuj /system, /data i /cache , potem tryb download i flash stockarozumiem ze zrobic to na poczatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 tak a potem sflashowac,fakt trzeba się zarejestrować ale jest to w pełni darmowe, inny nr? powiedz jaki był i jaki jest, a z tym wyciąganiem baterii nie musi być odrazu ale najlepiej w kilku pierwszych sekundach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szwarc Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Ja aposiadam model SM-GZ30FZWersja modemu u mnie: G530FZXXU1AOA3Zobacz pod tym linkiem: G530FZXXU1AOC1 To raczej róznica, mogą byc komplikacje. Nie bedę ryzykował z telefonem który mam niespełna 2 tygodnie. No chyba ze to nie ma roznicy, tyle ze niebierzesz odpowiedzialnosci za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 ważne aby było te "G530" czyli nr modelu, reszta jest mało ważna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szwarc Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 mój stock ma byc w formacie zip?jest problem bo u mnie świeci telefon w odinie na niebiesko, różnica to jest czy zółty czy niebieski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 aa, nie, dobrze jest, a z tym ZIP to musisz rozpakować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szwarc Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 czyli moze byc niebieski? napisz tak albo nie XD W poprzednim temacie, co zadawałem pytanie pisałeś:DaRkShAdOw, dnia 20 Cze 2015 - 14:16, napisał:i jeśli chcesz aby nie było śladu po roocie, to w recovery sformatuj /system, /data i /cache , potem tryb download i flash stockarozumiem ze zrobic to na poczatkutak a potem sflashowac,troche chaotycznie ale pierw robie to w recovery zeby sladu nie bylo po roocie, a pozniej przystepuje do dzialania? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 hmm.. bo masz stock recovery... rób tego softa, raczej nic nie bd, bo myślałem że masz jakieś CWM, albo TWRP i wtedy by można było tak zrobić ale jeśli był tylko root to po wgraniu systemu na nowo powinno być ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szwarc Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 ok, tylko plis pisz dla zielonych, bo troche chaotyczniemam robic to:i jeśli chcesz aby nie było śladu po roocie, to w recovery sformatuj /system, /data i /cache , potem tryb download i flash stockai czy ten kolor moze byc niebieski u mnie?i zrozumielem ze po z pzywruceniu stocka bedzie okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 tak wgraj stocka i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szwarc Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 czyli nie musze formatowac data system i cachedobrze mysle ze zachowam dane?jak nie to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 w teorii zachowasz dane, co do formatu, nie da sie na androidowym recovery tego zrobić, więc nie musisz tego robić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szwarc Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 ok, dzienkistad moich tyle pytan ze juz czesciowo unieruchomilem mojego lg l9 i teraz nie chce uwalic swojego samsunga, a mi sie rence trzesaXD trzymajcie za mnie kciuki XD poprawicie w głównym poście macie pobrać odina 3.07 zle gościu przeczytał, inaczej nie ma się funkcji PDA do wybrania12.when your phone reboot remove your battery13.Now push Volume up + power + home together to go in recovery14.Now navigate to wipe data reset by pressing volume up /down15.Click on wipe data reset by pressing power16.Again Navigate to reboot system now and click on itnie zrobiłem tego bo sie nie dało, znaczy wyjąłem baterie i trzymałem swoje on i tak sie uruchomił normalniewłaśnie mi sie uruchamia i aktualizuje aplikacje, no i sie uruchomił i wszystkie apk i pliki sie zachowały Prosze o solidna odpowiedz na kazde pytanie:1.ZLE CZY DOBRZE, zobacza w serwisie slady po roocie2. Czy teraz moge zrobic to czego nie mogłem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 ad1. jeśli nie masz nabitego knoxa (jeśli masz) oraz licznik flashowań i masz w info o telefonie że system jest oficjalny to wszystko jest cacyad2. sprecyzuj, na pewno nie polecisz nim na księżyc xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szwarc Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 ad2. to co w ramce qute ad1. jak sprawdzic tego knoxa licznik flash i info o foniei zostały mi opcje programisty w menu, dobbrze bylo by je showac zeby nie podejrzewali mnie nawet o grzebanie Pytanie3CPytanie 3mam zrobic ten reset wipe i data co milem na mysli w pytaniu 2Pytanie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 ad1. w info o oprogramowaniu, a licznik flashowań, przy włączaniu jak nie masz trójkąta to jest gitad2. poddaje się bo nie ogarniam xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szwarc Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 i zostały mi opcje programisty w menu, dobrze było by je schowa żeby nie podejrzewali mnie nawet o grzebanie Pytanie3Czy zniknie to po zrobieniu czynności z poniższych pytań Pytanie 4amam zrobić ten reset wipe i data (w recovery) co miałem na myśli w pytaniu 2LUBPytanie 4bCzy wystarczy tylko menu-->ustawienia fabryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 można też wejść w tryb download i tam zobaczyć czy jest oryginalny, albo pokaz co tam jest zobaczy się czy jest gitxd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szwarc Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 przy uruchamianiu jest git, nie odpala sie sam recovery, lecz jak pisałem zostały opcje programisty, co trzeba wyrzucić przed wysyłka do serwisu (rozchodzi sie o to ze nie ładuje przez zapalniczkę - sprawdzałem na innych zapalniczkach)może oryginalny soft pomoże na ładowanie, ale jak wyrzucić chce wiedzieć,chyba jest okscreen P.S. Zdjęcie robione Samsungiem Galaxy Grand Prime brata, ktory nie ma problemu z ładowaniem nigdzie, bo nie robił roota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 jest git, co do ustawień programistycznych one chyba są cały czas włączone, jak się nie myle, ale nie powinni się czepiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szwarc Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 nie sa bo sam aktywowałem, mam resetować data i cache w recoveryLUBdać ustawienia fabryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 w każdym razie nie powinni się przyczepic o to, bo to nie jest modyfikacja, w niektórych urządzeniach jest ona nawet fabrycznie włączona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Po 1 dodaj to jako załącznik, po 2 dupa blada, knox Ci się nabił :/ /edit poszukaj na necie jak wyzerowac knoxa, lub wgraj starsze firmware dostępne na Twój telefon co nie ma knoxa, oo ile jest takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Szwarc Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 gdzie jest licznik knox, ponieważ jak dostałem urządzenie to pierwsze co wyłączyłemale problem na razie z głowy ponieważ stock ładuje telefon w samochodzie, po prostu paczka z rootem była "niedorobiona" mam nadzieje ze nie będę musiał wysyłać go do serwisu P.S. Pelikan odblokuj sobie skrzynkę odbiorczą bo nie można ci nawet wysłać wiadomości priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi