hakuq Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) Nie mogę zrootować telefonu mimo że wszystkie sterowniki działają poprawnie Telefon się restartuje a roota jak nie było tak nie ma. Edytowane 31 Maja 2015 przez Pawliniak Zdjęcia dodajemy jako załącznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hakuq Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Wlazłem na cwm, zainstalowałem paczkę update supersu, zrobiłem wipe'y i jakimś cudem po restarcie wystartował rom z cm10 Możliwe, że były właśnie te wipe'y potrzebne. Mam już roota, cwm i wszystko działa jak powinno. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) Więc tak, wgrywasz cmw/twrp przez flashtoola a potem przez custom recovery wgrywasz ten pliczekUPDATE-SuperSU-v2.46.zip Edytowane 31 Maja 2015 przez PeliKan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hakuq Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Próbowałem wgrać cwm i twrp http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1143-sony-xperia-j-wgrywanie-cwm-twrp-recovery/ I kiedy klikam przy logo Sony vol +/- to nie ma żadnej reakcji Jak wgrać cwm/twrp przez flashtoola jeśli tam są pliki .bat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 wyjmij baterie, a następnie po około minucie włóż ją z powrotem i kontynuuj flashowanie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hakuq Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 po sflashowaniu recovery.ftf telefon staje na logo sony i się nie uruchamia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 bo musisz od razu wejść do cwm i zrobić wipe bodajże 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hakuq Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 @Pelikan No właśnie nie mam cwm i nie mogę go wgrać bez rootapo wrzuceniu boot.img z cm11 przez fastboot, odpala się logo cyanogenmod zamast sony i mogę wejść do cwm ale już system się nie załaduje :/ muszę fastbootować stockowy kernel.sin żeby system ruszył ale nic mi to nie daje bo roota dalej nie mam i do cwm nie wejdę :/Niech ktoś pomoże bo nie wiem już co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 To poszukaj jakis kernel po usprawnieniach dla stocka z cwm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DusieK Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 A może aplikacja na pc KingoROOT ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 C0nvert-R Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 U mnie i Kingo i iRoot działał. A co do recovery, to najpierw bootloader... jak masz od Orange tą Xperię to 75% szans że guzik zrobisz. Są sposoby na CWM lub TWRP bez BL, ale mi się osobiście nie udało. xD root i Seeder to najlepsze combo dla tego fona. :3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Problem został rozwiązany lub temat wyczerpany. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Jak poprawnie założyć temat -> http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/forum-0/announcement-2-jak-zak%C5%82ada%C4%87-tematy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hakuq
Nie mogę zrootować telefonu mimo że wszystkie sterowniki działają poprawnie
Telefon się restartuje a roota jak nie było tak nie ma.
Edytowane przez Pawliniak
Zdjęcia dodajemy jako załącznik.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi