Szymon Sawczyn Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Witam. Zostałem nabywcą romu o nazwie MIUI 5. Spodobał mi się i chcę się z wami podzielić. Więc zaczynajmy! Nie ponoszę żadnych konsekwencji w przypadku złego wgrania Romu. Co będzie nam potrzebne:1. Rom MIUI 5 : http://www.4shared.com/zip/GJ1V3-kHba/miui_Yaris35_GSM_413.html2. CWM Recovery - Tutorial:http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/4890-alcatel-ot-pop-c1-instrukcja-jak-wgra%C4%87-cwm-recovery-krok-po-kroku/3. Znajomość języka angielskiego - Ten rom jest w języku angielskim. Instrukcja:1. Kopiuj "miui_Yaris35_GSM_413.zip" na kartę pamięci. UWAGA!!! Nie rozpakowujemy archiwum ZIP!2. Wyłącz telefon. Następnie przejdź do trybu recovery "Volume Up + Power"3. Robimy 3 wipe. UWAGA!!! Kolejność wipe jest obowiązkowa!: a) wipe data/factory reset wipe cache partition c) przechodzimy do advanced następnie robimy wipe Dalvik Cach4. Wybieramy "install zip from sdcard" następnie "chose zip from sdcard" i szukamy nasz rom i potwierdzamy go klawiszem "Power"5. Czekamy aż wyskoczy napis (mniej więcej taki) "Instalation from sdcard complete"6. Restartujemy telefon, bądź z CWM (recovery) wybieramy opcje "reboot system now"7. Gratulacje! Udało Ci się wgrać MIUI 5!. Kilka zdjęć: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek659 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Czy ten ROM wspiera 3G? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Sawczyn Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Tak, u mnie normalnie w 3G łączy się do internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dynia Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Witam mam problem otóż mam pop c1 i chciałem zmienić rom, zrotowałem go sprawdziłęm wgrałem CWM normalnie działa czyli zrotowany jest dobrze lecz problem mam z instalacją roma próbowałem tego wyżej lecz pokazuje mi (status 7) installation aborted. i nie wiem jaki mam wgrać próbowałem inne lecz też przeważnie albo zatrzymywały się na logo i nic wiecej albo bylo logo i potem bialy ekran i tak w kolko zrobiłem backup programem titan backup jakos tak i nie iwem jak przywrocic system albo jaki wgrać dobry aby chodził telefon prosił bym o pomoć a odwzajemnie się napewno ! z góry dziękuje i przepraszam za błędy ortograficzne lecz za dużo szukam staram się eh xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 proszę co do status 7http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1995-jak-naprawi%C4%87-status-7-installation-aborted/a na przyszłość, jak będziesz miał problem z tym co wyżej opisałeś że wł się w nieskończoność dokonaj wipe w recoveryjak nadal to nie zadziała to wyjmij z romu plik boot.imgnastępnie przez custom recovery zbootuj do trybu bootloadera na kompie wpisz taką komende do fastbootafastboot flash boot boot.imggdzie boot.img to ten pliczek wyjęty z zipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dynia Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Wielkie dzięki właśnie zabieram się do kodu może pomoże, lecz prośba do użytkowników znacie sprawdzony rom oryginalny do tego telefonu ? przeorałem z 10 chyba z google z blogów yt i nadal się wieszał przy logu, chodzi aby zrobić aby działał bo tak to jestem w kropce dam znać za niedługo chwile czy odpali z tym kodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 wipe w recovery, jak problem nadal będzie występować to sflashuj plik boot.img z zipa przez fastboota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dynia Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 no właśnie nie mogę przywrócic systemu odpalić go normalnie jedynie moge odpalić CWM i to pewnie nie wystarczy do odblokowania bootloadera jakos tak :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditrox Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Mam pytanie. Co to są te aplikację zaczynające się Mi czy tam Mu albo aplikacja z nazwą z samych chińskuch znaczków?Próbowałem wgrać i error 7. Spokojnie nie zbrikowałem phone'a teraz naprawić ten problem z instalacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Jeżeli masz status 7, to masz nieodpowiednią wersję custom recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditrox Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Jeżeli masz status 7, to masz nieodpowiednią wersję custom recovery. Ale przecież wgrałem tą co autor tematu podał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 @ditrox To może Ci się źle wgrał. Spróbuj jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditrox Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) @ditrox To może Ci się źle wgrał. Spróbuj jeszcze raz.a czy mogę po prostu jeszczę raz sflashować bez niczego innego? plus jak mogę wejść do recovery to jak się źle wgrał? Edytowane 26 Października 2015 przez ditrox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 @ditrox Jeśli chcesz, żeby działało to bez wipe'ów się nie obejdzie. Tak to możesz mieć ciągle to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditrox Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 @CyanowySamsung Czy mógłbyś mi podać dokładne instrukcję co muszę zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 @ditrox Robisz po prostu po reboocie do recovery tak: 1. Robimy tzw. Full wipe zawiera on :-Wipe Data-Factory Reset-Wipe Dalvik\ART-Format System-Format Preload (ewentualnie)3. ROM: Instal ZIP-> Choose From sdcard0-> wchodzimy do paczki z ROM'em i klikamy na yes4. Gaaps: Instal ZIP-> Choose From sdcard0-> wchodzimy do paczki z Gapps'ami i klikamy na yes*Koniec *Jeśli posiada Gappsy. Jeśli nie, pomiń ten krok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditrox Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Mógł by mi ktoś podać link do romu. Tylko nie na 4shared Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Dlaczego nie 4shared? To niezły hosting. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditrox Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Wgrałem ale nic się nie stało. To znaczy że jest dalej Stockowy Android. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Opisz co robiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditrox Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 @KitLer Zrobiłem Full Wipe jak opisano go wyżej potem wgrałem. Wszystko ok bez problemu a gdy zrestartowałem pokazało mi się logo Orange i potem Konfiguracja Telefonu od Orange i potem zwykły Orangowy Android. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi